Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 11:52, 14 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ale mega. Pięknie!

Jak miło...
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:52, 14 sie 2019

Do góry
Przy chodniku tłoczą się RB

Carex Evergold i The Beatles w duecie

A Carex Froste Curls obdarzyły mnie setkami maluszków

Podobnie jak Stipy

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:49, 14 sie 2019

Do góry
Groszek pachnie cudnie!

Czas na malowanie kratek powojnikowych

Za drzwiami do ogrodu... 11:49, 14 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lubię spacerować po Twoim ogrodzie, czy wyrażałam już swój zachwyt nad tabliczkami z napisami nazw ziół? Jeśli nie to właśnie się zachwycam.

Dorotko wykonanie tych tabliczek bardzo proste,ne wiem czy czytałaś jak to opisywałam?
Ja często spaceruje po Twoim ogrodzie, ale nie zawsze zostawiam ślady...bo miałabyś już zdeptany doszczętnie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:46, 14 sie 2019

Do góry
Wjazdowa po dugiej stronie wjazdu

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:44, 14 sie 2019

Do góry
Trawiasto-berberysowiasto

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:42, 14 sie 2019

Do góry
Lukas

Wielka budleja wabi setki motyli

Kolejny gigant w ogrodzie - miskant Memory, zaraz zakwitnie... chyba idzie jesień...

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:41, 14 sie 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Upał u mnie dziś jak diabli nic nie da się robić ,człek oblewa się potem w mig więc w ramach luzu nabazgroliłam plan nasadzeń na nową rabatkę
Przepraszam za jakość rysunku artystką nie jestem
Bardzo proszę o radę czy tak to mogło by być
Każda opinia mile widziana

U Ciebie jest duża przestrzeń, przydałyby się jakieś większe drzewa, tym bardziej że po drugiej stronie bramy planowałaś jakiegoś klona. Nie mogłabyś go powtórzyć w miejscu magnolii? Tym bardziej, że jej koło cisa i z seslerią w korzeniach i tak chyba nie będzie zbyt dobrze?

Krzaczków na pniu wydaje mi się za dużo. Zamieniłabym krzewuszkę na jakiś niezbyt duży krzewik typu hortensja czy jakaś mała kalina.

Pomiędzy miskanta a seslerie/daniki dałabym jakieś pośrednie piętro (jeśli się zmieści). Może imperata, tylko gatunek, a nie red baron?

A tak w ogóle to rabatki bardzo ładnie zaczynają Ci wychodzić
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:36, 14 sie 2019

Do góry
Zapowiedziałam, że cd następi, to zanudzam i spamuję

Trzcinniki KF są mojego wzrostu Już szukam miejscówki, gdzie bym mogła je jeszze upchnąć

Overdam sa zdecydowanie niższe
Ogród Cioci cz. 3 11:35, 14 sie 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Też już czekam na różowości rozchodników

Gosiu wgapiam się w to połączenie rozchodników z rozplenicą i hortensjami, bardzo mi się podoba Pasowałoby do mojej nowej rabaty gdzie mam już hortensje i rozplenice.
Przedogródek pod dębem 11:31, 14 sie 2019

Do góry
Wacku Ty byłeś w niedzielę a ja wczoraj

Moja bajka 11:10, 14 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Sylwua pokazuje nowego pieska, Danusia nowego kotka, a my mamy nową świnkę mirską. Iga jak ją zobaczyła w poniedziałek to już było pozamiatane, dziś mus było po nią iść. Iga nazwała ją Oliwia. Kasia, słyszysz to?.
Nowy zwierzak w domu to zawsze radość ogromna Macie słodką kuleczkę, daje się przytulać? Dzieci pewnie tak ją rozpieszczają, że coraz bardziej oswojona.

Katkak napisał(a)
kupiłam też takiego rozchodnika - Blue Pearl, choć moim zdaniem z blue niewiele ma wspólnego to i tak jest śliczny i paproć Ursulas red, choć wygląda zupełnie inaczej (niestety) niż w ofercie
Nawa rozchodnika chyba do "nalotu" na listkach nawiązuje Nieważne jak zwał, bardzo mi się podoba, podobnie jak paproć. Mus kiedyś w końcu mieć pierwsza paprotkę, nie licząc siewek od sąsiadów

Katkak napisał(a)
Znając Kasiu twoje zielone ręce to nowa rabata już w następnym sezonie podwoi masę Dostrzegam driakiew, no cudna ta roślinka

Katkak napisał(a)
I jak tu nie kochać hakone i klonów... no jak PRZEPIĘKNE

Katkak napisał(a)
Ponieważ znów udał mi się szpinak, to będzie trochę kulinarnie . Szukałam na necie nowych sałatek ze szpinakiem i znalazłam świetną, którą już wypróbowałam, więc wrzucę przepis, bo może ktoś zechce skorzystać. Składniki dawałam "na oko" proporcjonalnie do ilości zebranego szpinaku

Więc tak:
świeży szpinak,
suszone pomidory,
ser feta
pestki słonecznika / orzechy jakie kto lubi
kilka plasterków szynki

Szpinak jak ma duże liście to można porwać na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, słonecznik / orzechy podprażyć na patelni, dodać fetę, z wierzchu posypać pokrojoną w padeczki szynką i gotowe. Nie dodawałam żadnej oliwy bo pomidory są dość tłuste i to co z nich skapnęło to wystarczyło. Oczywiście sól, pieprz do smaku. Pycha

Dziękuję za przepis na sałatkę Uwielbiam szpinak! Ja robię z żurawiną, daję dużą garść plus feta i podprażone pestki dyni. Do tego oliwa z wyciśniętym czosnkiem - szybko i pysznie, polecam A jak mam fetę w oliwie z czosnkiem to już w ogóle ekspres
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:06, 14 sie 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
U ciebie linie zrobiłabym tak, symetrycznie do drugiej strony takie wysepki

Super! Bardzo ładnie
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:54, 14 sie 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, właśnie wróciłam do domu po szkółkowej objazdówce, ufff, gorąco jak w piekle...
Wróciłam z niczym. Nawet nie dlatego, ze nic nie było (choć było coś tylko w jednym miejscu) tylko dlatego, że mnie naszły wątpliwości co wybrać i czy w ogóle coś sadzić czy poczekać... W tym jednym miejscu były do wyboru lilak Palibin szczepiony na ok. 120/130 i kalina December Dwarf szczepiona gdzieś na 150/160cm. Lilak chyba odpada bo za niski a nad kaliną się zastanawiam, bo nie do końca mnie przekonuje termin jej kwitnienia oraz mam wątpliwość czy będzie widoczna na tle tuji. Lilka wyglądałby lepiej.

Ale przede wszystkim naszły mnie wątpliwości czy to w ogóle dobry pomysł, by tam coś takiego sadzić, bo w ciągu sezonu proporcje tego czegoś na kiju i hortki będą się zmieniać. Może nie kombinować tylko tę Limkę wyżej prowadzić i już?
Trzy foty poglądowe, trzaśnięte na szybko, na bałagan nie patrzymy (dzięki bogu rozplenica litościwie zasłania stare płyty zwalone na kupę). Pierwsza fota ze szczotką imitującą lilaka, druga z grabiami imitującymi kalinę - wysokości obu roślin są zachowane tzn. korony zaczynałyby się w miejscu gdzie kończą się kije. Trzecia fota bez niczego dla porównania. Limka na razie jest mała, obecnie ma ok. 90cm. I tak naprawdę to żaden kij mi tam nie pasuje... Jeden za niski, drugi za wysoki..Co myślicie?

tak na szybko wpadłam i zauważyłam dyskusje .Może przyda Ci się informacja ,że moje limki po 6 latach mają ok.1,80 cm. Pomysł ,żeby dac tej Twojej szansę jest chyba bardzo dobry.Super na tle tuj będzie wyglądac
Moja bajka 10:49, 14 sie 2019

Do góry

z małej sadzonecki lepiężnika od Sylwii zrobiło się taaaaaakie smoczysko

ponieważ znów udał mi się szpinak, to będzie trochę kulinarnie . Szukałam na necie nowych sałatek ze szpinakiem i znalazłam świetną, którą już wypróbowałam, więc wrzucę przepis, bo może ktoś zechce skorzystać. Składniki dawałam "na oko" proporcjonalnie do ilości zebranego szpinaku

Więc tak:
świeży szpinak,
suszone pomidory,
ser feta
pestki słonecznika / orzechy jakie kto lubi
kilka plasterków szynki

Szpinak jak ma duże liście to można porwać na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, słonecznik / orzechy podprażyć na patelni, dodać fetę, z wierzchu posypać pokrojoną w padeczki szynką i gotowe. Nie dodawałam żadnej oliwy bo pomidory są dość tłuste i to co z nich skapnęło to wystarczyło. Oczywiście sól, pieprz do smaku.

Pycha
Moja bajka 10:41, 14 sie 2019

Do góry

wreszcie przyczepiłam sobie deseczkę z dedykacją od Mai
Moja bajka 10:37, 14 sie 2019

Do góry
Moja bajka 10:33, 14 sie 2019

Do góry
pajęczynki

i piórko
Wizytówka - Moja bajka 10:31, 14 sie 2019

Do góry
Moja bajka 10:29, 14 sie 2019

Do góry

roślinka od Abiko tak cudnie urosła, że aż się przewiesza

śliczna ta horcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies