Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 10:58, 14 sie 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas też leje, w zasadzie codziennie od momentu powodzi czyli w przyszłym tygodniu stuknie miesiąc

albo skrajna susza, albo leje bez końca. Dziwne to wszystko
Iwonka 11:10, 14 sie 2019

Katkak napisał(a)
Sylwua pokazuje nowego pieska, Danusia nowego kotka, a my mamy nową świnkę mirską. Iga jak ją zobaczyła w poniedziałek to już było pozamiatane, dziś mus było po nią iść. Iga nazwała ją Oliwia. Kasia, słyszysz to?.
Nowy zwierzak w domu to zawsze radość ogromna Macie słodką kuleczkę, daje się przytulać? Dzieci pewnie tak ją rozpieszczają, że coraz bardziej oswojona.

Katkak napisał(a)
kupiłam też takiego rozchodnika - Blue Pearl, choć moim zdaniem z blue niewiele ma wspólnego to i tak jest śliczny i paproć Ursulas red, choć wygląda zupełnie inaczej (niestety) niż w ofercie
Nawa rozchodnika chyba do "nalotu" na listkach nawiązuje Nieważne jak zwał, bardzo mi się podoba, podobnie jak paproć. Mus kiedyś w końcu mieć pierwsza paprotkę, nie licząc siewek od sąsiadów

Katkak napisał(a)
Znając Kasiu twoje zielone ręce to nowa rabata już w następnym sezonie podwoi masę Dostrzegam driakiew, no cudna ta roślinka

Katkak napisał(a)
I jak tu nie kochać hakone i klonów... no jak PRZEPIĘKNE

Katkak napisał(a)
Ponieważ znów udał mi się szpinak, to będzie trochę kulinarnie . Szukałam na necie nowych sałatek ze szpinakiem i znalazłam świetną, którą już wypróbowałam, więc wrzucę przepis, bo może ktoś zechce skorzystać. Składniki dawałam "na oko" proporcjonalnie do ilości zebranego szpinaku

Więc tak:
świeży szpinak,
suszone pomidory,
ser feta
pestki słonecznika / orzechy jakie kto lubi
kilka plasterków szynki

Szpinak jak ma duże liście to można porwać na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, słonecznik / orzechy podprażyć na patelni, dodać fetę, z wierzchu posypać pokrojoną w padeczki szynką i gotowe. Nie dodawałam żadnej oliwy bo pomidory są dość tłuste i to co z nich skapnęło to wystarczyło. Oczywiście sól, pieprz do smaku. Pycha

Dziękuję za przepis na sałatkę Uwielbiam szpinak! Ja robię z żurawiną, daję dużą garść plus feta i podprażone pestki dyni. Do tego oliwa z wyciśniętym czosnkiem - szybko i pysznie, polecam A jak mam fetę w oliwie z czosnkiem to już w ogóle ekspres
Katkak 11:21, 14 sie 2019

Świneczka jest kochana bardzo. Iwonko paprocie kocham bardzo. Przepis sobie zapisuję, dzięki
Katkak 16:25, 14 sie 2019

Ogródkowe pomidorki. Piękne i smaczne.
popcorn 16:26, 14 sie 2019

dzięki za przepisy, skorzystam! super wpis od Mai!
Katkak 16:29, 14 sie 2019

popcorn napisał(a)
dzięki za przepisy, skorzystam! super wpis od Mai!

Daj znać czy Ci smAkuje'
Dzięki
Monia81 20:41, 14 sie 2019

Kasieńko piękną wycieczkę mieliście, lubię takie widoczki...i te płoteczki, no po prostu bajkowe warzywniak mnie powala, no cudny ci on u mnie przez tą suszę w tym roku trochę kiepsko, no ale cóż nie jest tak źle... przepisy też zapiszę, bo cukinię uwielbiam... buziaczki
Katkak 21:30, 14 sie 2019

Monia81 napisał(a)
Kasieńko piękną wycieczkę mieliście, lubię takie widoczki...i te płoteczki, no po prostu bajkowe warzywniak mnie powala, no cudny ci on u mnie przez tą suszę w tym roku trochę kiepsko, no ale cóż nie jest tak źle... przepisy też zapiszę, bo cukinię uwielbiam... buziaczki

Fajne miejsce Monia, godne polecenia.
Dziękuję za tak miłe słowa. Ciekawa jestem czy sałatka i pasztet Ci posmakują
Gardenarium 21:31, 14 sie 2019

Świnka śliczna Podobna do mojej kici.
A Hakonechloa po prostu zjawiskowa pod światło

Instagram Ogrodowiska
Katkak 21:47, 14 sie 2019

Gardenarium napisał(a)
Świnka śliczna Podobna do mojej kici.
A Hakonechloa po prostu zjawiskowa pod światło

Słodka ta świneczka bardzo i grzeczna. Nawet zbyt grzeczna mi się wydaje