Kasia, wiesz jak jogły balsamiczne pachną? Jak olejek sosnowy buahaha odwrotnie. Ale marzy mi sie zapach iglastego lasu po deszczu. Mam nadzieje na tej mojej glinie urosna
Zakwitła mi Florentina i przegapiłam to
Tego jednego kwiatka miała.
Kolor obłędny- krwisto czerwony.
Nie mogę doczekać się przyszłego roku bo może bardziej się rozkręci i wyjdzie z tego zakamarka
Dokładnie Madzia, roślin tam wiele, powojnik powoli wykorzystuje różaną podporę.
Zniknęła też szałwia Salute Light Pink, stąd moje jej poszukiwania
Ale myślę, że czyściec tak się rozrósł, że już nie ma dla niej tam miejsca.
Fotka zeszłoroczna.
Mojego staruszka rodka widziałam kiedyś w szkółce, fajna odmiana, piękne kolory. Tylko z nazwą problem
Asia dziękuję za podsumowanie. Ogród jest dojrzały, po remoncie coraz bardziej spójny a czy przepiękny... wiesz, że każdy właściciel zawsze będzie miał jakieś ale
Dlatego uważam, że bywają w moim przepiękne momenty, a zwyczajny dzień pozwala je dostrzec.
Gdyby np. konwalie kwitły cały czas? Jak wtedy dostrzec ich urok? chyba nie potrafiłabym aż tak bardzo trwać w zachwycie
Takiego widoku już nie dożyje. Ten rodek ma pewnie ok pół wieku.
Trzeba mieć rękę do rH. Ja niestety nie mam. Tylko azalie mnie lubią chociaż niektóre strajkują nie kwitną pewnie nie to miejsce będę przesadzać w sierpniu. Albo z dużą Kępa jak będę miała trochę czasu.
Wracam do twojej daglezji. Mam 3 szt i takie chochoły. Jedna ładniejsza, przycinalam ja bo wchodziła na inną roślinę.
Teraz jakbym miała ten rozum wynikający z doświadczenia całkiem inaczej bym prowadziła iglaki i inne krzewy. Niestety nie przycinalam albo już było za późno na przycięcie.
Wczoraj przycielam kule lilaka polibin i inne krzewy idę dalej ciąć.