Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:15, 06 lip 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Starszy ostatnio pielił ze mną żywopłot. Mówię do Niego: "Synuś , wyrywaj wszystko co nie jest na patyczku" a On mi na to:" Mamo, wiem, trzeba przy samych stópkach łapać, żeby wyjąć chwast z bucikami"
Także, jak widzisz kochana, mam już pomoc

Aż się wzruszyłam. W takich ładnych słowach i czynach można poznać, że dzieciaczek dobrze i wrażliwie wychowywany. Może zaszczepisz w nim miłość do ogrodu? Jak to dużo zależy od rodziców aby chłopaki byli w dorosłym życiu podporą i pomocą dla żony...

Joanko zachwycam się ostatnio Red Baronem, piękna u Ciebie kępa Ogród trzy letni ale ładnie rozrośnięty, dojrzały, widać miłość.
Wyobrażacie sobie dziewczyny moment w którym stwierdzacie, że ogród jest skończony, już więcej nic nie potrzeba? Chyba nie chciałabym doczekać takiej chwili
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:03, 06 lip 2014

Do góry
Całe życie człowiek się uczy ale dobrze, że ma się od kogo uczyć
Wrzucę może dzisiaj ogrom zdjęć to szybciej dojdzie do 183 i Toszka się bez problemów pojawi u mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:00, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
MOje spojrzenie z kanapy...

Fotka jak z widokówki

Czytałam u Ewy, że szukasz wrotyczu? Zapraszam do mnie
Minimalizm z odrobiną romantyczności 07:56, 06 lip 2014

Do góry
Aga miłej niedzieli i jak najwięcej oddechu przy wakacyjnych gościach
Pieniński zakątek 07:55, 06 lip 2014

Do góry
Przybiegłam do Pienińskiego bo wiesz, że kocham góry Trawki na tarasie wymiatają, piękne połączenie z kamyczkami Róża bez opieki ładniejsza niż te wszystkie pryskane, pielęgnowane, nawożone i oglądane każdego dnia z każdej strony. Coś w tym jest, że rośliny pozostawione same sobie mocnej są zahartowane niż te dopieszczone. Chyba wiedzą, że muszą sobie poradzić bo jak nie to koniec
Za 3 tyg. też będę podziwiać podobne widoki i już nie mogę się doczekać
Ściskam Aguś
Ogród do kwadratu 07:48, 06 lip 2014

Do góry
Melduję, że moje gracki trochę ruszyły. Miesiąc temu dałam azofoskę i efekt widoczny Lecę do pienińskiego pocieszyć oczy
Moja "przyziemna" :) pasja 16:04, 05 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ja tez nie lubię jak nic się nie dzieje.

No i z tej okazji Polinko, zrobiłam sobie dziś małe zakupy z myślą o jesieni i nowej rabacie . Zrobiłam fotki, będę pokazywać .
Miejsko & sielsko 13:20, 05 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Jak już wszyscy tak Cię odwiedzają to może i ja się wproszę? Studiowałam w KAtowicach to drogę znam

Polinko...zawsze i chętnie przyjmę takiego gościa
Miejsko & sielsko 07:21, 05 lip 2014

Do góry
Jak już wszyscy tak Cię odwiedzają to może i ja się wproszę? Studiowałam w KAtowicach to drogę znam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:34, 04 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Stosowałam dwa środki do oprysku, targeta i drugiej nazwy nie pamiętam. Obydwa nie skuteczne. Są jeszcze w granulkach ale ja się boję o mojego psiaka, niby odstraszają ale ciekawość zwierząt nie zna granic. U znajomych pies się skusił na granulki.

Wystarczą mi granulki na ślimaki.... Muszę strasznie uważać na piesia.....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:58, 04 lip 2014

Do góry
Toszko bardzo Ci dziękuję za wszystkie rady i poświęcenie połowy dnia na odpowiedzi Niech Ci Bóg w dzieciach albo w roślinach wynagrodzi ( wybrać co pasuje)
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:08, 04 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Toszko to ja już więcej pytań nie mam, nie chcę Cię zamęczyć takim wchodzeniem do mnie, przecież to katorga Poczekam aż się uzbiera 183 stron

Ktoś te 183 strony musi natrzaskać... mus wchodzic i udzielać się... bojam się tylko, ze z kaądą natrzaskaną stroną i meta się będzie oddalać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:48, 04 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Otwórz przez forum "projektowanie ogrodów", ile stron ma Polinki watek? Ja widzę 183... i jak klikam to pojawia się "wybrana strona nie istnieje"
No i wchodzę przez 1 do 173

Nie korzystam z powiadomień, bo skrzynka mailowa i tak ledwo zipie...

Toszko to ja już więcej pytań nie mam, nie chcę Cię zamęczyć takim wchodzeniem do mnie, przecież to katorga Poczekam aż się uzbiera 183 stron
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 04 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Na bambusach to ja się nie znam... w ogóle kfiutki doniczkowe doprowadzam do rozpaczy i zguby...

Ale tu chodzi o przepuszczalność gleby... tylko nie ma do jakiego ph mamy dążyć, a to podstawa jaki torf potrzeba...

Ziemia ogrodnicza to w tym wypadku kompost, bo kupna to w 100% torf

Ph nie może być wyższe niż 7. Czyli mam szukać torfu o niższej zawartości ph niż 7?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 04 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Bo u mnie czary mary były, bałaganu w pon. narobiłam i miałam już 182 stronę Na szczęście Ronin zaprowadził porządek.

to pamiętam, w szoku byłaś jak złapałaś doła przez głupią starą babę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:40, 04 lip 2014

Do góry
Bo u mnie czary mary były, bałaganu w pon. narobiłam i miałam już 182 stronę Na szczęście Ronin zaprowadził porządek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:38, 04 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Toszko w powiadomieniach musisz kliknąć na nazwę wątku a nie na ostatnią stronę. Chyba muszę szybko nabić do 182 to może nie będzie problemu

jak 182???

jesteśmy na 173
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:36, 04 lip 2014

Do góry
Toszko w powiadomieniach musisz kliknąć na nazwę wątku a nie na ostatnią stronę. Chyba muszę szybko nabić do 182 to może nie będzie problemu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:29, 04 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Niech się Polinka uczy
Ewuś, by cokolwiek radzić to trzeba mieć wyjściowe dane jak z tym bukiem - kiedy sadzone, czy kopane, czy szkółkowane (czyli w doniczce rosła od małego), czy kopane i wpier....e do doniczki, jaka gleba rodzima, wilgotność, co było dane w dołek etc
Coś mi dasz (czyt, dane) to i ja ci dam (czyt. rozwiązanie)

czy wy tez tak macie, że aby wejść na watek Polinki to trzeba od 1 str?, bo w indeksie widnieje str 182, a po kliknięciu nie ma takiej... i trzeba w watek wchodzić na okrętkę... widać admin coś działa z pustymi stronami

Wchodzę do Polinki poprzez ”powiadamianie” i ląduje na wątku, który ostatni czytałam

Tuje zakupione w pierwszej połowie maja, kopane czyli w”macie szmacie” worek jutowy były
(rosły w glinie bo ciężka było bryła, kolor i struktura). Dół wykonamy na dwa szpadle głęboki, kompost dałam
(własnej produkcji, wiaderko 3 litrowe pod każdą wraz z ziemią którą posiadam wymieszałam łapami.

Może powinnam wspomnieć, że rosną na końcu działeczki a do jesieni ubiegłego roku rosły duuuże dwa orzechy włoskie
(ponoć szkodliwe dla gleby, Czesio tak twierdzi czyli tatuś)

Wsadziła, w granatowych gumiaczkach deptałam ( z umiarem, bo ponoć mają kruche korzenie a i płytki system)
Aaa i zakopałam tak jak rosły albo może z 2 cm powyżej…
Kory nie dałam bo tak ciężka ziemia i wilgotna

Czuję się jak Watson drogi Sherlocku

Zdjęcie najgorszego "okazu" do diagnozy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:25, 04 lip 2014

Do góry
Toszko jeszcze jeden problem mam. Zakupiłam bambusy fargesia murielae joy. Wsadziłam je do doniczek do zwykłej ziemi i jeden z bambusów zaczyna schnąć. Dzisiaj znalazłam przepis na ziemie do bambusów;
1/3 torfu
1/3 drobno zmielonej kory
1/3 ziemi ogrodniczej
dodatek 20% żwiru.
Co sądzisz o tej mieszance?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies