Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Madzenka 00:35, 06 lip 2014

Czytam porady Toszki i się edukuję. Przy okazji dobijam do 183
Toszko jak szybko kora całkiem sie rozłoży?
polinka 08:03, 06 lip 2014

Całe życie człowiek się uczy ale dobrze, że ma się od kogo uczyć
Wrzucę może dzisiaj ogrom zdjęć to szybciej dojdzie do 183 i Toszka się bez problemów pojawi u mnie
Kondzio 09:15, 06 lip 2014

dziękuje za komplementy ale ty też masz piękny ogród i doceń to co masz bo masz ślicznie hi hi hi pokochaj będzie łatwiej ci w nim pracować
gierczusia 15:27, 06 lip 2014

polinka napisał(a)
Toszko bardzo Ci dziękuję za wszystkie rady i poświęcenie połowy dnia na odpowiedzi Niech Ci Bóg w dzieciach albo w roślinach wynagrodzi ( wybrać co pasuje)

..... Jak czytałam i doszłam " w dzieciach wynagrodzi " to mało zawału nie dostałam ..dobrze ,że cudem udało mi się dotrzeć do kolejnej linijki " lub w roślinach ".. ufffff
gierczusia 15:28, 06 lip 2014

Toszka napisał(a)

to o tyle dobrze, że są szanse na to, ze korzenie nie zostały zbyt podsuszone. Jednakże mało to zgodne ze sztuką...
Miejsce po orzechu może być trudne, aczkolwiek europejski orzech jest diabolizowany opinią orzecha amerykańskiego. Nasz to lżejszy kaliber.

Korą podsyp, bo jak wcześniej pisałam powinna być sypana niemal w każdy dołek jako swoisty antagonista fytoftorozy.
Proponuję podlać Korzonkiem w płynie (jest w proszku i w płynie)... w płynie... wg zaleceń na opakowaniu (jeden raz!). Korzonek będzie stymulował rozwój korzeni i przyspieszy ukorzenienie. Możesz sprawdzić ręką wokół każdej tui czy nie trzeba uzupełnić ziemi w dołkach - zdarza się, że wystarczy rękę wsunąć pod bryłę korzeniową, a tam dziuuura.
Jesień jest lepszym czasem na sadzenie kopanych, bo upały potrafią wymęczyć roślinę ze słabym systemem korzeniowym. Nie nawóź absolutnie. W wielkie upały możesz pod wieczór zrosić wodą.
I pozostaje czekać aż się ukorzenią.

Toszko .. To ja Ci tu u Polinki pozwolę sobie podziękować ... Za tego antagonistę fytoftorozy i za resztę też
polinka 14:49, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

..... Jak czytałam i doszłam " w dzieciach wynagrodzi " to mało zawału nie dostałam ..dobrze ,że cudem udało mi się dotrzeć do kolejnej linijki " lub w roślinach ".. ufffff

Cieszę się,że do zawału nie doszło Nie wybaczyłabym sobie.
polinka 14:53, 07 lip 2014

Dzisiaj kilka widoków, jutro zaczynam planowanie jesienne

Przetaczniki leciutko górują nad limkami.

polinka 14:59, 07 lip 2014

Limkę za wysoko przycięłam i wyszła hortka gigant.

Szpalerek trochę mnie denerwuje bo limki różnej wysokości.

Danusiowa werbenka

Wrzos kwitnie?

leon60 21:53, 07 lip 2014

U mnie na 17 limek 5 zeszłorocznych dużo wyższych jest a tez bym chciała jednakowo jakoś się może wyrównają w następnym sezonie
aga_pe 08:57, 08 lip 2014

w następnym sezonie już powinno być oki. U mnie mają po 1,5 m ale te 2-3.letnie