Aniu dalie kołnierzykiem też mam są bardzo ładne. Mam różne kolorki pierwszy raz posialam,posadziłam muszę je pozaznaczac kolorami i wykopać aby były na przyszły rok.
Piękny krzaczek tej dalii na focie.
Nie przypominam sobie już skleroza, ale chyba część śmiałam trochę za późno. U mnie zimny teren i trochę za późno kwitną. Trzeba wcześniej sądzić.
Mam jeszcze bischop te z brązowymi liśćmi kwitnące pięknie jaskrawa czerwień, żółć i róż. Mam je pierwszy rok kupiłam w obi mam nadzieję, że bulwy korzeniowe będą już spore.
Miałam kiedyś te większe dalie, ale rosły wysokie przewracały się i zrezygnowalam z nich. A po drugie jak przekwitly to pozostawiały brązowe zeschłe pozostałości i trzeba było czyscic. Te które opisałam wyżej zamykają się ibtyke.
Mam jeszcze też dalie pomponowe też pierwszy rok też ładne młodziutkie.
Zmieniłaś awatara ja zapamiętuje awataru i jak ktoś zmienia to nie widzę tej osoby
A jeszcze Wam pokaże światło, które mnie zachwyca codziennie rano przy robieniu chłopakom kanapek do szkoły. Przez okno kuchenne:
Wczoraj:
I dzisiaj:
Stoję przy tym blacie i patrzę...
Dla wszystkich zainteresowanych stan z wczoraj i dziś po wycince. Do docięcia jeszcze resztki kłębowiska lilakowego, bo wczoraj już zastała nas noc. Właśnie jestem na etapie poszukiwania rębaka profesjonalnego do zmielenia tych wszystkich gałęzi...
Ta biała chryzantema już z miesiąc kwitnie.Ona zawsze pierwsza zaczyna.
Obecnie mi 4 chryzantem kwitnie.A jeszcze 5 czeka na swoje piękne kwitnienia.
Ale ogród, jeszcze inne kwitnienia też ma.
Róża Elmshorn
Leonardo da Vinci
Pszczółko... ja nawet nie śniłam, że do mnie zajrzysz to, że mój ogródek się Tobie podoba, jest dla mnie równie miłe, co trudne do uwierzenia . Przyszłaś na ziółka, a ja chyba nie mam zbyt wiele ich zdjęć.
to lipiec:
A wiesz, byłam na wakacjach niedaleko Ciebie i Hani, ale nie miałam śmiałości się do Ciebie wprosić
Wg. mnie podobnie
Te zwykłe sa piękne, pozostałe średnio wyglądają, ale w Wojsławicach mieli wielkie kępy i obwódki zrobione z różnych odmian i wszystkie ładne