Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:14, 01 paź 2019

Tar - Doorenbosy rosną niższe i to ich kluczowa zaleta . Ale zgadzam się z Tobą, że zwyklaki mają ładniejszy pokrój.
A byłego sąsiada współczuję. Ten nasz od lasu mieszka gdzie indziej na szczęście.

Ania - nie rozumiem, przecież suche drzewa sąsiada to jego zaniedbanie a nie Wasze? Co to ma do Waszego ubezpieczenia? No chyba, że jest taka klauzula w umowie?
Kiedyś, gdy mieszkałam jeszcze w bloku, zalałam sąsiadkę. Ona powiedziała, że na szczęście ma ubezpieczone mieszkanie po czym ja dostałam pismo od jej ubezpieczyciela wzywające mnie do pokrycia kosztów. Na szczęście ja też byłam ubezpieczona więc przekierowałam pismo do swojego ubezpieczyciela i firmy załatwiały to już między sobą. Gdybym nie miała ubezpieczenia lub ubezpieczyciel odmówiłby pokrycia kosztów musiałabym to zrobić we własnym zakresie.

TAR napisał(a)

a czy w ogole sasiad ma wykupione OC? zaniedbanie wtedy jest objete. jesli nie ma, ubezpieczyciel wtedy po wyplacie odszkodowania wystepuje do sadu z roszczeniem do sprawcy.

Dokładnie.
April 11:19, 01 paź 2019

Jeżeli byłoby to twoje suche drzewo i twoje zaniedbanie to ubezpieczyciel może się wypiąć. Ale jeżeli nie twoje, a ty będziesz miała podkładkę, kopię pisma do sąsiada, do gminy, że walczyłaś z tematem, to ubezpieczyciel musi uwzględnić. Potem występuje z regresem do odpowiedzialnego zaniedbania.
Ubezpieczyciele zawsze próbują coś wyłączyć z umowy ale jak są dokumenty, to nic nie wskórają.
tulucy 11:27, 01 paź 2019

Kasia a Co to jest przed planowanymi drzwiami? placyk jakiś będzie??? Jedna rabata dookoła basenu?
malgol 11:32, 01 paź 2019

Kaśka,ale czad z tymi planami Normalnie zaczynam grać w totka i kupuję pusta działke obok mnie Co ja bym tam nie zrobiła!
Nie mam ostanio czasu na Ogrodowisko ani nawet w sumie na ogród,ale podczytuję te Twoje plany i mocno kibicuję.Ogromnie jestem ciekawa zmian i ostatecznych decyzji.Ogród będzie bajka
mrokasia 11:37, 01 paź 2019

tulucy napisał(a)
Kasia a Co to jest przed planowanymi drzwiami? placyk jakiś będzie??? Jedna rabata dookoła basenu?

Przed drzwiami a raczej obok to istniejący placyk przed stojakiem z drewnem. Odrobinę zmienimy mu chyba kształt.
Przy basenie jedna rabata i druga mniejsza pomiedzy nim a domem z przykrywą od zbiornika na deszczówkę. Plan bardzo podobny do wyjściowego tylko na tamtym te rabaty środkowe były zbliżonej wielkości.
Aaa i ognisko tam gdzie narysowane ołówkiem kółko bo to niebieskie jakies przesunięte za bardzo.
mrokasia 11:46, 01 paź 2019

malgol napisał(a)
Kaśka,ale czad z tymi planami Normalnie zaczynam grać w totka i kupuję pusta działke obok mnie Co ja bym tam nie zrobiła!
Nie mam ostanio czasu na Ogrodowisko ani nawet w sumie na ogród,ale podczytuję te Twoje plany i mocno kibicuję.Ogromnie jestem ciekawa zmian i ostatecznych decyzji.Ogród będzie bajka

No czad , a jaki ból głowy...
malgol 11:57, 01 paź 2019

mrokasia napisał(a)

No czad , a jaki ból głowy...

Oj, z takiego powodu to bym chciała żeby mnie głowa bolała
UrsaMaior 13:37, 01 paź 2019

mrokasia napisał(a)

To dobrze. Nie ze względu na morele tylko na ogród i dom przede wszystkim.

No Ty chyba tych moreli nie jadłaś!;D
Kasya 17:31, 01 paź 2019

Nie wiem czy bym tego basenu nie umieściła tutaj...

Żeby był bardziej z boku a widok z tarasu na ogrod
Pod ściana budynku leżaczki itp
Pszczelarnia 17:34, 01 paź 2019

Mrokasiu, a linii prostych niechcesz? Jak w ogrodzie Myszorka?