Szkoda storczyków, ale widzę że nie wszystkie kwiaty podmarzły, są w głębi ładne, nie brązowe
Disporum musiałam wygooglować
Koperkowa świetny czerwony kolor
A kamasje u mnie znów strajkują, nie mam już dla nich cierpliwości, jeśli nie zakwitną, a na razie brak nawet maleńkiego pąka, t wywalam
Szklarnia wspaniała, i jej zadoniczkowane wnętrze, zazdroszczę
Ten widoczek i mnie ujął, lubię takie ogrody, niby naturalne a jednak trzymane w ryzach i zadbane
Ciekawie urządziłaś oczka na wody deszczowe, fajnie to wygląda, naturalne małe zbiorniczki
dołem dodatkowo zrobiona z foliijakby rynna zasypana piaskiem by wiatr nie podrywał do góry i zimno nie szło. Rolnicy w ten sposób tylko ziemią obsypują tunele foliowe
Jutro sadze w niej pomidory Par donn to już dzisiaj
Uwolniliśmy królową. która na razie nawet wielkości księżniczki nie ma, ale żyje
jeszcze raz wykartonowałam rodkową zeszłoroczną, łatwiej kartonować przy zakładaniu jak pusto, jak rosną rośliny, to karkołomne zadanie
od razy zasypałam liśćmi z worka
na koniec podgoliliśmy himalajkę
Kanzany i kiku to ogromne wiśnie. Może mi się uda zrobić fotkę takich 15 letnich albo i więcej.
Kanzany ma pędy do góry a kuku do dołu wygląda jak fontanna.
Bardzo długo w tym roku kwitną bzy. To zimno zahamowało rozwój i obecnie znowu pachną. Kwiaty wyglądają tak jak 2 tygodnie temu.
Aniu trochę o liznęło góra drzewa i jedna kalinę Watanabe ma żółte kwiatki. Może jeszcze się wyliże.
Jeszcze nigdy nie miałam takich brzydkich róż. Niektóre to ledwo zipią.
Oliwia kupiona jesienią nie zawiodła.
Kręcone wierzby leżą bo się bażanty w tym miejscu zaczęły wylegiwać.
Zmieniły miejscówkę i kąpiele odbywają się w popiole po ognisku.