Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

Magara 23:10, 05 kwi 2025

vita napisał(a)

Warto się bliżej przyjrzeć krzewowi, który nas zaciekawił Wykazujesz cechy wytrawnej ogrodniczki

Vita, aż się zakrztusiłam czytając o tym, że wykazuję cechy wytrawnej ogrodniczki
Chyba nie doczekam, żeby się takową mianować Ale w sumie... Same cechy to jeszcze nie jest pełna wytrawna ogrodniczka, więc może jakiś level osiągnę
vita 23:24, 05 kwi 2025

No to sypnęło u mnie śniegiem i powiało silnie. Do południa pracowałam jeszcze w ogrodzie, ale tak zmarzłam, że z ulgą wróciłam do domu na gorącą herbatę...i już w domu zostałam
Chwilowo siedzę na tyłku, to znaczy w ogrodzie, porządkuję, plewię i robię zdjęcia. Czego przez ostatnie lata nie robiłam zbyt często Kiedy kadruję fotki zaczynam dostrzegać pewne błędy kompozycyjne, czegoś mi brakuje, czegoś jest za wiele.
Nieoczekiwanie znalazłam dobre miejsca dla roślin, które wegetowały trochę zarośnięte, co nieco wywaliłam na kompost, podjęłam też decyzję o nowym trawniku.
Wiem też, gdzie posadzę hortensje 'wołyńskie', szukałam dla nich miejsca, a nie chcę ich mieszać w bliskim sąsiedztwie z 'pomorskimi'

Hortensje od Mirki, które ukorzeniłam z patyczków, już chyba mają ze trzy lata. Dobrze się rozkrzewiły, świetnie przezimowały, a teraz przymrozki!

vita 23:33, 05 kwi 2025

Leśna rabatka, na bardzo wczesnym etapie, przylaszczki osypują już płatki, wychodzą kokorycze, wszędobylskie, w tej chwili zaczynają królować ciemierniki. I cebulice

Jest cieszynianka

Jest szafirek szerokolistny

vita 23:49, 05 kwi 2025

Magara napisał(a)

Vita, aż się zakrztusiłam czytając o tym, że wykazuję cechy wytrawnej ogrodniczki
Chyba nie doczekam, żeby się takową mianować Ale w sumie... Same cechy to jeszcze nie jest pełna wytrawna ogrodniczka, więc może jakiś level osiągnę

Może nie masz dużej praktyki (jak sama o tym pisałaś), ale umiesz rozpoznawać problemy i często dzielisz się wiedzą W mojej opinii blisko advanced
Magara 00:03, 06 kwi 2025

vita napisał(a)

Może nie masz dużej praktyki (jak sama o tym pisałaś), ale umiesz rozpoznawać problemy i często dzielisz się wiedzą W mojej opinii blisko advanced

No to zrobiłaś mi noc Będę sobie nową koronę na łbie układać
Joku 10:40, 06 kwi 2025

Na Pomorzu załamanie pogody przyszło w nocy. Popaduje śniegiem .
Bardzo mnie cieszy dokumentacja zdjęciowa .
Mam pytanie. Rozrosła się kępa sangwinarii, myślę żeby ją rozmnożyć. Kiedy za to się zabrać żeby krzywdy roślinie nie zrobić?
Joku 10:43, 06 kwi 2025

vita napisał(a)
Magnolia 'Leonard Messel' i wiśnia wczesna Może to ich krótkie piękno przed załamaniem pogody?

Moja Messel wczoraj wyglądała podobnie. Ciekawa jestem co z jej ulotnego piękna pozostanie po dzisiejszym nawrocie zimy.
vita 11:30, 06 kwi 2025

Magara napisał(a)

No to zrobiłaś mi noc Będę sobie nową koronę na łbie układać

Mam nadzieję, że jednak spałaś dobrze
Makao 11:40, 06 kwi 2025

vita napisał(a)

Hortensje od Mirki, które ukorzeniłam z patyczków, już chyba mają ze trzy lata. Dobrze się rozkrzewiły, świetnie przezimowały, a teraz przymrozki!

Co to za hortensje? Ogrodowe?
Makao 11:42, 06 kwi 2025

vita napisał(a)
Leśna rabatka, na bardzo wczesnym etapie, przylaszczki osypują już płatki, wychodzą kokorycze, wszędobylskie, w tej chwili zaczynają królować ciemierniki. I cebulice

Jest cieszynianka

Jest szafirek szerokolistny

A jakie łany masz. Nie kępki tylko tak luźno jest. Muszę swoje też tak porozsadzać.