Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Osiedlowy ogródek

Osiedlowy ogródek

sylwia_slomc... 18:55, 08 gru 2024

Ooo nowe się dzieje Dawno nie zaglądałam, nie wiem czy dobrze rozumiem sąsiad oddał swój ogródek w Twoje ręce? Jak by nie było super, że masz gdzie szaleć, bo efekty są super
anpi 20:07, 08 gru 2024

Wiosna u Ciebie zapowiada się ciekawie , cebulowych moc! I nowe rabaty się tworzą! Kibicuję, bo podpowiadać jakoś nie umiem
Kokesz 20:44, 08 gru 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ooo nowe się dzieje Dawno nie zaglądałam, nie wiem czy dobrze rozumiem sąsiad oddał swój ogródek w Twoje ręce? Jak by nie było super, że masz gdzie szaleć, bo efekty są super

Sylwia,bardzo dobrze rozumiesz Zostawiłam z sentymentu jego róże i piwonie a reszta jest już oczyszczona i skopana. Będę sadzić wiosną, poprzenoszę część roślin, trochę dokupię, zobaczymy jak to wyjdzie Ogródek jest mocno na widoku no ale tego nie zmienię. Będzie połączony z leśnym
Kokesz 20:48, 08 gru 2024

anpi napisał(a)
Wiosna u Ciebie zapowiada się ciekawie , cebulowych moc! I nowe rabaty się tworzą! Kibicuję, bo podpowiadać jakoś nie umiem

Mam nadzieję, że nornice ich nie wyżrą bo dziś już zauważyłam dziury w ziemi. Na razie wszystkie cebule posadzone w donicach, stoją sobie i straszy taki mały bajzelek
Ja też jeszcze nie do końca wszystko widzę, mam sto pomysłów na minutę, raz wena jest a raz znika.
Pewnie pierwszy rok nie będzie wielkiego łał, musi się wszystko przyjąć i rozbujać

anpi 21:59, 08 gru 2024

Będziesz wkopywać te koszyczki i doniczki na tą nową część? Te kamienie to żeby np. koty, psy nie poprzewracały, czy też w innym celu, bo chyba przed ewentualnymi nornicami nie zabezpieczają?
Kokesz 22:13, 08 gru 2024

anpi napisał(a)
Będziesz wkopywać te koszyczki i doniczki na tą nową część? Te kamienie to żeby np. koty, psy nie poprzewracały, czy też w innym celu, bo chyba przed ewentualnymi nornicami nie zabezpieczają?

Będę wkopywać na starą część zamiast starych tulipanów, które wykopię wiosną jak tylko zobaczę gdzie wychodzą. One już nie kwitną, z 1500 szt posadzonych parę lat temu, w zeszłym roku zakwitło kilka sztuk, mokra zima, choroby grzybowe je załatwiły
Kamienie są przed gawronami jak zobaczą pulchną ziemię, to kopią dziury i sadzą orzechy albo szukają tych zakopanych Tak mam co roku

Muszę jeszcze wyciąć stare byliny, trochę roślin poprzenosić bo tam taki busz, że nie można wejść jesienią

Tak to wygląda jesienią a jeszcze nic nie wycięte, tylko dalie zdążyłam wykopać i dzis powiązać miskanty.

I wiosną

Magara 23:28, 08 gru 2024

Renia, zaglądam
Całkiem serio uważam, że spółdzielnia mieszkaniowa powinna Cię finansować, chociaż w części To co tworzycie jest dobrem wspólnym przecież
nicol21 21:41, 19 gru 2024

Chyba pierwszy raz do Ciebie trafiłam - piękna działka. Wsród bloków udało Ci sie stworzyć mały raj!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kokesz 11:29, 06 kwi 2025

Witam wszystkich wiosennie

Dawno mnie nie było, wiec trochę zaległych fotek

Wysiewy warzyw do gruntu zaczęłam w tym roku już pod koniec stycznia i całe szczęście bo od marca u nas prawie nie padało.
Mam nadzieję, że nasiona ładnie wzejdą

Sałata, pory, seler naciowy i korzeniowy rosną w najlepsze

kami 11:38, 06 kwi 2025

Hejka, plan już jest to i deszcz będzie padał

Cofnełam się wstecz i fajne pomidory pod chmurką zobaczyłam. Czymś je opryskujesz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies