Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Polon 09:53, 03 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Też to zauważyłam. Jak jest kancik, a nawet nie wypielone to dobrze to wygląda. Zresztą dla nieogrodowych osób to te chwasty mogą udawać roślinki, ludzie nie odróżniają, a prosty kancik zauważą.

He, he, dobre z tymi chwastami ozdobnymi

Już nie pamiętam, czy się u Ciebie witałam, bo poczytuję od jakiegoś czasu , więc na wszelki wypadek - dzień dobry

U wszystkich kanciki w natarciu, muszę dołączyć do społeczności „kantującej”, bo nie da się ukryć, że odbiór ogrodu diametralnie się zmienia.

No i w ogóle bardzo przyjemny masz ogród, a i robótki ręczne niebanalne i wyjątkowej urody.

Miłego kancikowania
Miskantowo 11:44, 03 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Też to zauważyłam. Jak jest kancik, a nawet nie wypielone to dobrze to wygląda. Zresztą dla nieogrodowych osób to te chwasty mogą udawać roślinki, ludzie nie odróżniają, a prosty kancik zauważą.

Ja też mam często wątpliwości czy coś wyrastającego to chwast czy sadzoneczka.
Przydalby mi sie „Atlas siewek”
Miskantowo 11:55, 03 kwi 2025

Pokażę moje żuki.
W zasadzie to chyba niespecjalnie lubię haftowane obrazki. Jednak te żuki mnie zauroczyły tak bardzo, że kupiłam wzór i gotowe hafty trafiły na ścianę „prawie salonową”.

Kordina 18:59, 03 kwi 2025

Wyrażałam już swoje zdanie co do żuków, ale powtórzę
są świetne
Patrycja_KG_Lu 07:45, 04 kwi 2025

Przy tylu kolorach to cieniowanie świetnie wygląda. Moje owady były tylko z kilku kolorów, a dokładniej 12 i nie ma takiego fajnego efektu.
April 07:48, 04 kwi 2025

Kobieta wielu talentów
Ale żuki faktycznie bardzo ciekawe. Lubię taką kolorystykę.
Wafel 14:30, 04 kwi 2025

Żuki i kanciki super
Miskantowo 10:06, 06 kwi 2025

Uff, noc za nami i u mnie było (podobno) O stopni.
Nie widzę też w prognozie żadnych nocnych przymrozków.
Moje plecy mają się ciut lepiej. Nadal jednak wprowadziłam sobie szlaban na ciężkie prace. W związku z tym (oraz szpetną pogodą) chyba sobie dziś coś przepikuję…

W ogrodzie przekwitają krokusy, przebiśniegów już nie widać.
Zaczynają kwitnąć szafirki i tulipany.
Zakwitła mi też morela.
Zbliżają się te fantastyczne tygodnie kiedy ogród w ciągu paru dni potrafi się zmienić nie do poznania.

Pora coś tu przepikowac…
Rojodziejowa 10:24, 06 kwi 2025

Cudne żuczki! Ja mam żuczki na skórze
Z wyszywaniem miałam fazę w zimie. Zrobiłam sibie poduszeczkę na igły, ale bez robali. Same kwiaty. Myślę, że to będzie moje zimowe zajęcie
Miskantowo 10:44, 06 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Cudne żuczki! Ja mam żuczki na skórze
Z wyszywaniem miałam fazę w zimie. Zrobiłam sibie poduszeczkę na igły, ale bez robali. Same kwiaty. Myślę, że to będzie moje zimowe zajęcie

Ooo, pokazywałaś gdzies?
I żuczki i poduszeczkę?

Ja wyszywam cos co roku, zimą. Zazwyczaj są to malutkie rzeczy. Prawie zawsze jakieś miniatury na choinkę. Lubię ręcznie wykonywane ozdoby.