Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogród z pergolą 11:05, 12 lut 2016

Do góry
oto plan
mój pomysł jest taki:
rabata 1 - dwa grujeczniki, pod nimi hortensje np. limki a następnie szałwia i carex jak u Zielonej
rabata 2 - dwa buki dawyck purple, pod nimi red baron i dalej ice dance, coś jak u Polinki

nie za nudno?słaba w komponowaniu jestem
Ogród Mirelli 21:39, 11 lut 2016

Do góry
Denerwują mnie podkasane tujki na przodzie ogrodu między furtką, a bramą. Bym chciała je czymś podsadzić. Czy dobrym wyborem by było między nie posadzić Carexy Ice Dance, a przed nimi turzyce Carex Ptasie Łapki?

Za tujkami przy płocie to jest tor przebiegowy moich psów.

Między tujkami czasami też chodzą dlatego tam powinno być coś co nie będzie zadeptane.

Czy Carexy przez swoje kłącza nie będą źle wpływały na rośnięcie tujek?

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:58, 11 lut 2016

Do góry
Buhaha.
Netka zacna ta rabata co do carex ice dance to wyczytałam gdzieś na O,że one lubią się rozleźć,nie wlezą mi na trawę?choć w sumie brzeg będzie szurnięty obrzeżem to trudnien by miały.
Dominko jedna rabata przy drugiej nie zawadzi...będzie z gòrki
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:56, 11 lut 2016

Do góry
chelll napisał(a)
Ewik, doczytałam, że będziesz dzielić ice dance. Mogę liczyć na kilka sadzonek? Zrewanżuję się , tylko jeszcze nie wiem , jak

no problem
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:39, 11 lut 2016

Do góry
Na tą ścianę musi iść coś wyższego według mnie. A kilka trzmielin na pniu ? A na dole kule bukszpanowe i na przykład zimozielona Carex Ice Dance ( gdzieś mi się obiło o uszy, że lubi cień ). Zobacz jeszcze jedną wąską rabatę :
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:37, 11 lut 2016

Do góry
Ewik, doczytałam, że będziesz dzielić ice dance. Mogę liczyć na kilka sadzonek? Zrewanżuję się , tylko jeszcze nie wiem , jak
Zszywkowy ogród marzeń :) 16:06, 11 lut 2016

Do góry
zszywka napisał(a)
Co do tej lawendy-nie będę jej tam sadzić ( chciałam Wam pokazać o co mi chodzilo ). Zastąpię ją czymś innym, muszę jeszcze pomysleć czym możliwe ze pociągnę tam jakieś trawki może ice dance albo wsadzę na tę cześć rabaty propozycje Ewy?

Basiu niestety na rabacie przy murze nie mam róż, jedynie azalie japońska i floksy oraz pysznoglowki. Ale planuje ją zmienić na jesień, aby wszystkie rabaty "szły" po łuku

Co sądzicie o połączeniu różaneczników, host i bukszpanów? Żeby zrobić w tym miejscu takie zaciszne miejsce do siedzenia.

Zajrzyj do Joli z Lawendowy zawrót głowy--ona ma piekny kącik wypoczynkowy pod swierkiem tak jak u Ciebie
Wąski cienisty przedogódek 01:59, 11 lut 2016

Do góry
Możesz dałoby się inaczej poprowadzić rabaty?
Można użyć bukszpanów, turzycy 'Ice dance', dąbrówki rozłogowej w purpurowej odmianie (nawiązałaby do tej czerwonej kostki), szczepionej trzmieliny przyciętej w kulkę, przy ogrodzeniu jakiegoś większego szczepionego drzewka, a przy oknie białych hortensji, czerwonych żurawek i ławeczki, a środkiem wyżwirować wąska 'ścieżkę'(tylko nie białą, najlepiej z większych kamyczków mieszanych, dopasowanych do elewacji, takich naturalnych) na którą wrastałyby kępy dąbrówki. Przy ławeczce mogłaby być lampa. Albo okrągły stolik i dwa krzesła zamiast ławeczki. Ale wymiarów nie podajesz, jakie to duże wszystko jest, zdjęcia są mylące, przekłamują perspektywę.

Asi ogródek pod świerkami 19:33, 10 lut 2016

Do góry
U mnie też czuć wiosnę .

Po zimie Ice dance ma się nieźle.

I te Żurawki też.
Asi ogródek pod świerkami 10:42, 10 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Planuję zmienić też rabatę frontową przy domu gdzie rosną w tej chwili 2 bukszpany. Muszę je uformować na stożki. Nie wiem czy uda mi się to. Planuję dosadzić kulki bukszpanowe i pomiędzy nie stipy. Po prawej stronie wrzuciłam carex ice dance - nie wiem czy to akurat udane. Nie wiem czym wykończyć tą rabatę- coś kwitnącego bym chciała - tylko że tam jest prawie cały dzień cień. Ilości światła minimalne.

A wymiar rabaty?
Ogródek Iwony 10:04, 10 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żurawki strasznie klapnięte. Całe do wycięcia.

W środku widać młode listki. Kiedy trzeba zabrać się za czyszczenie żurawek?

Najładniej zachowały się cytrynowe, ale też wymagają czyszczenia. Za to Ice Dance ładnie się zachowały

U mnie też część żurawek tak wygląda - no właśnie kiedy się czyści je? I kiedy usuwać łodygi rozchodników które zostawiłam na zimę? Ładna Ice Dance moja też ładnie przezimowała.
Zszywkowy ogród marzeń :) 23:56, 09 lut 2016

Do góry
Co do tej lawendy-nie będę jej tam sadzić ( chciałam Wam pokazać o co mi chodzilo ). Zastąpię ją czymś innym, muszę jeszcze pomysleć czym możliwe ze pociągnę tam jakieś trawki może ice dance albo wsadzę na tę cześć rabaty propozycje Ewy?

Basiu niestety na rabacie przy murze nie mam róż, jedynie azalie japońska i floksy oraz pysznoglowki. Ale planuje ją zmienić na jesień, aby wszystkie rabaty "szły" po łuku

Co sądzicie o połączeniu różaneczników, host i bukszpanów? Żeby zrobić w tym miejscu takie zaciszne miejsce do siedzenia.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:00, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Mi Ice Dance przeżyły w plastikowych małych doniczkach. To może w gazonach też by dały radę?
Są zimozielone i ładnie by się wylewały na schody

One kochają cień i wodę.... uschną. Będzie brzydko. To już lepsza stipa. Lubi sucho. I co roku można dosadzić ewentualnie nową.
Ogród u Kasi 18:19, 09 lut 2016

Do góry
Hogata napisał(a)
Ja bym dała graby, albo coś strzelistego i jakąś trawkę, nie robiłabym już tam żadnych kostek z bukszpanu. Wąsko tam jest i raczej tamtędy nie chodzisz. Trawka to może być carex np. ice dance, albo sesleria jesienna.

Ale to jest miejsce, które widać gdy wchodzi się do mnie , chciałabym aby witało i było schludne i śliczne
Ogród u Kasi 17:46, 09 lut 2016

Do góry
Ja bym dała graby, albo coś strzelistego i jakąś trawkę, nie robiłabym już tam żadnych kostek z bukszpanu. Wąsko tam jest i raczej tamtędy nie chodzisz. Trawka to może być carex np. ice dance, albo sesleria jesienna.
Ogródek Iwony 17:39, 09 lut 2016

Do góry
Żurawki strasznie klapnięte. Całe do wycięcia.

W środku widać młode listki. Kiedy trzeba zabrać się za czyszczenie żurawek?

Najładniej zachowały się cytrynowe, ale też wymagają czyszczenia. Za to Ice Dance ładnie się zachowały

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:31, 09 lut 2016

Do góry
ups
jak północna to hosty i ice dance dadzą radę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:12, 09 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
pewnie że można spróbować ice dance to mój faworyt turzycowy, tyle że raczej do cienia. Iwona nie napisała chyba jak dużo słonca tam jest?

Aneta chyba?
Pisała, że strona północna....
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:06, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Mi Ice Dance przeżyły w plastikowych małych doniczkach. To może w gazonach też by dały radę?
Są zimozielone i ładnie by się wylewały na schody
pewnie że można spróbować ice dance to mój faworyt turzycowy, tyle że raczej do cienia. Iwona nie napisała chyba jak dużo słonca tam jest?
Ogród pewnej ogrodniczki 09:41, 09 lut 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Witam ,u Ciebie ,awantarek super ,też pomykam na miejskim rowerku ,też polecam Ice dance ,szybko się rozrasta ,tworząc ładne kępki ,fajnie kwitnie wiosną .Jak tam sobotnie skubanie róż ?pozdrawiam

witaj,
Róże wyskubane. Fotki wrzucę wieczorem. Zupełnie inaczej rabata wygląda bez tych uschniętych liści na niej. Nawet szybko mi poszło.
Ice Dance chwilowo poczeka bo okazało się że muszę trochę w rabatach pozmieniać. A ogródek nie jest zbyt duży.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies