Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród do odnowy 10:41, 27 kwi 2021

Do góry
A moja magnolia całkiem brązowa, ten przymrozek ostatecznie zakończył kwitnienie. Takie zważone kwiaty długo się na drzewie utrzymują?
Ogród z zegarem 10:40, 27 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Zastanawiam się jeszcze nad tą rabatką.

Tak jak pisałam, oprócz bukszpanów będą tam przywrotniki (jako zadarniacz), hortensje i trawy.
Chciałam coś jeszcze na pniu, kwitnącego.

W pierwotnej wersji miałaby być to magnolia.

Ale może jakaś wiśnia? Umbraculifera albo kiku-shidare?
Jabłonka?

Co jeszcze może być kwitnącego na pniu?

Tu nie może być cos małego bo zginie
Tu nie może być byle co
Tu musi być jakiś piekny soliter o wyjątkowej formie
Duza magnolia byłaby ok... pod warunkiem ze nie zmarznie i nie będzie straszyła
Elizabeth by się nadawała ale powinnaś kupić podrosniętą
Ogród do odnowy 10:38, 27 kwi 2021

Do góry
Chyba strachy na lachy, magnolia leonard podniosła płatki, tylko kilka zbrązowiało. Klon mandżurski ma się dobrze. Niestety nadal nie doczekam się moreli, kwiatki jeszcze są ale w oczach brązowieją, a już ładnie zakwitła. Ciemierniki i prymulki wstały. Co dalej okaże się
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:28, 27 kwi 2021

Do góry
Witaj Irenko. Podziwiam Twoje nasadzenia przed ogrodzeniem, ślicznie rosną te zielone i bordowe krzewy. Magnolie wspaniale kwitną, magnolia Widcat wygląda, jak drzewko różane, a Genie zawsze najpiękniejsze ma kwiaty, bo i kształt i barwa mnie urzeka. Widzę Twoje ukształtowane w kulki i inne kształty jałowce. Rośnie u mnie taki płaski ogromny krzew, ale obawiam się moich zdolności, żeby go jakoś podciąć.
I czytam, że Misia chora, Ciągle coś jej się przyczepia . wczoraj chyba byłaś u weterynarza, może coś już wiadomo, co to za guz? I taka młoda, bo 6 lat to piesek w sile wieku, a tak cierpi. Oby to nie było nic poważnego. Pozdrawiam ,Irenko.
Ogród z zegarem 10:26, 27 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Tak jak pisałam, oprócz bukszpanów będą tam przywrotniki (jako zadarniacz), hortensje i trawy.

Jabłonka?

Umbraculifera jakoś mi tam nie pasuje, zbyt formalna i wcale nie taka ładna jak na solitera (na szpalery bardziej się nadaje). Wiśnia mniej okrągła albo magnolia wyglądałaby o wiele lepiej.
Ogród z zegarem 09:36, 27 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Jabłonka?

Może jabłoń rajska Royalty? Nawet jak listki już opadną, to na jesieni jeszcze ozdobne jabłuszka wiszą
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 09:17, 27 kwi 2021

Do góry
Witaj Mirelko. Wiosenne u Ciebie i coraz bardziej kolorowo. Tulipany w kolorze takim nieokreślonym, trochę różowym, trochę morelowym, bardzo ładne. Magnolia pokazała swoje ciemne kwiaty. I berberysy nieśmiało wypuszczają listki. Pozdrawiam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 05:52, 27 kwi 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Magnolia upasiona. Niby zimno a mnie to nawet dziś za gorąco było

Nie wiem jak u was ale u mnie -4 i wszystko zmarzniete na kość
Żeby tylko lilaki zakwitły bo niektóre juz duże paki maja...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 01:51, 27 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Tylko ten patyk przy maleńkiej magnolii Siebolda szpeci Ale musi być bo magnolia rozmiar z 30 cm zmieniła na 12 po zimie

Zauważyłam go dopiero, kiedy o nim napisałaś .
Ogród z koroną w tle 23:32, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Aniu, jak Twoja magnolia?

Moje chyba się nie otworzą.

no powiem Ci że obie walczymy... ja o nią (rzuciłam na nią prześcieradła) a ona o siebie... pąki zwinięte... masakra... ona jakby w jakiś stanie hibernacji była... od dwóch tygodni wygląda ciągle tak samo... a dziś w nocy spodziewane -4...
a u Ciebie jak?
Ogród z zegarem 22:43, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Jabłonka?

Ja robiłam ostatnio rozeznanie w temacie wiśni pissardii szczepionej i sie na nią zdecydowałam w liczbie sztuk 3 .
Jednak na tej rabacie widziałabym katalpę (lub katalpy).
Ogród z zegarem 22:30, 26 kwi 2021

Do góry

Jabłonka?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:24, 26 kwi 2021

Do góry
Magnolia upasiona. Niby zimno a mnie to nawet dziś za gorąco było
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:18, 26 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
No masz już się czym pochwalić Piękna ta magnolia. I żółta ładna i z muśnięciem malinowym. Wybarwienie pewnie zależy od stopnia nawożenia. Pewnie się będzie zmieniać jak posadzisz w gruncie.

No oby zajaśniała bo wole żółta
Ale pokroj i ilość pakow mi się podoba
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:05, 26 kwi 2021

Do góry
Ciężko za Tobą nadążyć Karola!
Znów nowe kurczaki! Fajne, ładne. Ale do tego etapu to jeszcze mi daleko. Choć swoim jajkiem bym nie pogardziła

Magnolia sunsation - cudna! Kupiłam chyba 3 lata temu, ale niestety nie przyjeła się. Szkoda, bo ładne drzewko już było, chyba z 35eur kosztowało a było z 5x większe od Twojego patyka [wieszke niż ja] też się zdziwiłam, że dość tania i dlatego zaryzykowałam. W przyszłości dużo lepiej przygotuję ziemię.

Piwonie zaraz będą w malinach , wiesz jak malina się rozchodzi. Ale co tam - grunt żeby kwitły a optymalizację powierzchni dobrze zrobić

Chętnie przyjęłabym trochę tej wilgoci od Ciebie, u nas susza ze hoho.

Jak Twoja walka z podgarycznikiem? Zdusiłaś dziada?!
Ogród z zegarem 22:04, 26 kwi 2021

Do góry
Martka, to widok z mojego „gabinetu”. Biurko oczywiście mam zaraz przy oknie

Judith, oprócz bukszpanów są tam już posadzone niewidzialne hortensje (Ruby annabelle) i przywrotniki. Czekam na berberysy i trawę. Być może będzie tam jeszcze magnolia na pniu.
I zasmażka
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:57, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Przepiękne nasycenie barw, zdjęcie na tapetę do kompa

Tylko ten patyk przy maleńkiej magnolii Siebolda szpeci Ale musi być bo magnolia rozmiar z 30 cm zmieniła na 12 po zimie
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:48, 26 kwi 2021

Do góry
Przyszedł czas na gwiazdorzenie, mimo ziąbu i niesprzyjającej aury

Jeszcze nieśmiało, ale magnolia gwiaździsta zaczyna rozkwitać
April podbija las... 20:40, 26 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
U mnie kilka kwiatów magnolii już podmarzło, a na dziś zapowiadają w nocy -2, a w poniedziałek -3. Pogoda słoneczna, więc może się sprawdzić.
Miłej niedzieli, mimo wszystko cieszmy się słoneczkiem.

Moja nowa magnolia stoi w domu. Poczekam aż się ociepli. Ale w ogrodniczym widziałam dziś magnolie z podmarzniętymi pąkami. Szkoda.
Niedziela była pracowita, układałam betony na ścieżce. Dziś też nie próżnowałam. Wymieniałam carexy, które mnie nie zachwycają na Hacone All Gold.
A ty popracowałaś? Pogoda wprawdzie niezbyt sprzyja.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:27, 26 kwi 2021

Do góry
No masz już się czym pochwalić Piękna ta magnolia. I żółta ładna i z muśnięciem malinowym. Wybarwienie pewnie zależy od stopnia nawożenia. Pewnie się będzie zmieniać jak posadzisz w gruncie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies