Kolejna aktualizacja dotycząca mojego zielonego dywanu
Jak wcześniej pisałem, miałem problem z obrzydliwą chwastnicą i mogę powiedzieć, że puma universal działa!!! Spryskane zgodnie z zaleceniami producenta i myślałem, że preparat nie działa (nie wypalało tego badziewia ani nic nie było widać, że coś się dzieje) ale po tygodniu okazało się, że chwastnica przestała rosnąć i powoli zwijać się z tego świata I co najważniejsze - trawie nic się nie stało co mnie również cieszy!
Zdjęcia poniżej jak to wygląda po 2 tygodniach. W kółkach widać miejsca gdzie nie spryskałem Pumą (robiłem to późnym wieczorem i jest kilka takich pasów).
Kasiu mi sie tam duzo rabatek podobalo, ja tylko tak ogolnie, ze slabsza ta wystawa. Malo bylo informacji dla ogrodnikow, raczej do ogladania i chyba najmniejsza byla z tych, ktore widzialam.
Tylko te duże zabieram do domu, reszta rojników zimuje w altanie, lub pod schodami. One nie lubią nadmiaru wilgoci, a w zimie różnie bywa. Za pochwały ślicznie dziękuję.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu. Wodę niestety zmieniam co ok. 4 dni, wykorzystuję ją do podlewania. To jest mała powierzchnia i bardzo szybko woda zielenieje, nawet jak dodałam chemię do oczek wodnych. Na dodatek ptaki przestały wtedy przylatywać do kałuży.
Zawilce nie lubią przesuszania ziemi, a floksy u mnie też mają mączniaka. Niektóre róże są prawie bez liści. Żurawki u mnie mie chcą rosnąć, mam 2 odmiany, które rosną i są ładne. Resztę wywaliłam bo się bardzo męczyły w tej mojej ziemi.
Pozdrawiam w upalny letni dzień.
Memory ładny, zwiewny i dekoracyjny, ale na rynku jest jeszcze jedna nowość która go przebija wielkością białych kwiatostanów zawisających na 2,5 metra.
Miskant Rosi.