Ale na tym nie koniec atrakcji.
W drodze powrotnej zahaczyliśmy o ogród jolanki.
Śliczne miejsce z ogromnym potencjałem. Tuż za płotem zapożyczony krajobraz w postaci pięknego lasu, a w ogrodzie cudne hortensje, róże, jeżówki, trawy i…nasza wspaniała gospodyni.
Jola ugościła nas prawdziwie po królewsku, w niezwykle klimatycznych wnętrzach, w otoczeniu prześlicznych obrazów. Jolu – Brawo Ty !!! Nadal Jolu jestem pod wrażeniem twojej twórczości….i ogromnego talentu.
Ogród, dzięki pracy i oryginalnym aranżacjom Joli pięknieje „w oczach” ! Już nie mogę się doczekać końcowego efektu na tarasie…pergola zapowiada się obłędnie!
Kilka migawek z ogrodu (na więcej czasu niestety nie starczyło, bo Jola swoją energią i cudowną osobowością wypełniała nam każdą minutę)
W ogrodzie jest wiele miejsc przeznaczonych na odpoczynek. Przeróżne ławeczki, stoliki, krzesła, altany… Każdy znajdzie jakieś urocze miejsce dla siebie.
Jest kącik niebieski…
i czerwony…
A kto chowa się w kąciku w odcieniu terakoty? Krys, chciałaś wtopić się w tło…nic z tego…i tak Cię znalazłam !
W niedzielę, ekipa łódzka gościła w nowym ogrodzie Danusi. Co można powiedzieć o tym miejscu…???
Piękno. Perfekcja. Niesamowite kolory. Cudowne kompozycje. Nietuzinkowe dekoracje.
Jeśli ktoś nie widział…trzeba zobaczyć. Wspaniały ogród !!!!
Z tą masa rożanego kwiecia to tak na fotkach się wydajeale mam nadzieję że z czasem różyczki się bardziej wysilą Uwielbiam ciągle kwitnące rabaty i kombinuję w tym kierunku...
Oliwia z Luisem O.,który ma kupę pędów ,ale kwitnieniem jeszcze nie poszalał:
Staw mi się bardzo podoba jak zawsze obserwuje rośliny w nim rosnące bacznie obserwuje. Kwiecia ci nie miara w nim. Na jakiej głębokości te lilie posadzone bo widzę w bardzo przezroczystej wodzie aż łodygi przy zwirku.
Wczoraj czyściłam lilie wodne jeszcze po gradobiciu bo gniły i nie ładnie to wyglądało.
Bardzo mi się podobają ta roslina czy to Dalia pomponowa ta niska na dole fotki Kolor jasny fiolet piękna.
Jeszcze mam pytanie odnośnie szarłatu czy to jakaś odmiana z czerwonymi liśćmi czy sprawa że rosnie w słońcu.
Wycieczki przechodzą przez ogród, ale jest co oglądać.