Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

sarenka 08:58, 24 wrz 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ubierz się szczelnie, a po powrocie wytrzep ubranie i wejdź pod prysznic. Zdjęcia wrotyczu znajdziesz w necie. Powodzenia!

U mnie tu brak jest wrotyczu, raczej musiałabym chodzić na poszui, a niestety czasu brak
Dorii 09:08, 24 wrz 2019

Od jakiegoś czasu jak jadę samochodem to wrotycz wszędzie widzę.
makadamia 09:24, 24 wrz 2019

Dorii napisał(a)
Piękne widoczki a rozczochrana stipa z berberysem to po prostu cudo.

ja też zwróciłam uwagę na to zdjęcie
Brzozowadzie... 09:39, 24 wrz 2019

Niby zbieram i podlewam, ale niezbyt systematycznie. Do osiągnięcia skuteczności i solidnego podlania całego ogrodu potrzebowałabym cysterny z sikawką. Konewka nie jestem w stanie zrobić tego skutecznie.Odrzuć te wyrzuty sumienia.

Ale ładne cytaty dostałam z odpowiedzią
No właśnie, już u kogoś pisałam, że żeby to skutecznie robić musiałabym lać cysternę wrotyczu co tydzień, z decisem też już zaliczyłam przygodę - jak uświadomiłam sobie, ile chemii wlałam w ziemię to mi się słabo zrobiło i odpuściłam. Muszę polubić falbanki na rodkach
Czuję się usprawiedliwona
tulucy 10:22, 24 wrz 2019

To nie trzeba tak często... Myślę, że ze dwa trzy razy na cały sezon wystarczy. Ja róże raz podlałam i potem bardzo długo miałam na nich spokój...
sarenka 10:59, 24 wrz 2019

Dorii napisał(a)
Od jakiegoś czasu jak jadę samochodem to wrotycz wszędzie widzę.
U mnie nie zauważyłam. ale ja mam swoje drogi, którymi chodzę, więc pewnie jakbym poszła inna trasą to bym znalazła
Dorii 11:02, 24 wrz 2019

A mi to się jakoś tak oczy otworzyły, drogi się nie zmieniły tylko wrotyczu przybyło odkąd przeczytałam że dobrze mieć w zanadrzu. On na pędraki też działa czy tylko na opuchlaki? W przekopywanej rabatce sporo znalazłam, boję się co pod resztą trawnika siedzi.
sarenka 11:07, 24 wrz 2019

Dorii napisał(a)
A mi to się jakoś tak oczy otworzyły, drogi się nie zmieniły tylko wrotyczu przybyło odkąd przeczytałam że dobrze mieć w zanadrzu. On na pędraki też działa czy tylko na opuchlaki? W przekopywanej rabatce sporo znalazłam, boję się co pod resztą trawnika siedzi.
też ostatnio pędraki wykopywałam i było ich sporo biorąc pod uwagę,że wcale dużo nie zrywałam darni
inka74 11:34, 24 wrz 2019

dereń Aurea

Nie widziałam, że dereń aurea tak ładnie się przebarwia. Coraz bardziej podoba mi się ta roślinka. Twoja trzmielina czerwona jak ogień a moja wyjedzona i zielonkawa ;(
Gruszka_na_w... 17:39, 24 wrz 2019

Dorii napisał(a)
Mi tu nic nie zgrzyta

To dobrze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies