Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:25, 24 sie 2019

Do góry
Takie różności, które wypełniają sezonowo wolne miejsca w ogrodzie
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:21, 24 sie 2019

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:21, 24 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)

Ewo, zachwycił mnie Twój trawnik, soczyście zielony, ja o takim mogę tylko pomarzyć. Rabata z rozchodnikami prezentuje się niezwykle elegancko. Fajnie działasz w ogrodzie.
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:18, 24 sie 2019

Do góry
Różyczki - chorują, pod kilkoma krzaczkami mrówki gniazdo zrobiły, wykopałam jeden krzak - prawie bez korzeni.
Mrówki tępię, niestety boraks (skuteczny na mrówki) nie może być sypany zbyt blisko rośliny, ukatrupiłam jedną różę.
Mimo wszystko kocham róże, nadal kwitną
Liliowo i kolorowo:) 14:16, 24 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Śliczne zestawienia na fotkach

W rzeczywistości też się to dobrze prezentuje
U mnie teraz dopiero dalie zakwitają, jeszcze kilka w pąkach, pózno sadziłam no i tez hortensje znowu bardzo mi wyrosły i zagluszaja i dalie i inne.

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:12, 24 sie 2019

Do góry
Tegoroczna fascynacja - Rycynusy, szkoda, że tylko jednoroczne, ale warto posiać, nasion produkują bez liku

Liliowo i kolorowo:) 14:10, 24 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mam jedną hortensję o stożkowym kształcie, kwiaty płonne i płodne, biała i różowiejąca od dołu. Sztywne pędy. Nie wiem co to za odmiana. Jakby Pinky Winky.

Ula byłam u Ciebie to nie jest Pinky, popatrz na moją na zdjęciu poniżej.

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:06, 24 sie 2019

Do góry
Tu jak leci wszystkie sprzed 4-6 dni
Liliowo i kolorowo:) 14:06, 24 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Ogród odżywa Trochę chłodniej, trochę deszczu (przynajmniej u nas) i jest lepiej. Co prawda zapowiadają jeszcze gorące dni ale... już jesteśmy przyzwyczajeni Ale dni już wyraźnie krótsze Ja zaczynam czuć jesień.
A u Ciebie cudnie jak zwykle.
Moje wrzosy jeszcze nie kwitną. Ledwo zaczynają.

Wreszcie Aniu bo dwa miesiące suszy, mocno odbiło się na wyglądzie i kondycji ogrodu. Oj tak już pachnie jesienią, ale taką pogode to lubie bo slońko, ciepło a noce już chłodniejsze U mnie już dawno kwitną a niektóre zaczynająPięknie astry zaczynają co wnusia posiała i cynie

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:02, 24 sie 2019

Do góry
Wcześniejsze foty zamieszczę, bo moim zdaniem - to ewenement, aby w drugiej połowie sierpnia kwitł rododendron i wisteria

Ogród na piasku i z wielkim murem 13:58, 24 sie 2019

Do góry
Anka pocieszyłaś mnie w sprawie klona, już miałam chęć go wyekspediować, ale rzeczywiście ma oznaki zycia.
Dalie kłopotliwe, ale ile uroku mają
Trochę wcześniejszych fotek:

Do raju daleko - u Ewy 13:42, 24 sie 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Vanilki szaleją faktycznie. Röże cudo

U mnie na razie tylko na rabacie bylinowej kwitną róże. Na hortensjowej są w pąkach.

Heidi Klum w różnym stadium rozwoju

Bylinowa łąka 13:42, 24 sie 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Gosiu, ależ Ty masz u siebie sielskie widoki. Nic, tylko rozłożyć się na leżaczku i chłonąć tę ciszę i spokój.
Do raju daleko - u Ewy 13:35, 24 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuniu śluczna ra Diana, moja chyba też ciut lepsza, muszę ją obfocić. Róże Garden of roses sztuk dwie mam, bo zgapiłam u Ciebie. Uwielbiam je i co na nie spojrzę, to myślę o Tobie.

U mnie te Garden of roses słabo się rozkrzewiają. Tak samo jak Hedi Klum. Nie wiem, czy to miejsce im nie służy, czy ziemia.

A ja myślę o Tobie jak widzę kłosowca

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 13:31, 24 sie 2019

Do góry
Witaj Iza. Ja mam posadzony metr od siatki. Pomiędzy słupkami jest 3 metry, a rośnie 3 sezon. Więc szybciutko przybiera, jest naprawdę bezproblemowy. Szczerze polecam.
Blaski i cienie nowego życia 13:13, 24 sie 2019

Do góry
Silver Dollar

NN - zastanawiam się czy to nie Pinky Winky

NN- wiosną zmarzła i jest mała, myślę że w tym roku nie da się określić cp to mogłaby być za odmiana. Jedno wiadomo że nie jest biała.

Moja działka na Dębowym Lesie 13:06, 24 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Śliczna ta "pajęczynka".
Blaski i cienie nowego życia 13:06, 24 sie 2019

Do góry
HORTENSJE

Magical Candle
rośnie w pełnym słońcu i w półcieniu jabłoni dlatego są różnice w przebarwieniach
Kwiatostany w tym roku olbrzymie, w tym roku wyjątkowo dużo je podlewałam w czerwcu i lipcu

Zielony zakątek z Antonówką 12:59, 24 sie 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Ziółka się suszą - cykoria podróżnik, krwawnik, wrotycz, kwiat mięty, dzika marchew, kalina, jarzębina, głóg, dzika róża, orzech włoski, słoneczniczek, jeżówka, marchew, pietruszka, pszenica ... liść hosty ... dzikie trawy

a w sobotę drobny zakup poczyniłam był tylko jeden :-\

Jesienna kompozycja prześliczna, widać, że jesień puka już do ogrodu.
Widzę, że kupiłaś sobie krwiściąga, u mnie też rośnie, ale inna odmiana, kwitnie bordowymi kuleczkami. Bardziej podobają mi się te o podłużnych kwiatostanach, np. krwiściąg Menziesa, muszę zapolować na niego.
Ogród bez reguł 12:19, 24 sie 2019

Do góry
Haniu, myślę nad żywopłotem. Znalazłam w sad...czy.pl ginnale sprzedawane po 5 szt. - na żywopłoty właśnie. Czy to ma szanse powodzenia? Może niekoniecznie mono, ale co kilka metrów, podsadzone jakimiś "krzaczorami"...? Takie luźne dywagacje - do planowania dojdzie, gdy wrócę i zobaczę, co mój pan ojciec zmalował...
To ściana południowo - wschodnia SE. Chcę też tam dać ambrowca. Widoki - jak widać - średniej jakości Jakieś szopy, parking, zaplecze gastronomii średnio małej. W planach miałam "przymiarkę" do tematu, ale nieopatrznie zwierzyłam się ojcu. No i w ramach dobrego uczynku Niewidzialnej Ręki tato wziął się za karczowanie. No przecież złego słowa nie powiem! Ale muszę myśleć intensywniej, niż planowałam...
O "murek" nie pytaj na razie, please...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies