Dziękuję, zachwycam sie nimi cały czas
Takie obłoczki unoszące się nad rabatami
Jeśli mogę coś Ci doradzić to kupuj teraz albo latem w przyszłym roku, na wiosnę często nie widać czy trawa żyje po zimie. Kilka razy wiosną dostałam zmarznięte sadzonki Wprawdzie zwrócili mi kasę ale Traw nie miałam.
Basiu, a masz jej zdjęcie w początkowej fazie rozkwitu?Bo Magical Candele to jest chyba najbardziej żółtawa z hortencji.Moją kupiłam dopiero teraz i jeszcze nie przebarwia na różowo ,więc nie wiem jak dokładnie wygląda jej przebarwianie,tylko ze zdjęć.Ale zamieszczę tu (żeby Ci było łatwiej porównać,potem mogę usunać )zdjęcie-zbliżenie na jej płatki takie jak są teraz,nie są czysto białe ale właśnie takie żółtawe.Zwróć też uwagę a sam kształt płatków i pojedynczych kwiatuszków,są ułożone wszystkie ku górze i nie przewieszają się raczej.Ale może to się zmienia w miarę rozkwitu?Moim zdaniem są inne niż Twoje.Ale tak jak pisałam,trzeba porównywać w różnych fazach rozkwitu.
Trawma Memori dla Gosi --tu mie widać jej uroku bo tło też białe ale jest piękna.Coś czuję że z podziałem mogą być kłopoty bo korzenie ma chyba twarde.