Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu ogród 20:34, 20 sie 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Żniwa to sygnał końca lata.

Ostatni więc dzwonek, aby ruszyć w teren. Tym razem kierunek Wielkopolska. W drodze zahaczyliśmy o Jezioro Turkusowe. Bajeczne. Fotki nie oddają tego aż nierealnego koloru. Coś pięknego.

Moje bociany już odleciały.
Ale piękna turkusowa woda
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:34, 20 sie 2019

Do góry
Asiu, ależ miałaś dzisiaj używanie. Mam nadzieję, że zdążyłaś przed deszczem.
Ta lipa jakaś taka pendulowata.
Kiedy nadchodzi jesień, to powstaje w mojej duszy tęsknota za wielkimi łanami traw. Piękne są te wojsławickie.
Namiastki

Pszczelarnia 20:33, 20 sie 2019

Do góry
Artemisia lactiflora 'Elfenbein' rośnie znakomicie

Za sadem - tam dociera tylko mój obiektyw od aparatu, ja jeszcze nie dotarłam

Miłośnikom szklarniowych upraw

Delektuję się tym widokiem i dozuję smak tych winogron (Arkadia) - niczym nie pryskane.

Pszczelarnia 20:26, 20 sie 2019

Do góry
Po prawej znajduje się kolekcja liliowców mojego eM. - ja sie wcisnęłam z trawami i jeżówkami. Mus dokupić białego liliowca, tzn. zbliżonego do białego. Widziałam u Miry.

Vernonia

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:25, 20 sie 2019

Do góry
Witajcie po troszkę dłuższej przerwie. Wybaczcie, że nie mam zdjęć ogrodu ale pokaze Wam jak spędziliśmy urlop

Świnoujście-Hel.
6 dni-437 km na dwóch kółkach
Niezapomniane przezycia i fantastyczna przygoda, która zapoczatkowala kolejny idealny sposób na spędzanie wolnego czasu.

Oczywiście nie obylo się przygod ale dzięki dobrym ludziom udało się szczęśliwie pokonać cała trasę.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:24, 20 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne widoczki ogrodowe.A te rojniki,,,ummm mam nadzieje,że za kilka lat i ja doczekam się podobnych
Fajnie,że miałas taka fajna niedziele
Te na parapecie tez są cudne
I te donice super!!
Dziękuję Aniu

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:24, 20 sie 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miskanty na drugi rok już będą fajne, ja prawie co roku je dzielę, a raczej "oddzielam" po kawałku

Moje byly juz olbrzymy, w srodku puste, szerokie na metr. Czyli swoich nie wykopywalas?Ja wykopalam obie kepy i siekiera dzielilam Takie byly kilka lat temu.Jeszcze waskie. Potem juz byly stsnowczo za szerokie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:24, 20 sie 2019

Do góry
A ja barbulę sadziłam specjalnie dlatego, ze wyczytałam o jej miododajności. I w ub. roku pszczółki były...
Czuję się wyróżniona poprzez powiązanie mojej skromnej osoby z tak pięknie pachnącą funkią i jestem niezmiernie wdzięczna pomysłodawczyni za takie uhonorowanie . Ja to wsadzam nos gdzie się da i czasem coś wynajdę... Dziś też mi się udało, ale za aniołka nie wiem, co to jest. Szłam alejką z jeżówkami i zawilcami i nagle poczułam taki słodki zapach, że aż zgłupiałam. W końcu ani jeżówki ani zawilce nie pachną! Alejka owszem, wysadzona lipami, ale na litość - jest sierpień!!! Lipy już nie kwitną! Ale się rozejrzałam i znalazłam takie coś:

Oczywiście, żadnej tabliczki nie było... Musi jakaś lipa to jest - ale jaka???
Czubajkowy Ogród 20:23, 20 sie 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Jej, jak te dwa tygodnie szybko minęły! Dziwny to był urlop, bo z przyczyn rodzinnych mogłam jeździć na działkę tylko na 5 - 7 godzin i musiałam wracać. Ale i tak było mi tam bardzo, bardzo dobrze Miałam trudności, by usiedzieć w miejscu i co i rusz coś tam robiłam, ale nijak się to ma do wyobrażeń, jakie zawsze mi towarzyszą na początku każdego urlopu. Wydaje mi się bowiem, że przez tydzień lub dwa, to ja tam góry przeniosę, wyczyszczę, wypielę, przekopię ... normalnie cuda na kiju A potem żegnam działkę w stanie niemal jak sprzed urlopu No ale przecież musi być kiedyś ten czas, by się po prostu nacieszyć efektami wcześniejszej pracy, kolorami, śpiewem ptaków, szumem deszczu wśród liści (tak, bo nawet w deszczowy dzień pojechałam!), smakiem owoców, barwami nieba, zapachami, towarzystwem i samotnością Było mi bardzo dobrze! To jeszcze popatrzmy razem na tę pełnię lata

Zawsze miej czas cieszyć się zapachem kwiatów, pięknymi zachodami słońca i smakiem własnych plonów z działki. Nie musi być wszystko zrobione od razu, urlop jest po to żeby odpocząć i nacieszyć się tym co tak się lubi.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:20, 20 sie 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Mały przyczynek do wczorajszej dyskusji o hortkach takich/owakich

Chlip, chlip.... miałam taką i zimy nie przetrwała
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:19, 20 sie 2019

Do góry
Dziękuję

Pszczelarnia 20:18, 20 sie 2019

Do góry
Rozchodnik Emperor i piwonia Młokosiewicza

Im bliżej łąki tym wyższe rośliny mi się posadziły (wszystko na ekstremalnie suche stanowisko)

I łąka, malutka

Działeczka Asi :) 20:12, 20 sie 2019

Do góry
asiak napisał(a)

Ach te jeżówki.chyba kręcą kazdego.
Piękne je masz.
Ale co to za piękny berberys ?Taka płonąca pochodnia.No śliczny
Pszczelarnia 20:11, 20 sie 2019

Do góry
A teraz pokażę rośliny i rabatę prawą i lewą (Justynowa Long Border), która tylko raz została opielona w tym roku i teraz będzie drugi raz (czeka w kolejce, takie życie). Najbardziej to kanciki się proszą o akcję oraz trawnik (mus wytępić bluszczyka kurdybanka).

Te jeżówki pudelkowe muszą wylecieć

Wilczomlecz daje piękną kopułę i nie wymarza od 3 lat

Jest ta lebiodka ozdobna, sesleria i nie wiem co - ale to ostatnie genialne na suche, ładne w pokroju, podobne do szałwi ???

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:05, 20 sie 2019

Do góry

Szalwie 3 tygodnie temu, po scieciu wygladaly nieciekawie. Odbily i znow zakwitly.

Rozchodniki w tym roku to jakies olbrzymy.

Czekam z niecierpliwoscia na astry.

Pszczelarnia 20:01, 20 sie 2019

Do góry
Mój cały kosmos

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:01, 20 sie 2019

Do góry
I jeszcze takie:

Ogród Ani :) 20:00, 20 sie 2019

Do góry
Aniu trawnik brzydki, bo nie podlewany Choć po ostatnich deszczach złapał oddech
Goniu hakonki upycham w każdą dziurę
Kasiu jeżówek nigdy dość
wiklasiu proszę bardzo
Choć nie pomalowany to spełnia swoją funkcję. Rokrocznie mam pełną komorę kompostu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:58, 20 sie 2019

Do góry
Mały przyczynek do wczorajszej dyskusji o hortkach takich/owakich

Pszczelarnia 19:34, 20 sie 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dalie są piękne, tylko dlaczego tyle z nimi zachodu zimą?

U Ciebie, Ewo, też nie widać jesieni, za to piękno, zwiewność, delikatność - i owszem

Faktycznie, nie widać jesieni. Dalie - same zalety. Posadzić w dobre dołki, raz opielić i same rosną. Można przebierać w kompozycjach i układach. Tylko trzeba lubić / mieć siłę na wykopywanie, opisywanie i układanie w kartonach oraz znoszenie do piwnicy lub pod schody. Dla mnie to miłe listopadowe zajęcie.

Pod osłoną miskantów i języczki o bordowych liściach powoli rośnie "moje oczko w głowie". Klon Shirasawy. Ten kolor jest super.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies