Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Anitka 06:45, 17 wrz 2019

Agatko moim zdaniem te czosnki to nie Milenium. Milenium mają bardziej zielone liście.

Wrzuciłam u mnie zdjęcia tegorocznej sadzonki 'Milenium' i dla porównania tych skalnych. One mają liście bardziej srebrne, takie sinawe.
Agania 08:23, 17 wrz 2019

Kasya napisał(a)
Niezłe zakupy
Ja tez trochę poszalałam jesiennie na targach juz staram się nic nie zamawiać
Ale twoje trawki i jezowki ładne przyszły

Kasiu jesienią też trzeba zakupowo ciutkę poszaleć, żeby w przyszłym sezonie
wnieść do ogrodu nowy akcent
Agania 08:28, 17 wrz 2019

MartaCho napisał(a)
Po sposobie zabezpieczania sadzonek poznaję, że w tym samym sklepie robiłyśmy zakupy
Też byłam zadowolona, bo ładne, duże sadzonki przesłali- niech rosną zdrowo!

Sadzonki wyjątkowo ładne oprócz tych nieszczęsnych czosnków,
trochę czeka mnie przygotowań pod sadzenie, bo nie chcę byle jak i byle gdzie sadzić
Agania 08:31, 17 wrz 2019

Marcowa napisał(a)
Dzień dobry Agatko.
Trafiłam tu z wątku Anity i pędzę z podpowiedzią. To z całą pewnością nie są czosnki Millenium, ja swoje kupowałam jesienią ub. roku w małej szkółce przez internet i jestem bardzo zadowolona. Sadzonki miały po kilka kwiatostanów, wprawdzie już suchych ale przynajmniej miałam pewność że to właściwa roślina. W tym roku każda roślina miała już 30-40 kwiatostanów. Jestem tymi czosnkami zachwycona. Reklamuj swój zakup koniecznie. Aha, ja za swoje płaciłam po 15 zł ale były tego warte.
Pozdrawiam serdecznie.

Cześć dziękuję Ci za szybką interwencję, jak ja Wam bardzo dziękuję za czujność, to jest bardzo ważne,
żeby uniknąć tych nierzetelnych sprzedawców internetowych.
anpi napisał(a)
Moim zdaniem czosnki Milenium mają zieleńsze listki i raczej prościutkie.A te co kupiłaś wyglądają mi właśnie na skalne,one mają właśnie takie powyginane listki i zieleń jakby bardziej szara ,czy srebrna.Mam jedne i drugie obok siebie i różnią się też porą kwitnienia .Skalne kwitną pierwsze.A potem Milenium.

Masz rację Aniu oni chyba nie wiedza co sprzedają, piszę ze sprzedawcą i się upiera przy swojej racji hmm?
Urszulla napisał(a)
Ale zakupy

Czosnki skalne mam i w tym roku nimi dzieliłam a millenium fajne. Te co przyszły to chyba skalne jak moje.

To na pierwszy rzut oka widać no nie
Anitka napisał(a)
Agatko moim zdaniem te czosnki to nie Milenium. Milenium mają bardziej zielone liście.

Wrzuciłam u mnie zdjęcia tegorocznej sadzonki 'Milenium' i dla porównania tych skalnych. One mają liście bardziej srebrne, takie sinawe.

Dziękuję...widziałam
Anitko złożyłam już reklamację Pani twierdzi, że liście się wyprostują i z zielenieją w przyszłym roku, że czosnki rozmnażają z rośliny matecznej i ja tego nie neguję, ale nie przyznają się do tego, że to jednak jest pomyłka i to jest czosnek skalny?
Agania 08:31, 17 wrz 2019

BASIA8 napisał(a)

Aganiu dzięęęękuje Ci bardzo za info fajne roślinki ma sprzedający tak myślałam że w środku zakupów jest Sesleria obficie się prezentuje Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że skorzystasz
Agania 08:32, 17 wrz 2019

anabuko1 napisał(a)

Ja mam jednak wątpliwość czy to czosnek Millenium?...i po porównaniach
i konfrontacjach z dziewczynami jestem pewna, że to kolejna pomyłka,
ja mam pecha do tych internetowych zakupów
Agania 08:33, 17 wrz 2019

Kasiolaaa napisał(a)
piekne zakupy ja czekam na moje trawy i nietylko jutro juz powinny byc

I Ty się skusiłaś na jesienne zakupy...fajowo
anabuko1 08:45, 17 wrz 2019

Agania napisał(a)

Ja mam jednak wątpliwość czy to czosnek Millenium?

Gdyby nie były takie powyginane może byłoby łatwiej.
Idę zaraz przyjrzeć się moim.Mam te i te.
A może Ania-ani ma racje.
Agania 10:36, 17 wrz 2019

anabuko1 napisał(a)

Gdyby nie były takie powyginane może byłoby łatwiej.
Idę zaraz przyjrzeć się moim.Mam te i te.
A może Ania-ani ma racje.

Dziewczyny mają rację Anpi, Anitka, Agnieszka i Ula...ciekawe co powiesz jak je porównasz
Agania 10:39, 17 wrz 2019

Wrzesień
I doczekałam się dalii i ja

jesień powoli się wita