Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 27 mar 2012

Do góry
Irciu ja też się cieszę z pierwszych oznak wiosny, coprawda nic jeszcze nie kwitnie, ale dzisiaj wypatrzyłam że krokusy chyba wypuszczają pąki
a pomocników mam czterech
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 27 mar 2012

Do góry
Kasiu tulipanki były przykryte razem z różami, więc musiałam odsłonić... mówisz żeby same róże okrywać kapturami z włókniny?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:29, 27 mar 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Danusiu czy masz jakieś doświadczenia w ogrodach w których są kolektory poziome czy pionowe do pc. Jak zachowują się tam rośliny?

Dołączam się do pytania, my będziemy mieli kolektory poziome i z tego co wiem to o drzewach w tym miejscu muszę zapomniec - bo korzenie, no i podobno rośliny słabiej rosną bo ziemia wychłodzona, najlepsza trawa ale może Danusia ma jakieś sztuczki na piękne rabaty na kolektorach

no właśnie czytałam w ubieglym tygodniu artykuł w pracy, a teraz nie mogę go znaleźć, że w Niemczech coraz więcej osób rezygnuje z gruntowych pc na rzecz powietrznych ze względu na ogrody właśnie, rzekomo po kilku-kilkunastu latach eksploatacji gruntówek roślinność zaczeła obumierać ze względu na przemrożeniegruntu. Stąd pytanie, czy wiesz coś na ten temat?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:17, 27 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu czy masz jakieś doświadczenia w ogrodach w których są kolektory poziome czy pionowe do pc. Jak zachowują się tam rośliny?

Dołączam się do pytania, my będziemy mieli kolektory poziome i z tego co wiem to o drzewach w tym miejscu muszę zapomniec - bo korzenie, no i podobno rośliny słabiej rosną bo ziemia wychłodzona, najlepsza trawa ale może Danusia ma jakieś sztuczki na piękne rabaty na kolektorach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:06, 27 mar 2012

Do góry
kurcze rozkopczykowałam je i pstawilam na nogi bo pod nimi były tulipany i zrobiły się lekko dzikie pod tym okryciem. I co tu teraz robić?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:01, 27 mar 2012

Do góry
to jak jest zielonolistny to może po prawej stronie dać te same żurawki co po lewej?
Mój mały raj na ziemi :) 17:35, 27 mar 2012

Do góry
Agnieszko / Wieloszko , no ja też już popijałam kaweczkę na tarasie ale szybko uciekam
masz rację, nie ma co rozmawiać o pogodzie - i tak nie mamy na nią wpływu .... cieszmy się z wiosny!!!
dziękuję za komplementa

AniaDS - to zapraszam na kawkę na tarasik będzie mi bardzo miło !

Gosia, no postaram się przyjść, po ludzku dotrę , bez przerzucania, bo jeszcze Danusi roślinki bym połamała ale nie obiecuję..... chcę baaardzo więc zrobię wszystko aby być !
i widzisz, pochwalona od razu jestem weselsza

Ana / Ana_art , dziękuję mi mój M wbił gwoździk od góry w drzwi i całkiem nieźle się trzyma (bo zimowy wianek wisiał na uszczelce...... i jej zaszkodziło...)
A meble mam z DLH, kupiłam 2 sezony temu. Wiem, że mieli się wycofywać z mebli, więc nie wiem czy jeszcze mają .... bo w zeszłym roku dokupowałam ławeczkę - ostatnią niemalże - wyprzedawali wszystko i niestety kolor już nie był ten sam.....

Beata_S - koniecznie (!!!) wstaw swój wianek ! wiesz Beatko, ja w sumie kupując te sztuczne kwiaty patrzyłam na kolor, nie miałam koncepcji... tulipanki dodałam, bo mi jakoś nie pasowało coś ...waliła się kompozycja.... Nigdy nie przepadałam za kolorem (w domu też mam raczej spokojnie), choć ostatnio jak oglądam te rabaty przepełnione kolorem - chce mi się takiej eksplozji barw u siebie !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:22, 27 mar 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 14:41, 27 mar 2012

Do góry
Anula wianek pierwsza klasa, ja nie robię bo nie mam jak przmocować. Zimowy wisial jeden dzień! spadł i wszystkie bombki licho wzieło....
bardz ładne masz te mebelki na tarasie, powiesz co to? właśnie jestem na etapie szukania mebelków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:15, 27 mar 2012

Do góry
Justyno ja tych piennych co w donicach miałam jeszcze z 'grobku' nie wyjełam... nie zdążyłam kupić nowych donic, ale jak patrze na pogode to może i dobrze dzisiaj u nas taki wiatr wieje że z domu ciężko wyjść...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 27 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Jak to zimę?

no może przesadzilam śnieg z deszczem i bardzo niskie temperatury z przymrozkiem nocnym włącznie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:03, 27 mar 2012

Do góry
acrobaleno, boćku dziękuję, Jasiek to mój najmłodszy syneczek
Marzenko z cięciem poczekam chyba do kwietnia bo zapowiadają u mnie zimę....
Eksperyment ogrodowy Beaty 10:48, 27 mar 2012

Do góry
My wygrabiliśmy trawę metalowymi grabiami, cieżka to robota i też siana była wieeelka kopa... mój m zastanawiał się nad wertykulatorem, może trza kupić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:15, 26 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
w ubiegłym roku wyglądały tak

Koniecznie tnij aby obficie zakwitły. Tnij nad 3-5 oczkiem, spróbuj zachować pokrój kuli. U nas już czas na cięcie bo forsycje kwitną
Eksperyment ogrodowy Beaty 22:38, 26 mar 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)

zerknij do mnie przypomina moją?

Wiesz co Aniu, trochę przypomina...ale chyba będzie żyć
Oskubałam te brązowe igły, potrzepałam trochę i wydaje się być żywa. Zobaczymy

no to dobrze, ja wczoraj troche ją pogładziłam ii część kolek odpadła, ale reszta została...
Krokusy które wygladaja spod gałązek rewelacja a trawnik czym wyczesywałaś? bo chyba dość mocno zczesany?
Ogród irci 22:32, 26 mar 2012

Do góry
Irenko z okazji seteczki takie kwiateczki
Ogródek Hanusi po zimie 22:28, 26 mar 2012

Do góry
Haniu właśnie zaśmiewamy sięz mężem z Twojego dowcipu
Rododendronowy ogród. 22:05, 26 mar 2012

Do góry
ja nie wiem co się z tym gniazdem stało... ostatnie dni bylam gościem w domu... w sobote wyszlam zobaczyć czy bocianki nie przyleciały i przeżylam rozczarowanie... nie wiem co się stało z gniazdem... mówisz że usuwanie gniazd jest karalne? hmmm ono było na oborach...
Rododendronowy ogród. 21:52, 26 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
u Ciebie jak zwykle piękne kwiaty krokusiki pierwsza klasa. Muszę powiedzieć, że niestety ze zdjęć bocianów nici nie wiem co się stało ale gniado bocianie znikło... a jeszcze tydzien temu było.. widocznie komuś przeszkadzało. biedne bociany przylecą do domu a domu nie ma...

To jest karalne zdejmowanie gniazd bocianich , nawet przenosic ich nie wolno. Będzie im bardzo przykro jak go nie zastaną.Bardzo szkoda takich pięknych widoków i obserwacji.
Rododendronowy ogród. 21:49, 26 mar 2012

Do góry
u Ciebie jak zwykle piękne kwiaty krokusiki pierwsza klasa. Muszę powiedzieć, że niestety ze zdjęć bocianów nici nie wiem co się stało ale gniado bocianie znikło... a jeszcze tydzien temu było.. widocznie komuś przeszkadzało. biedne bociany przylecą do domu a domu nie ma...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies