Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kwiatholandii 05:52, 27 mar 2012

Danusiu, możesz mi podpowiedzieć pewną rzecz? Zakładmay kostkę właśnie. Mam przewidziane posadzenie Cisa Hicksii jako żywopłot wzdłóż ścieżki prowadzącej do domu. Jaką powinnam zrobić szerokość rabaty między ścieżką a podjazdem? Mogłabyć zerknąć i mi podpowiedzieć. Szkic odręczny mam na str 20 o 8.17. Z góry dziękuję.
ps. Cisy, 80-100cm widziałam w naszych okolicach, ale takie cienkie dosyć. W Twoich realizacjach sadzisz dorodne egzemplarze. Czy takie chudzielce sadzić bliżej siebie, czy po prostu sadzić co mniej więcej 40 cm i poczekać?
boguslaw_r_ 11:33, 27 mar 2012

Skoro działeczka jest w perfekcyjnym porządku, to jak mogłoby być w przypadku garażu. Tutaj zapewne mnie już nic nie zaskoczy - pięknie i tyle.
popcorn 12:01, 27 mar 2012

O rajciu, chcialabym miec taki porzadek w garazu Suuper!!
Ogreod po porzadkach jak zwykle perfekcyjny A ekipe chetnie bym wypozyczyla

Danusiu co sie stalo z ta zolta roslinka w stawie miedzy kostka rosla? Slicznie tam wygladala, teraz jej nie widac? A moze jeszcze nie wyszla?

pozdrawiam!
Karolina
Milka 12:05, 27 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja też mam wyeksponowane
Zobacz, mam tablicę, a na niej wszystko na swoim miejscu.

to moje marzenie!!!
super, taki porządek, a kiedy u mnie tak będzie? mąż za nic nie pozwala wywalac klamotów, bo wszystko mu sie przyda!!!
Zuza 14:28, 27 mar 2012

nie noe garaż mnie powalił! Ja chyba w salonie nie mam tak ładnie

A jeszcze mam pytania jako że wiem, że nie możesz być w każdym wątku więc spytam tu a nie u siebie- chcę zrobić taki szpaler z hortensji bukietowej- jak gęsto je trzeba sadzić?

i jeszcze jedno pytanie- wyczytałam gdzieś, że borówka brusznica jest dobra do podsadzenia borówki amerykańskiej- prawda to? Wtedy mogłabym się pozbyć agro, która na razie tłumi chwasty na mojej "plantacji" borówki.
Juzia 14:52, 27 mar 2012

Danusiu a co polecasz z kolorowych kolumnowych iglaków???
ana_art 16:22, 27 mar 2012

Danusiu czy masz jakieś doświadczenia w ogrodach w których są kolektory poziome czy pionowe do pc. Jak zachowują się tam rośliny?
AniaDS 16:51, 27 mar 2012

Taki duży garaż i to z oknem to by mi się przydał, miałabym gdzie rośliny w zimie trzymać .
Tymczasem nasz skromniutki blaszaczek ledwo auto pomieści .
Kiki 18:30, 27 mar 2012

Ogród nie tylko bukszpanowy...u mnie to już rodzaj obsesjiWidzę bukszpany wszędzie!!!Jadąc autem,oglądając telewizję(Barack Obama przemawia przed Białym Domem,niewiem na jaki temat ale wiem że tam rosną bukszpany!!!)Jesienią przesadzałam na swoją działkę kilkunastoletni bukszpan mojej babci....żyje!Wybaczcie że tak trochę nei na temat ale musiałam się wypowiedzieć bo chyba tylko ktoś stąd może zrozumieć tą bukszpanową miłość
Joaska 19:17, 27 mar 2012

ana_art napisał(a)
Danusiu czy masz jakieś doświadczenia w ogrodach w których są kolektory poziome czy pionowe do pc. Jak zachowują się tam rośliny?

Dołączam się do pytania, my będziemy mieli kolektory poziome i z tego co wiem to o drzewach w tym miejscu muszę zapomniec - bo korzenie, no i podobno rośliny słabiej rosną bo ziemia wychłodzona, najlepsza trawa ale może Danusia ma jakieś sztuczki na piękne rabaty na kolektorach