Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 22:17, 27 mar 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,krokusy fantastyczne Jak z obrazka.

Majkel a Ty masz krokusiki?
monteverde 22:20, 27 mar 2012

Dzisiaj jestem na wyjeździe, w starym ogrodzie, pełno krokusów ,przebiśniegów kwitnie, tylko jakiś sąsiad miał balangę i na wywalał mi na ogród butelek po wódce, świństwo same litrówki, nie dziwię się,że po takiej wypitej ilości zapomniał gdzie ma kosz na śmieci. Jutro będą zdjęcia, wracam późnym wieczorem, ale postaram się wejść na Ogrodowisko

A teraz pobuszuję u Was
barbara_kraj... 00:28, 28 mar 2012

monteverde napisał(a)
(...) A teraz pobuszuję u Was

Buszuj Aniu, buszuj!
bogumila 10:23, 28 mar 2012

monteverde napisał(a)
Dzisiaj jestem na wyjeździe, w starym ogrodzie, pełno krokusów ,przebiśniegów kwitnie, tylko jakiś sąsiad miał balangę i na wywalał mi na ogród butelek po wódce, świństwo same litrówki, nie dziwię się,że po takiej wypitej ilości zapomniał gdzie ma kosz na śmieci. Jutro będą zdjęcia, wracam późnym wieczorem, ale postaram się wejść na Ogrodowisko

A teraz pobuszuję u Was
AniaDS 10:54, 28 mar 2012

To Cię czeka sprzątanie po sąsiedzie, nieładnie z jego strony. Mógł chociaż na swój ogród wywalić te śmieci a nie na Twój.
ana_art 10:58, 28 mar 2012

odżuć mu spowrotem te butelki albo spakuj w reklamówkę i postaw za płotem z kartką że to nie Twoje
boguslaw_r_ 13:08, 28 mar 2012

Jak KTOŚ przeżuca swoje smieci to dobrym sposobem jest zamówić furę gnojóweczki i przed bramą wykipować będzie nauczka na całe życie, pozdrawiam
monteverde 01:37, 29 mar 2012

Wróciłam po 21.00 trochę zmęczona, bo pracowałam w starym ogrodzie a potem jazda, a potem wizyta u lekarza, a potem przyjechałam do domu, a tam na mnie czekała niespodzianka do zrobienia , ale o tym za chwilę, najpierw w starym ogrodzie oczywiście jeszcze bałagan, ale cały ogród w przebiśniegach krokusach szafirkach i cebulicach nie patrzcie na chwasty porozsiewały się od sąsiada, bo nie pielili, po świętach pojadę na tydzień to doprowadzę wszystko do porządku na razie pozdejmowałam włókninę z krzewów, dzisiaj była przepiękna pogoda, aż się chciało robić
monteverde 01:55, 29 mar 2012

Rh i azalie w sumie ładnie przezimowały oprócz jednego Calsapa i Buketta jak zdjęłam włókninę posypały się listki zaraz pokażę, może Bożenka coś powie wszystkie podlalam dawką nawozu dolistnie a wodą pod korzonki Azurika żyje ale takie brązowawe ma listki bo spadł jej kapturek z włókniny zdjęcia robiłam w czasie zdejmowania włókniny, żurawki ładnie przezimowały a to moje nieszczęsne 2 rh czy da się jeszcze je uratować? oba żyją na szczęście[/img]
monteverde 02:15, 29 mar 2012

inne wyglądają ładnie cały czas miałam towarzystwo sroki patrzyła się co ja robię, cały czas do mnie gadała i tak czas leciał tu przefrunęła na starą przedwojenną gruszę potem odwiedzila mnie przyjaciółka, pomogła mi przynieść ławkę z piwnicy, zrobiłyśmy kawkę i trochę pogadałyśmy na pięknym słoneczku ciemiernikowi poobcinałam zeschłe liście, poprzycinałam powojniki i hortensje, jak Grandiflora i innym, które kwitną na tegorocznych pędach o 16.00 był powrót