a tu jeszcze pokazane w miniaturze te cudne płotki, które w skansenach można podziwiać
i deszczowy ogród. Jak tak dalej pójdzie to chyba rybki z oczka wypłyną
drzewa na rabacie 2 i 3 super, wersja Kasi z jednym placzacym też fajna. Decyzja twoja czy chcesz trochę przyslonic ogród umbrami czy nie.
A na 1 rabacie dałabym jeszcze czwartą tuje danica na końcu tam gdzie cyfra 9 i za wszystkimi kulkami drzewa. Wychodzą 3 sztuki i sadzone w takim układzie jaki tworzy stara brzoza z danica. Posadzilabym brzozy.
Wiola, zmiany na obu rabatach zdecydowanie na plus. Red Baron genialnie świeci i ładnie kontrastuje na tej rabacie przy bramie.
A jeśli chdzi o rośliny w LM, jestem ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczona, mają coraz większy wybór, czasami rzadkie odmiany, duzo bylin. JEdynie iglaki u nich niektóe w kiepskiej kondycji ale to też zależy od konkretnego marketu.
Moje też są wielkie i trochę tetris muszę zrobić,bo jeżówek mi nie widać
Deszcz jest super, ja się z niego bardzo cieszę....właśnie odpada podlewanie
Ja to bym narazie już nic nie cięła....wygląda fajnie,niech teraz gałązki grubieją i rosną do góry.... mozesz obskubać tylko parę tych listków od dołu...
Dziękuję Wiolu! Hakonki szaleją, aż zaczęłam się ich bać jak mi potwory porosną zasłonią buksy hehe, w sumie już je ledwo widać.
U mnie prawie codziennie deszczowo, pada w nocy czasami popołudniu, dzięki temu mam sporo wolnego czasu (odpada wielogodzinne podlewanie).
Wiolu, jak już jesteś u mnie, spojrzysz na magnolię? Chciałabym ją formowac na wzór Twojej, jak się do tego zabrać? Trochę juz powicinałam najniższych gałązek ale dalej nie wiem co i jak.
Teraz podoba mi się trzmielinkowa po zmianach,bo są na niej spokojne kolory bo cos ostatnio mnie drażni misz masz....a Red baron był tam od początku zaplanowany i też myślę, że świetnie tam pasuje
Posadzony w dwa pasy....będzie plonął razem ze świdośliwą jesienią
Ja na pewno po zasianiu trawy posypał był specjalną ziemią do trawników, wiem po sobie że tam gdzie nie było tej ziemi bo wiatr zdmuchnął trawa nie urosła.
Ula, uważam, że każdy powinien mieć ogród, który w sercu mu gra. Mnie gra taka melodia Właśnie za to lubię jeżówki, że kwitną tak długo i są bezproblemowe.