Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 16:45, 11 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

]
I tradycyjnie jak co roku do porównania wielkości .

Letnie obrazki super. Czy przycinasz tę hortensję, boska jest. Co to za odmiana?
Ogród Małej Mi 2017 16:44, 11 sie 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Cześć Ania! Nadrobiłam Trochę. Pozachwycałam się. Cuda tam masz w ogrodzie. I goście byli, super! Praca lepiej że jest, ale musisz trochę odpocząć! Kiedy ostatnio byłaś na urlopie?

Pozdrówka
k.

Niestety nie mam zastępstwa za siebie, a w mojej pracy cały czas ktoś musi czuwać .. inaczej wszytko stoi.. a rzeczy są terminowe i bez możliwości przełożenia.. w dodatku wyskakują często z dnia na dzień a nawet szybciej.. Próbowałam przez wiele lat przysposobić kogoś do zastępstwa i poniosłam porażkę. Za dużo rzeczy jest od ogarnięcia aby komuś chciało się tego nauczyć..
dlatego mam ogród, bo tam się resetuję. Tam ma moje urlopy Potrzebuję tygodnia aby ogarnąć chociaż z grubsza, by nie drażniło.. ale to nie realne.

Ogród Małej Mi 2017 16:39, 11 sie 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu - relacje ze spotkania oczami Sylwii obejrzłam, zielonej trawy zazdroszcze chociaż rachunku za wode to juz może mniej.
Cudne i wielkie kepy jeżówek też mi sie marzą i hakoncheole takie jak twoje - cóz okazuje sie że nie każdy może mieć to co chce
Ja też dosadzam odmianowych jeżówek dużo co roku i...nie wychodzą po zimie, tylko te rózowe są rozmnożone, te zwykłe... a perowskie próbowałam dwukrotnie zainstalowac u siebie ( ukorzenione sadzonki dostałam od Jankosi) niestety nie umiem jej przekonac żeby chciała u mnie rosnąć...
Pozdrawiam!

Kup sadzonkę ze szkółki... daj piasku skorupek od jajek i posadź na lekkim wzniesieniu i na słoneczku. Na pierwszą zimę lub nawet dwie możesz zasypać korą. Wiosną przytnij .. tnie się późno, jak lawendę. Ona ma wymagania takie jak lawenda.. i taki sam sposób uprawy. Moje oblazł mech w tym roku, wyglądały rachitycznie, aż dosadziłam dwie sadzonki nowe, aby uzupełnić lukę, a ona się pozbierała. Kiedyś ukorzeniłam ze ściętych gałązek i oddałam. Coś się wysiewa, ale zwykle w kostce wiec muzę ja i tak wywalić. Na ciężkiej ziemi słabo się wysiewa. Ale z doniczek musi ci się przyjąć.
Swoja wczoraj związałam w pęczki bo się już pokładała, ostatnio trochę pada..
Widać to po hortkach.. szczególnie wanilki są pokładające się co mnie denerwuje. Ale stare dwa badyle stoją, wiec dam im jeszcze czas.

Widać ile je położyło..

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:35, 11 sie 2019

Do góry
Zastanawiam się jeszcze nad kosmatką i przywrotnikiem.
To też objawy plamistości?

Kosmatka co roku tak wygląda. Końce liści już gdzieś w maju zaczynają się robić brzydkie.

Jak tak dalej pójdzie to cały ogród będę musiała opryskać Topsinem.
Ogród Małej Mi 2017 16:32, 11 sie 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Piękności

Dzięki Miła.... fajnie, że się odzywasz, znaczy że wszytko jest u Ciebie ok.
Już mi sie miesza co wrzucałam..
Ogród Małej Mi 2017 16:31, 11 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To już wiem czemu moja perowskia na masie słabo przybiera, nie cięta ani razu jeszcze poprawię się obiecuję
O żadnym strzelaniu nawet słyszeć nie chcę( tu ma być emotka co palcem grozi, ale nie wiem jak się robi)czuj, że pogroziłam paluchem

Tnij, będzie i gęstsza i mocniejsza. Moje maja tu już chyba 10 lat To są stara krzaczory..bo perwoskia to krzew

I tradycyjnie jak co roku do porównania wielkości .

Czubajkowy Ogród 16:28, 11 sie 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Wszystkie widoczki z twojego ogrodu zawsze mi się podobaja.
Dzis wybieram ten dla mnie najładniejszy
Moj guzikowiec juz prawie przekwita.
hortki śliczne. liliowce też
Do tego piękne, kolorowe floksy , które podkreślają rabaty
Ogród Małej Mi 2017 16:28, 11 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oki,
Oczu trudno oderwać od nich .cudne je masz.
Inne widoczki ogrodowe tez bardzo ladne
Pozdrawiam

Ogród Małej Mi 2017 16:27, 11 sie 2019

Do góry
Anda napisał(a)
No ja też tu jestem często, ale rzadko piszę. Poprawię się, obiecuję teraz sie urlopuję to już w ogóle mam mało czasu na forum Lubię oglądać ogrody już dojrzałe, z roślinami, które się panoszą, z drzewami, które są drzewami a nie patyczkami Nowe nasadzenia są dla mnie zbyt grzeczne i takie trochę nieprawdziwe
Szkoda, że taka zapracowana jesteś, ale wiem, jak to jest, jak jest się na swoim. Czasu na reset brak, zlecenia gonią a za zleceniami też trzeba gonić. Podziwiam, że dajesz radę. Ja zmieniłam branżę, bo ten stres i brak czasu mnie jednak coraz bardziej dobijał.

Gdybym była młodsza na pewno bym zmieniła zawód... chociaż swoja pracę lubię. Nie lubię dużo innych rzecz które jej towarzyszą..
Tak, po 7 latach znalazłam siewkę co powtórzyła cechy rośliny matecznej.. i jest na drugim końcu ogrodu, ale ja te siewki to tak sobie prze noszę ..są jak zapchaj dziura.
I nie masz obowiązku pisania...

Ogród Małej Mi 2017 16:21, 11 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Daj im czas.. i wiosną przycinaj nisko, jak lawendę.Będzie więcej badylków

Oki,
Oczu trudno oderwać od nich .cudne je masz.
Inne widoczki ogrodowe tez bardzo ladne
Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 16:18, 11 sie 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Ogród Zoobotaniczny.

Może ktoś wie co to może być za odmiana -najpierw ją czuć dopiero widać. Może kolor niekoniecznie w moim typie ale zapach obłędny.

Iwonko niestety na pierogi trzeba do Wrocławia.

Piekne widoczki.
a ta jeżówka to chyba Hot Papaya
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:17, 11 sie 2019

Do góry
Aaa i pozytyw wielki, ku mojemu zaskoczenie, totalnie uschnięty klon palmowy Nicholsonii (opadły mu wszystkie liście po zakupie, jeszcze w donicy) po posiedzeniu i pilnowanie wilgotności gleby odbija Był naprawdę totalnie łysy, ani jednego liścia a teraz:

Ogród Małej Mi 2017 16:17, 11 sie 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu ja tu zagladam do mojego ulubionego ogrodu , choc ostatnio u mnie tez malo czasu wiec pisanie wychodzi jako tako

calusiam i zmykam

Łączę się w bólu z tym czasem.. takie nastały czasy, ze mamy komputery pralki zmywarki tylko czasu mniej..
Trzmielinę ostrzygłam wczoraj bo mnie już wnerwiała, widziałam ja z okna ..

Ogród w remoncie 16:16, 11 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Kami dziękuję za miłe słowa, to takie motywujące bardzo. Rondo uwielbiam

Pięknie. oj pięknie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:14, 11 sie 2019

Do góry
Uff. Pracowita niedziela
Montujemy okiennice, kratki na róże, posadziłam cztery hortensje między środkami, gęsto wyszło ale przynajmniej rodki trochę cienia od hortek dostaną, bo dużo mniejsze są. Sadzę krokosmie, trytomy i prosa między szałwiami, kolejna gęstwina
Tu muszę bardzo pochwalić kompost, który kupiłam w jednym z marketów ogrodowych, bo jest naprawdę kompostem. Wychodzi bardzo drogo ale mój akurat jeszcze nie gotowy.

Przyciełam kolejny raz w tym sezonie Pissardi, fajnie się uczęszczają Skorygiwałam koronę orzecha, bo gałęzie już właziły na szmaragdy.

Przyciełam też choiny, drugi raz w tym sezonie. Sporo urosły od wiosennego cięcia.

Tylko ten upał, męczy okrutnie ale małe piwko z sokiem i tyran dalej. Miłej reszty niedzieli wszystkim!
Ogród do odnowy 16:13, 11 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
co z tym bodziszkiem się stało, dwa obok w znakomitej formie, tego coś gnębi. Mogą być jakieś opuchlaki w ziemi? Wykopać o szukać?

Ja bym wykopała, oczyściła, sprawdziła jednak korzenie. Może coś je pogryzło a może tylko splątane i podwinięte
Bylinowa łąka 16:11, 11 sie 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Wernonia przed kwitnieniem w towarzystwie pysznogłówki. Rośnie podobno wysoka. Ja ją bardzo późno wysadziłam do gruntu, bo bałam się że malutką zjedzą ślimaki, a potem trafiła na te upały i ma teraz ok 50 cm.

Chyba u Ewy pisałam, że moja werbena patagońska wystartowała z opóźnieniem. Część kwitnie, a część to takie sieweczki.

i takie

Jeszcze rosplenice Majesty, po przepikowaniu stały na balkonie jak zaklęte, a po wysadzeniu do gruntu - rosną w oczach.

Koniec

Fajne, ładne ciekawostki
Ładne te twoje rosplenice Majesty.Moje stoją w miejscu

Gosiu, gratuluje stowki!
Przedziwny Ogród 16:09, 11 sie 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Ta sama już jest taka

Przepiękne
Ogród Małej Mi 2017 16:04, 11 sie 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, jesteśmy, jesteśmy, tylko też nie czasowi. Jak nie ogród, to remonty, albo wnuki, albo goście. I tak schodzi.
Po obejrzeniu Twoich fotek doszłam do wniosku, że jeżówki od Ciebie to była ekstra przesyłka, Od 7 lat niezmiennie moje oczy cieszy. Buziakuję.

Hanuś, własnie w tym problem, że schodzi czas.. i nie ma czasu na forum... nie ma czasu fotek zrobić..
A moje jeżówki różowe to żelazny repertuar na rabaty kwitnące. Długo kwitną, są niewymagające. Czego więcej wymagać. I jeszcze się sieją, wiec nie zanikają tylko ich przybywa

Ogród do odnowy 15:44, 11 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
co z tym bodziszkiem się stało, dwa obok w znakomitej formie, tego coś gnębi. Mogą być jakieś opuchlaki w ziemi? Wykopać o szukać?

Może to tylko susza?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies