Dyńki rosną .Tykw w tym roku nawet będę miała kilka.
Oj wieloletnie pnąca to co innego iż dynie.Późno wypuszczają liście .A na jesieni szybko je tracą.I co goło.
Hibiskus bylinowy Midnight Marvel i chryzantemki ...coś nam się jesiennie robi
Odm.Czechowski
Chryzantema Yellow Tea
Obecnie mi 4 chryzantem kwitnie.A jeszcze 5 czeka na swoje piękne kwitnienia.
Ale ogród, jeszcze inne kwitnienia też ma.
Róża Elmshorn
Leonardo da Vinci
Aniu dalie kołnierzykiem też mam są bardzo ładne. Mam różne kolorki pierwszy raz posialam,posadziłam muszę je pozaznaczac kolorami i wykopać aby były na przyszły rok.
Piękny krzaczek tej dalii na focie.
Nie przypominam sobie już skleroza, ale chyba część śmiałam trochę za późno. U mnie zimny teren i trochę za późno kwitną. Trzeba wcześniej sądzić.
Mam jeszcze bischop te z brązowymi liśćmi kwitnące pięknie jaskrawa czerwień, żółć i róż. Mam je pierwszy rok kupiłam w obi mam nadzieję, że bulwy korzeniowe będą już spore.
Miałam kiedyś te większe dalie, ale rosły wysokie przewracały się i zrezygnowalam z nich. A po drugie jak przekwitly to pozostawiały brązowe zeschłe pozostałości i trzeba było czyscic. Te które opisałam wyżej zamykają się ibtyke.
Mam jeszcze też dalie pomponowe też pierwszy rok też ładne młodziutkie.
Zmieniłaś awatara ja zapamiętuje awataru i jak ktoś zmienia to nie widzę tej osoby
Fajnie je nazszywa Elu- dalie kołnierzykiem .Ja ta mam kupioną w ubiegłym roku w doniczce.Dobrze przezimowała.I jest.
Ale fajne te dalijki bischop .A te z brązowymi liśćmi to mi się marzą.Swoje wysiewałaś ??Ja nigdy ich nie siałam.A kiedy je siałaś ??
Do doniczek ? Do gruntu ?? Może i ja spróbuję .
Ja w sumie lubię dalie różne.i te wysokie.( poodwiązuję je ) i średnie i małe
Poplon posiany.
Papryczki ostre do suszenia też trochę.To tylko 1/ 6 z tego co jest jeszcze na krzaczkach .
Trochę już dwóm sąsiadkom dałam.
Bazylia do suszenia zerwana
mięta juz się suszy .Trochę pomidorków z papryczką zrobione.
Ale ogród też żyje Floksy po przycięciu kwitną ponownie
Barbula i jej pierwsze kwitnienie w moim ogrodzie - z dedykacją dla Ani-anpi