Reniu ciężki ten rok dla wszystkich ogrodników. Cieszyliśmy się z łagodnej zimy to teraz mamy plagi robactwa i grzybów. Niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i chemię, i walczyć do upadłego Robactwo z nami nie wygra, musimy być twarde
U mnie róże po opryskach na mszyce, dostały piękne liście ale zero pączków, a ze zdobniczką na buku walczę od początku wiosny i niestety jak do tej pory to ja jestem przegrana Ale się nie poddaję, może jeszcze zwyciężę
Nie widać Stwierdzam wręcz, że liście nabrały ładnego koloru i widać, że odżywają po tych mszycach. Jestem bardzo zadowolona.
Na Nigrze miałam dziurkowatość liści, po oprysku widzę, że nowych nie przybywa.
Zastanawiam się tylko czy robić kolejny oprysk? W ulotce jest napisane, że należy powtórzyć po 21-28 dniach, u nas czytałam, że dziewczyny pryskają jeden raz na sezon...
Polinko, dzieki kochana, tobie tez wzajemnie
Pogoda była superowa. Narobiłam sie dzis jak dziki osioł, najpierw zaległosci domowe, odkurzanie, podłogi, pranie, zakupy i tym podonbne przyjemności ... w ten upał.......szok...........a potem ogród. No ale zadowolona jestm z efektów, trawniki skoszone, żywopłoty przycięte, od razu lepiej ogród wygląda.
Jutro jeszcze chwasty i sadzenie roslin .............i mozna leżeć......o ile czasu wystarczy na lezenie
Pozdrawiam.
Polinka Maja by byla gdybym się zgodziła ale z pewnych względów, o których nie będe pisać na forum nie będę pokazywać mojego ogrodu w TV . Prezentacja ogrodu u. Maji to olbrzymie wyróznienie dla kazdego ogrodomaniaka. Ja jednak nie dostąpię tego zaszczytu. I jeśli pozwolicie nie bedę rozwijać tego tematu.
Dziekuję Wam za uznanie i z przyjemnością będę się dzielić z Wami moim ogrodem na forum.
Witam się u Ciebie roześmiany Gierczusiu
Ogród w skali mikro ale jaki kolorowy i energetyczny Elu czy Ty to lustro masz wbudowane w ten płotek panelowy czy tylko w ramie oparty? To musi być jakieś specjalne lustro czy może być takie najzwyklejsze?
Jestem zachwycona Twoimi bambusami Planuję właśnie ich zakup i tak szukam sobie informacji Czy wszystkie bambusy, które posiadasz zimują? Wiem, że Madżenka ma swoje w donicach i na zimę wstawia do zimowego ogrodu Zależy mi na kupnie już dużych, wysokich bo potrzebuję do dużych donic. Myślisz, że na zimę można by zadołować te donice?
Matematyczny ogród Łukasza
Masz oko do tych kształtów, bardzo mi się podobają Twoje żywe figury.
Na wymianę rabaty przyjdzie pomysł, tylko musi być ten odpowiedni czas Ja u siebie cały ogród już bym zmieniła Powstrzymują mnie tylko środki finansowe