Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

polinka 07:44, 07 cze 2014

asiach napisał(a)
Podczas spaceru za płotem sąsiada małą niespodzianka

Sarenka przypomina mi mój poprzedni ogród, moje miejsce na ziemi. Zimą nawet dokarmiałam sarny i zające, które przychodziły 10 m od ogrodu
Dziękuję Asiu za to zdjęcie.
Mirella 08:25, 07 cze 2014

asiach napisał(a)

Myślę, że tak tylko trzeba byłoby to przemyśleć w jaki sposób i dokładnie oglądnąć roślinę. W środku jest golutki, bo światło nie dochodzi. Czyli jakieś np. plastry, spirale wchodziłyby w grę ale proces byłby długotrwały. Jakiś walec, czasza na pniu, stożek na pniu efekt prawie natychmiastowy.
Pozdrawiam ciepło :

Jak sobie pomyślę że mam to zrobić to wszystko mnie boli, nie mam takiej odwagi jak Ty Asiu, sosna którą przycięłam straszy,świerk też, ale może zyskają na wyglądzie, tylko czy ja to dobrze zrobiłam?
A z Conicą pomyślę.
Zostawiam uśmiech i już znikam
jotka 08:52, 07 cze 2014

Asiu, widzialam Twoje ciachu-ciachu i nie tylko
malgorzata_s... 11:26, 07 cze 2014

Macham Asiu i miłego weekendu życzę
asiach 13:07, 07 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Asiu, może mogłabyś mi doradzić, jak przyciąć pewnego jałowca tamaryszkowatego. Rozrósł mi się bardzo i w przejściu przeszkadza. Jutro zrobię fotkę i wstawię u siebie. Zajrzysz?

Oczywiście
Tylko bardzo proszę może o kilka ujęć z róznych stron jeżeli jest to możliwe
asiach 14:51, 07 cze 2014

polinka napisał(a)

Sarenka przypomina mi mój poprzedni ogród, moje miejsce na ziemi. Zimą nawet dokarmiałam sarny i zające, które przychodziły 10 m od ogrodu
Dziękuję Asiu za to zdjęcie.

Pozdrawiam ciepło
asiach 15:09, 07 cze 2014

Mirella napisał(a)

Jak sobie pomyślę że mam to zrobić to wszystko mnie boli, nie mam takiej odwagi jak Ty Asiu, sosna którą przycięłam straszy,świerk też, ale może zyskają na wyglądzie, tylko czy ja to dobrze zrobiłam?
A z Conicą pomyślę.
Zostawiam uśmiech i już znikam

Mirella, ja już kiedyś wspomiałam na swoim wątku jak to jest z tym cięciem. Tuż po całej "opracji" krzak czy drzewo chyba rzadko kiedy wygląda dobrze. Na początku "straszy" dlatego w swoim wątku dawałam porównania jak było a jak jest, a jak będzie zobaczymy .
Dałam po to aby pokazać, że to jest zabieg na kilka lat zanim zobaczymy finał. Po formowaniu zawsze miałam dylemat czy to dobrze zrobiłam. Bo nie miałam wątpliwości czy słusznie zrobiłam formując. Pisała chyba nie tak dalej jak wczoraj o tym, że cięcie chyba prawie zawsze było podyktowane okolicznościami. Wolę podciąć, ciąć ale nie wykarczować
A decyzja należy zawsze do ..... właściciela
Czasami cięcie było przymusowe jak roślinak powoli padała (zółkła)
Może to roślinę boli - nie wiem, a może.... Nigdy do tego nie namawiam ale jak patrzę na Zbyszka to myślę, że ja tak bardzo ich nie "kroję" Ten to jest zych - może i ja kiedyś tak spróbuję
Pozdrawiam słonecznie bo u mnie piękne słońce
A dla Ciebie jałowiec - gdym go nie przycięła nie przeszłabym po ścieżce a tak mam chiaż 50cm na nogi

asiach 15:10, 07 cze 2014

jotka napisał(a)
Asiu, widzialam Twoje ciachu-ciachu i nie tylko [/quote

Pozdrawiam
asiach 15:11, 07 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Macham Asiu i miłego weekendu życzę

Dziękuję i wzajemnie
asiach 15:13, 07 cze 2014

Mały spacer po koszeniu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies