Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 13 mar 2014

Do góry
Szklarnia boska.

Masz już jakiś plan na przygotowanie gleby. Ja za swoje zeszłoroczne niepowodzenia warzywne obwiniam właśnie głównie ciężką i mało żyzną glebę. W tym roku planuję wymienić przynajmniej połowę rabaty na ziemię kompostową. Od miesiąca oglądam programy BBC o uprawie warzyw i wszędzie tylko kompost i kompost dla warzyw.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:24, 11 mar 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Bliżej się niestety nie da!
na początku szklarnia, okna sąsiadów, a tam jest najciszej, no niestety, daleko
Ale tera siedzimy tam bardzo rzadko, w sumie tylko, jak jest jakas impra..

Też nie mam wielkiego wyboru, więc będę latać, kiedyś po ścieżce, na razie po klepisku.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:22, 11 mar 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ja ostatnio niosąc kawę i ciasto do mojego "kąta wypoczynkowego" stwierdziłam, że za daleko tam mam. Zrób tak, jak będzie Ci najwygodniej.

Bliżej się niestety nie da!
na początku szklarnia, okna sąsiadów, a tam jest najciszej, no niestety, daleko
Ale tera siedzimy tam bardzo rzadko, w sumie tylko, jak jest jakas impra..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:09, 11 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Coś Ty,dziewczyno!
jest super, a zobaczysz że w tym sezonie wszystko będzie znacznie większe, bujniejsze. Już będziesz łapać oczami bryły, kształty, nie tylko same sadzonki.
Szklarnia wymiata, ech

Marto, bynajmniej nie chodziło Ci o bryły i kształty architektury ogrodowej?

Szklarnia, szopka, skrzynie warzywne - wszystko w świetnym układzie tanecznym gra ze sobą.

Podziwiam pracowitość, zapał, konsekwencję i dobre projektowanie oraz ciąg prac.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:26, 11 mar 2014

Do góry
Coś Ty,dziewczyno!
jest super, a zobaczysz że w tym sezonie wszystko będzie znacznie większe, bujniejsze. Już będziesz łapać oczami bryły, kształty, nie tylko same sadzonki.
Szklarnia wymiata, ech
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:12, 11 mar 2014

Do góry
spora ta szklarnia wyszła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:10, 11 mar 2014

Do góry
hej Gosia...ja to normalnie w szoku jestem.....jak z Ciebie perfekcjonistka...chciałabym choć w połowie być tak perfekcyjna jak Ty...serio....

szklarnia zawodowa...widzę obok trumienki...jezówki masz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:22, 11 mar 2014

Do góry
No wymiata szklarnia - i jak Madżenka mówi będziesz buszmanka
Pozdrawiam i gratuluję
Szklarnia - gdy zimno zamykasz, gdy gorąco wietrzysz i cieniujesz ot i cała filozofia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:15, 10 mar 2014

Do góry
Gośka Ty sie nie łam, latem będzie busz u Ciebie!
Szklarnia wymiata,!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:02, 10 mar 2014

Do góry
Gośśśka ... no szklarnia zawodowa ... miszczostwo ...

ryczeć możesz ale tylko z dumy bo rabatki ogarnięte i rokują ... absolutnie rokują, że oczy nam wyjdą lada moment ...

gratuluje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:59, 10 mar 2014

Do góry
Gosia - jeśli uważasz, że te konary dla dereni nie są fajne, to... to w taki razie ja się nie znam na niczym... bo mnie się podobają. Tworzą fajną, naturalną ozdobę. O szklarni nie wspomnę, bo taka szklarnia to dla wielu osób marzenie, które u Ciebie się spełnia. Pięknie rozpoczęty sezon. Gratuluję i kibicuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:01, 06 mar 2014

Do góry
Cudnie się zapowiada szklarnia mega wielka!!! warzywka będą czy bardzie kwiatowo???Witam się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:33, 05 mar 2014

Do góry
Ja nie jestem specjalistką.. wiec powiem ja ja to robię...
Jak zimno, to szklarnia zamknięta.
Jak sie robi ciepło wyjmuję "szybki" nad drzwiami, albo zostawiam uchylone drzwi dla wentylacji.
Latem jak gorąco to mam jedne i drugie drzwi uchylone....
Czasami do szklarni nie zaglądam przez tydzień... oczywiście w sezonie.
Dobrze jak jest zostawiona wentylacja... bo rośliny oddychają i parują

Tyle ja, a co fachowcy to nie wiem..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:59, 03 mar 2014

Do góry
szklarnia wytyczona część góry ziemi z pryzmy będzie w środku szklarni

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:04, 26 lut 2014

Do góry
Wszytko poczytałam i obejrzałam... aż do widoku górki ziemi do rozplantowania Szklarnia widzę już szkielecik ma Szwagierka sałatę sieje do szklarni na zimę ... ale ja ciągle zapominam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:37, 13 lut 2014

Do góry
Ernest psoci?? Łobuz mały... i tak go uwielbiam....
Ty to pracuś i perfekcjonistka jesteś....drewutnia stoi, szklarnia też już prawie.
Donica boska jak zwykle...
Carexy moje tak samo wyglądają...
Stipa też mi się wydaje, że przetrwała - zielona jest
No i doktorat w warzywnictwie...będę do Ciebie po nauki wpadać

A mnie łapki swędzą...pomidorki bym już siała....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 13 lut 2014

Do góry
witaj Gosiu

świetnie Wam wyszła ta drewutnia...szklarnia na dużą wygląda, fajnie...widzę że Mała ogrodniczka dopinguje...te trawki z czerwonymi kokardami rozbrajają...a powiedz, jak dużą działkę macie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:53, 13 lut 2014

Do góry
Szklarnia w toku

tu miejsce docelowe

ale żeby mogła tam stanąć to najpierw musimy wyłopatkować tę górkeczkę
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:21, 11 lut 2014

Do góry
gaga napisał(a)
Aniu nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem''' żaden słup nie zmieni piękna Twojego ogrodu a Ty już coś wymyślisz aby słup nie rzucał się w oczy

Grażynka.. wiesz, że swój pierwszy wpis zrobiłaś mi na starym wątku do którego nie zaglądałam od pół roku??

I bardzo miłe to co piszesz..... to chyba najbardziej radosny wpis w kwestii słupów..

I widok znad oczka... nawet komponuje się ze szklarnia.. tka moderna konstrukcja Nowoczesność w ogrodzie .. styl industrialny Szklarnie przysłonią niedługo szmaragdy, a tego nic nie zasłoni

Ogród u stóp klasztoru 22:40, 10 lut 2014

Do góry
Ewa jedno jest pewne ...nie zjadł by cie na pewno ....jak to co byś zrobiła ....

teraz sobie przypomniałam że ty ten temat z poplonami już kiedyś poruszałaś .dzisiaj mam inne myślenie ......szklarnia ...szklarnia ...szklarnia ...Aga Gusiarz wie o co chodzi .

liliowce ? że ty nie masz w takim naturalnym ogrodzie ?błąd Ewa błąd . ja się zaraziłam u Anki rzeszowskiej na spotkaniu w jej ogrodzie . matko jakie ona mam łany ....od tej pory ( miałam jeden ) poszerzam kolekcję ..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies