Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój wymarzony ogród

Mój wymarzony ogród

Magda_ 20:55, 17 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Przepraszam, powinnam się najpierw przywitać - tak więc : witam serdecznie .
Madziu trafiłam na Twój wątek w poszukiwaniu białych murków i bardzo, bardzo się cieszę Widuję Cię na innych wątkach,kiedyś do Ciebie wstąpiłam ale dopiero teraz widzę że podobają nam się podobne rzeczy, i inspiracja powyżej i murki - pięknie wyszedł ci ten zakątek grillowy, i płyty wylane z betonu w kamyczkach
przejrzałam wątek od str. 15- mocno z grubsza, nie czytałam wszystkiego - za co od razu przepraszam i postaram się nadrobić późnym wieczorem, mam jednak pytanie co do murków - czy one są z rozbiórki - w sensie coś tam było i tak fajnie to nadbudowałaś , z czego są budowane , jak głęboko mają fundament i czym są otynkowane - to mój zestaw pytań do wszystkich posiadaczy murków zbieram informacje, połączę sobie to jakoś i strzelę sobie takie ze dwa a jak mi dobrze pójdzie to taką betonową trumienkę na oko wodne też
Gratuluję Ci efektów, bardzo ładnie wszystko Wam wychodzi, zaznaczam Twój wątek , będę podglądać i ściągać tzn - jak to się mówi po ogrodowiskowemu będę "zgapiać"
Już tyle mam tych wątków że nie ma kiedy ogrodu doglądać

murki powstały od zera i są zalane z betonu, grill jest wymurowany z cegły. Kiedyś na miejscu tego zakątka była szklarnia ale wyleciała w inne miejsce. Fundamenty są na głębokość 1 szpadla. Ważne, żeby te donice były ocieplone - wtedy rośliny mają większe szanse zimą
tu nasz moje piny:
www.pinteremadziabrzoza/ogród/st.com/
może coś ci pomogą
Magda_ 21:13, 17 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Uuu,co ja czytam,zdrówka kochana życzę
Inspiracja piękna

nie wiem czy przez nią moje piwonie nie pój w odstawkę
Juzia 21:55, 17 sie 2014

Zdrówka życzę
katiaxx 09:07, 18 sie 2014

Magda_ napisał(a)

murki powstały od zera i są zalane z betonu, grill jest wymurowany z cegły. Kiedyś na miejscu tego zakątka była szklarnia ale wyleciała w inne miejsce. Fundamenty są na głębokość 1 szpadla. Ważne, żeby te donice były ocieplone - wtedy rośliny mają większe szanse zimą
tu nasz moje piny:
www.pinteremadziabrzoza/ogród/st.com/
może coś ci pomogą

Dziękuję za info, nie działa mi link, czy coś u mnie jest nie tak ?
agatanowa 09:35, 18 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Dziękuję za info, nie działa mi link, czy coś u mnie jest nie tak ?

Linka nie klikaj, tylko przekopiuj do wyszukiwarki.

ooo i tak nie działa, to nie poradzę
Magda_ 11:45, 18 sie 2014

http://www.pinterest.com/madziabrzoza/ogr%C3%B3d/

to może tak
malkul 12:14, 18 sie 2014

lece polukać na twoje piny
katiaxx 13:32, 18 sie 2014

Magda_ napisał(a)
http://www.pinterest.com/madziabrzoza/ogr%C3%B3d/

to może tak

no piękne, cześć już sobie opatrzyłam

ja myślałam,że na tych pinach to będzie taka relacja z twoich murków ale to nic, i tak miło było popatrzeć

czyli robiliście szalunki ...
a z czego ? z desek czy płyt - bo na Danusiowych realizacja gdzieś widziałam takie elganckie, z płyt jakiś chyba, wtedy ten beton taki gładziutki czhyba wychodzi - choć jak się tynkuje to i tak nie ma znaczenia.

Żeby ten mój mąż był jakiś bardziej mrawy do tych robót to by poszło, szczerze mówiąc sama bym to zrobiła w wolne dni ale on mi nie daje, jak mam słuchać tego gadania to wolę nie robić ...
a na fachowców od wszystkiego trudno wyrobić, piernik.
Magda_ 14:47, 18 sie 2014

katiaxx napisał(a)

no piękne, cześć już sobie opatrzyłam

ja myślałam,że na tych pinach to będzie taka relacja z twoich murków ale to nic, i tak miło było popatrzeć

czyli robiliście szalunki ...
a z czego ? z desek czy płyt - bo na Danusiowych realizacja gdzieś widziałam takie elganckie, z płyt jakiś chyba, wtedy ten beton taki gładziutki czhyba wychodzi - choć jak się tynkuje to i tak nie ma znaczenia.

Żeby ten mój mąż był jakiś bardziej mrawy do tych robót to by poszło, szczerze mówiąc sama bym to zrobiła w wolne dni ale on mi nie daje, jak mam słuchać tego gadania to wolę nie robić ...
a na fachowców od wszystkiego trudno wyrobić, piernik.

szalunki robiliśmy z desek i wyszło średnio - tzn. majster był do pupy i mój M musiał po nim wszystko poprawiać. udało się z różnym efektem
Pokaż swojemu M kilka fajnych inspiracji to może też się wciągnie większość naszych panów gdera i marudzi ale i tak nam pomaga
gusiarz 20:52, 18 sie 2014

Magda_ napisał(a)

...większość naszych panów gdera i marudzi ale i tak nam pomaga

Święte słowa...
Pinki cuuudne... zresztą twój ogród również... pięknieje z dnia na dzień Magdziu

Piwonie... moje całe lato mają paskudne liście... grzyb je lubi. Takiej kulki betonowej grzyb nie dźwignie ... nie ma szans. Inspirka piękna z kulaskami... dla mnie wybór prosty... bez piwoniek a z kulkami-betonkami no może zamiast którejś betonowej jakaś bukszpanowa