Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:40, 27 kwi 2018

Do góry
malgol napisał(a)

Fajne drzewo tez mam takie więc przy tej okazji postanowiłam się odezwacTawuły masz piękne ,gęste, nie wiem jak Wy wszystkie dziewczyny to robicie!

Gosia, z drzewa jestem suuuper zadowolona . Pójdę sobie przy okazji obejrzeć jak Tobie rośnie.
A tawuły to tak same z siebie... ja je tylko tnę choć w tym roku zdążyłam przyciąć tylko wsadzone w zeszłym roku małe princeski na frontowej. I powiem Ci, że po cięciu po prostu rosną w oczach!!! To rośliny wprost wymarzone dla mnie .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:34, 27 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zrobiłam jeszcze dwa zdjęcia, może będzie lepiej widać.
Jestem bardzo zadowolona, dokładnie tego mi brakowało na tej rabacie.

Oczywiście, to co posadziłam wcześniej teraz będę przesadzać...
Ale dziś już nic nie zrobię bo zaczęło padać .

Fajne drzewo tez mam takie więc przy tej okazji postanowiłam się odezwacTawuły masz piękne ,gęste, nie wiem jak Wy wszystkie dziewczyny to robicie!
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:25, 27 kwi 2018

Do góry
Nie wiem czy to dobrze widać... ale może coś takiego?? Zamiast tawuły jednej mógłby być czosnek karatawski...
Chciałabym uniknąć kupowania roślin a takie mam do przesadzenia... co myślicie??
Z Pszenicznej ... 10:26, 27 kwi 2018

Do góry
U Bożenki czytałam o przymrozku, ale i u mnie zimno jak diabli. A niby słonko świeci. Dziś nad ranem ustawiłam ogrzewanie u dzieciaków - dobrze że mam ogrzewanie nie centralne Zośka pojechała na wycieczkę w kurtce i czapce..

W ogrodzie wszystko razem kwitnie - tulipany, bzy, szafirki i tawuły, niedługo kaliny... jabłonki, wiśnie... trochę za szybkie tempo

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 07:11, 27 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Basiu, wpadłam do Ciebie na chwilkę ale widzę, że tu więcej czasu trzeba spędzić . Byłam już kiedyś w odwiedzinach i zapamiętałam te tuje teścia z pierwszych postów. Pewnie dlatego, że sama powolutku zmieniam ogród, w którym są rośliny (głównie iglaki) posadzone lata temu, bez żadnej myśli przewodniej.
Zaznaczam, by od teraz być bardziej na bieżąco .
Co do tej rabaty z olbrzymem nutkajskim i studnią to poszerzyłabym ją na tyle by właśnie obsadzić w obwódce czymś bardziej konkretnym niż bluszczem. Skoro tam patelnia to może tawuły (wcześnie startują i znoszą cięcie nawet kilka razy w sezonie) i rozplenice?

Fajnie że zajrzałaś
Chyba zrobię tam właśnie grupę roślin, poprzesadzam co mam w nadmiarze a dokupię tylko trawki dla rozjaśnienia.
Tawuły mam więc też tam się znajdą

Zapraszam częściej
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 23:05, 26 kwi 2018

Do góry
Basiu, wpadłam do Ciebie na chwilkę ale widzę, że tu więcej czasu trzeba spędzić . Byłam już kiedyś w odwiedzinach i zapamiętałam te tuje teścia z pierwszych postów. Pewnie dlatego, że sama powolutku zmieniam ogród, w którym są rośliny (głównie iglaki) posadzone lata temu, bez żadnej myśli przewodniej.
Zaznaczam, by od teraz być bardziej na bieżąco .
Co do tej rabaty z olbrzymem nutkajskim i studnią to poszerzyłabym ją na tyle by właśnie obsadzić w obwódce czymś bardziej konkretnym niż bluszczem. Skoro tam patelnia to może tawuły (wcześnie startują i znoszą cięcie nawet kilka razy w sezonie) i rozplenice?
Ogród, mydło i powidło. 21:57, 26 kwi 2018

Do góry
Dzięki za pochwały .
Mirko fajnie że rutewka już ruszyła, u mnie jeszcze nie wszystkie widać.
Co do magnolii to mam dwie i obydwie kształtowałam - po kwitnieniu u kobus goliłam całą łodygę u Iolanthe tylko delikatnie, nie odbijają od dołu.

kasja83 napisał(a)

A ja leniuch jestem-posadziłam cebulki i nie wygrzebywałam ich z ziemi...Już widzę, że połowa z zeszłego roku nie zakwitnie-Krzysiek chyba zaden.

Ja też się nie palę do przesadzania cebulek ale chyba w tym roku już trzeba będzie.

Betka napisał(a)
Kasiu wiosna to piękna pora roku a twój ogród jest dobrym na to przykładem! Różnorodność roślin które masz pięknie wprowadzają w nastrój
I mnie deren jeszcze nie kwitnie. Chociaż jak wrócę do domu to do niego zaglądnę

Daj znać jak Twój dereń ale on jeszcze młody to ma prawo jeszcze nie zakwitnąć.

edi75 napisał(a)
Witaj.Ale piękna rabata tulipanowo-tawułowa.Pozdrawiam

Witaj, dzięki za pochwały, tawuły to wspaniałe rośliny - niekłopotliwe
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:05, 26 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zimno i mokro to chociaż kilka fotek . Tawuły za domem do skulkowania.

Powojnik zapączkowany

EE kończą już swój piękny żywot ale inne dalej w grze

To resztki z zeszłego roku oraz widok na tujki i pissardi

Bosko masz, tak soczyście, pięknie.
Na drugim zdjęciu co to za drzewko ?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:56, 26 kwi 2018

Do góry
Zimno i mokro to chociaż kilka fotek . Tawuły za domem do skulkowania.

Powojnik zapączkowany

EE kończą już swój piękny żywot ale inne dalej w grze

To resztki z zeszłego roku oraz widok na tujki i pissardi
Ogródek przy lesie 20:54, 25 kwi 2018

Do góry
Tawuły szaleją.
Już się nie mogę doczekać jak będą wyglądać za kilka lat.
Bajkowy ogród Weroniki 22:43, 24 kwi 2018

Do góry

sasanki

floksy i żagwiny jeszcze nie pokazały pełnego kwitnienia

magnolie przekwitają, tawuły kwitną a...wisteria w pąkach

ptaki śpiewają od wczesnego ranka, więc czas na spanko
Bajkowy ogród Weroniki 21:51, 24 kwi 2018

Do góry
Weroniko, piękna, kolorowa wiosna u Ciebie
Tawuły jak panny młode
Pozdrawiam
Komendówka 21:46, 24 kwi 2018

Do góry
Romciu hortensja cuuudowna. Ile lat już u ciebie rośnie? Bardzo bym chciała, żeby moim się spodobało i tak pięknie rosły.
Tawuły bardzo lubię za te wiosenne kolorki, choć już kwitnienie mnie denerwuje. Ale wtedy ciacham.
Komendówka 20:31, 24 kwi 2018

Do góry
Te małe tawuły japońskie dają już ładne plamy. Hortensję pnącą masz wypasioną nad wyraz.
Gruszki na wierzbie... Urocze!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:05, 24 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Piekna kostka no i te rabaty tawula kwitnie jak szalona

Tak, to jest zdecydowanie czas tawuły Szkoda, ze tak krótko kwitnie, ale potem ma też wielką zaletę - przez cały sezon nie rzuca się po kwitnieniu w oczy, chociaż rośnie na samym brzegu rabaty

Gabisia napisał(a)
Janka, ale działasz Pięknie! Szklarenka świetna

Gabiiiiii, pokazałabyś też kawałeczek swojego ogrodu - przecież tęsknimy za Twoją "bombonierką z pralinkami"...
Metamorfoza- nowy ze starego 19:30, 23 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pnące róże to naprawdę duże róże i nie da ich się tak prowadzić, aby zajmowały mało miejsca Dlatego odradzam
Jeśli nie róże to byliny lub nieduże krzewy, może tawuły jakieś niskie lub Euonymus alatus Compactus.

Wspomniałam o pnących bo u rodziców 2 krzaki mają z 15lat jeśli nie więcej i udaje nam się je utrzymać w ryzach, parę razy miały większe cięcie i to zupełnie nie w sezonie cięć róż bo jak akurat byłam w PL [ok, nie w trakcie kwitnienia] i wg mnie są do opanowania. Gałązki oraz kwitnienie skupia się w górnej części i tak do metra to są dosłownie 3-4 dość grube pnie i tyle - stąd propozycja że coś na dole musi być i że mogą wyrosnąć na taką wysokość żeby zagospodarować górną część ogrodzenia.
Ale nie wmawiam, jak kto lubi i woli

w swoim małym ogródku mam 2 eden rose oraz jubilee celebration i to chyba 4 rok i będzie i jakoś aż tak duże nie są.
Metamorfoza- nowy ze starego 17:03, 23 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pnące róże to naprawdę duże róże i nie da ich się tak prowadzić, aby zajmowały mało miejsca Dlatego odradzam
Jeśli nie róże to byliny lub nieduże krzewy, może tawuły jakieś niskie lub Euonymus alatus Compactus.

Dziekuje Ewuniu, znowu zlote rady od Ciebie dostalam Bede miala nad czym myslec
Metamorfoza- nowy ze starego 16:22, 23 kwi 2018

Do góry
Ogrodowe kreacje 11:51, 23 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Daria będą kostrzewy, rozplenice i jeden miskant - bo zebrinus padł niestety
Do tego tawuły japońskie, derenie białe, jeżówki, werbena patagońska, hortensje bukietowe i trzmielina bialo-zielona

U mnie zebrinus padl tez po dwoch latach wyrosł. Poniewaz padł wsadzilam tam rozplenice i w zeszlym roku w tym samym mjenscu zebrinus, rozplenica i proso ktore sie wysialo. Wniosek z tego, ze nalezy czekac.
Jestem ciekawa, czy w tym roku bedzie tak samo.
Ogrodowe kreacje 11:45, 23 kwi 2018

Do góry
Daria będą kostrzewy, rozplenice i jeden miskant - bo zebrinus padł niestety
Do tego tawuły japońskie, derenie białe, jeżówki, werbena patagońska, hortensje bukietowe i trzmielina bialo-zielona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies