Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:22, 29 maj 2018

Bardzo optymistycznie założyłam wczoraj, że dziś rano wysadzę z bonsajowej tawuły, wsadzę na ich miejsce berberysy a tawuły posadzę pod garażem. Nie wzięłam jednak pod uwagę, że miejsce dla tawuł muszę najpierw przygotować - odchwaścić, wyrównać (tam jest lekki spadek), przekopać... Zajęło mi to ranek, może pod wieczór zajmę się wysadzaniem i wsadzaniem o ile w tym miejscu będzie cień bo w słońcu pracować się nie da a i dla roślin lepszy chłodek...
Czy mogę teraz dzielić bergenie???
Kawa 13:30, 29 maj 2018

Kasia
widze że zmiany na bonzajowej
nie wiem czy to dobry czas na dzielenie bergeni
Asia z remontu - dzieliła chyba 3 tygodnie temu a teraz w ten upał to nei wiem
mrokasia 13:35, 29 maj 2018

Kawa napisał(a)
Kasia
widze że zmiany na bonzajowej
nie wiem czy to dobry czas na dzielenie bergeni
Asia z remontu - dzieliła chyba 3 tygodnie temu a teraz w ten upał to nei wiem

tak, tak, zmiany
wiem właśnie, że Asia dzieliła, u mnie po posadzeniu będą w cieniu więc dadzą chyba radę
Margerytka40 14:15, 29 maj 2018

Duże liście Ci padną ,nie ma szans.Ja wszystkie wielkie obcięłam. Na pewno się przyjmie podlewana regularnie ale wyglądać już w tym sezonie nie będzie.
mrokasia 14:52, 29 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Duże liście Ci padną ,nie ma szans.Ja wszystkie wielkie obcięłam. Na pewno się przyjmie podlewana regularnie ale wyglądać już w tym sezonie nie będzie.

Mówisz? No trudno, spróbuję.
JoannaDe 15:02, 29 maj 2018

Czytam Kasiu każdy wpis a że ze mnie kiepski doradzacz to kibicuję zmianom po cichu.

Trawki pod bonzajem super będą wyglądać. Ja zawsze czekam ja nasza Iw swoje pokaże.
Gruszka_na_w... 15:25, 29 maj 2018

Makao_J napisał(a)
Mi się nawet stan wyjściowy podobał

Mnie też.
Tak sobie myślę, że problem z tą rabatą zrobił się po podkrzesaniu roślin przy siatce. Zatraciło się tło i z tajemniczego zakątka zrobiła się nieco goła przelotówka.
Na 1 zdjęciu wszystko pięknie współgra, odcienie zieleni dobrze ze sobą współgrają.
Zanim zaczniesz wykopywać, może trzeba pomyśleć czym przesłonić siatkę?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 15:30, 29 maj 2018

Poczytałam o powiększaniu rabat , planowanych przenosinach tawuł i jestem na bieżąco

Ps. Poczekam cierpliwie na foteczki

u mnie straszna burza z gradem przeszła , aż się boję ,co zastanę w ogrodzie, jak wrócę do domu ....
mrokasia 18:57, 29 maj 2018

JoannaDe napisał(a)
Czytam Kasiu każdy wpis a że ze mnie kiepski doradzacz to kibicuję zmianom po cichu.

Trawki pod bonzajem super będą wyglądać. Ja zawsze czekam ja nasza Iw swoje pokaże.

Ale zaglądasz, kibicujesz i to się liczy . No właśnie u Iwonki wypatrzyłam tego ID w nogach bonsaja .
mrokasia 18:59, 29 maj 2018

Magleska napisał(a)
Poczytałam o powiększaniu rabat , planowanych przenosinach tawuł i jestem na bieżąco

Ps. Poczekam cierpliwie na foteczki

u mnie straszna burza z gradem przeszła , aż się boję ,co zastanę w ogrodzie, jak wrócę do domu ....

Fotki kochana to nie wiem kiedy będ, cierpliwość wskazana .
Mam nadzieję, że burza nie wyrządziła szkód tylko pięknie podlała ogród.