Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:51, 10 kwi 2015

Do góry
Przygotowałem dla Was fotorelację z cięcia żywopłotu bukszpanowego O ile Madżenka świetnie pokazała jak ciąć za pomocą kartonu to jednak ja bardziej zwrócę uwagę na to, by zbytnio nie naśmiecić dookoła
Podczas cięcia potrzebne nam są dwie sztuki jakiegoś materiału - u mnie były to dziś dwa obrusy Worki po korze czy ziemi zawsze zwiewał mi wiatr. Działo się tak również w przypadku lekkich firan czy zasłon, których też używałem

Po wyścielaniu materiału u podstawy obwódki przykładam również dwa arkusze papieru - po co zaraz się dowiecie

Przykładamy odpowiedniej wysokości karton i tniemy

Najpierw górę

Potem po bokach

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:42, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

To już? ja wiosenne prace chyba jesienią skończę

Kula fajna ale mój wzrok przykuł soczyście zielony trawnik- rzadko się takie widzi o tej porze, a często i przez cały sezon

Trawnik to moje oczko w głowie - i choć w niektórych miejscach nadal nie jest idealny to w tym akurat wygląda znośnie Choć do perfekcji brakuje mu jedynie... czasu Niech no tylko ruszy po pierwszym koszeniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:22, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
I właściwie dzisiaj zakończyłem etap wszystkich wiosennych prac

To już? ja wiosenne prace chyba jesienią skończę

Kula fajna ale mój wzrok przykuł soczyście zielony trawnik- rzadko się takie widzi o tej porze, a często i przez cały sezon
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:14, 10 kwi 2015

Do góry
Beata, Marta, Ania, Karolina, Iza i Justyna - dziękuję Wam za odwiedziny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:44, 10 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj było ostre cięcie Wszystko co było do uformowania zostało potraktowane nożycami I właściwie dzisiaj zakończyłem etap wszystkich wiosennych prac - teraz tylko zostało mi regularne wyrywanie chwastów i koszenie trawnika Wieczorem będzie fotorelacja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:19, 10 kwi 2015

Do góry
Witam Cie Sebek sifze ze wiosna u Ciebie NS calego pięknie masz kolo domku będę zagladac częściej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:12, 10 kwi 2015

Do góry
beta napisał(a)
no, no...praca wre

pozdrawiam

Wre Skoro mam taką niepowtarzalną okazję, że mam właściwie tydzień wolnego to nie mogę tego czasu marnotrawić Śmieję się, że w moim ogrodzie działa 5 żywiołów - woda, ogień, ziemia, powietrze - i ja...
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:09, 10 kwi 2015

Do góry
A ja myślałem, że moje trumny warzywne są wielkie Zagięłaś mnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:09, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetnie wyszło W tymi wielkimi bukszpanami efekt jest od razu wyśmienity i coś nie posadziła i tak będzie z nimi elegancko A białe kwiaty hortensji przewieszające się nad żywopłotem wśród zwiewnych rozplenic... rozmarzyłem się

Sebek, Ty zawsze idealnie odczytujesz to co robie w ogrodzie. Słonecznego dnia!!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:07, 10 kwi 2015

Do góry
Co to będzie za widokowisko, gdy zakwitną te wszystkie magnolie I jeszcze ta obiecana aleja im poświęcona - zapisuję się na zwiedzanie!
Bajkowy ogród Weroniki 09:04, 10 kwi 2015

Do góry
Świetna podróż Niesamowite ile zakątków na świeci już zwiedziliście - liczyłaś kiedyś odwiedzone przez Was państwa?
Zastanawia mnie też jaki kraj terax chcielibyście odwiedzić najbardziej?
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:04, 10 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetnie wyszło W tymi wielkimi bukszpanami efekt jest od razu wyśmienity i coś nie posadziła i tak będzie z nimi elegancko A białe kwiaty hortensji przewieszające się nad żywopłotem wśród zwiewnych rozplenic... rozmarzyłem się

ojjjj...podziałałeś i na moją wyobraźnię...pięknie będzie
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:00, 10 kwi 2015

Do góry
Ogródek Iwony 08:55, 10 kwi 2015

Do góry
Coś czuję, że stipa będzie wędrować - na razie lawendy są małe, więc stipę daj za nimi Potem lawenda będzie miała spokojnie z 60 cm wysokości podczas kwitnienia to będziesz ją musiała przesadzić do przodu

Perovskia i werbena może rosnąć zygzakiem Jednak perovskie dałbym z przodu Miskanty koniecznie jako plecy

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:48, 10 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Karolina chyba jeszcze nie jesteś świadoma siły zakupowej forum... Najpier kupujemy , potem piszemy na forum gdzie co jest w przeciwnym razie sama nie zdązysz kupić

Z tym nie można się nie zgodzić

Poczytałem artykuł, który przesłałaś... Masakra - i niestety coraz to bardziej widoczna... Lepiej wróćmy co zakupów - potem fotki donic poprosimy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:40, 10 kwi 2015

Do góry
I wczorajsze wyzwanie - wykonanie karp starych drzew sąsiadki... Jesienią było u nas ustalanie granic działek i siem okazało, że te stare karpy rosną u nas i wreszcie mogłem je wykopać bez proszenia się A było takich 6 Za pomocą łomu, kilofa i dwóch łopat wyszły z ziemi Jedną łopatę prawie złamałem... Będę teraz jej musiał delikatnie używać, bo wygieła się...

Może wreszcie koszenie w tym miejscu nie będzie katorgą Jeśli kiedyś powstanie tu płot to zagoszczą tu świerki serbskie i będzie mini zagajnik brzozowy Na razie biorę w swą opiekę trawnik, który chcę doprowadzić to lepszego stanu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:34, 10 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Ojej... jaka zieloniutka trawka!

A ciurkadło pamiętam też zielone....a tu niespodzianka!
Żeś wyszorował ostro!

Ciurkadełko po zimie było czarno-brązowe, bo mech na nim wyschnął - bleee Teraz wygląda jak nowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:33, 10 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! wiosna!

popcorn napisał(a)
Cudne fotki. Jaki trawnik!

Wiosna - nareszcie Wczoraj było bardzo wiosennie, dlatego znów spędziłem dzień w ogrodzie Aaaaaale mi z tym dobrze
Zbiliśmy z Mamą nowy grobik na warzywa (pownienem napisać grób, bo ma 1,2m na około 2,5 ) i wypełniliśmy go kompostem - co najlepsze dzień wcześniej go własnoręcznie przerzuciłem, by wczoraj znowu to robić Również róże zostaly wykulkowane Ciekawe jaki będzie efekt
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:04, 10 kwi 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Sebku, moje lawendy wygladaja dokładnie tak samo jak Twoje. Mam ich chyba z 50 i żal mi ich stracić. Może rzeczywiście dolomit im pomoże. ps. trawa bombowa

Mam nadzieję, że lawendy żyją Trawnik z dnia na dzień coraz ładniejszy

Wczoraj zresztą odpaliłem ciurkadełko i z tej perspektywy kino skoszenia przy samej ziemi wygląda nawet, nawet Kula została oczyszczona szczotką i cifem, żwirku nie chciało mi się myć
W trakcie

I po
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:58, 10 kwi 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)
Podziwiałam Twoje wiosenne kwiaty i zdjęcia.
Zostawiam pozdrowienia z wycieczki do Jerozolimy.

Weroniko, zastanawiam się jakie zakątki na świecie jeszcze nie zostały przez Was odkryte? Mam nadzieję, że kiedyś i ja będę mógł tak dużo podróżować jak Wy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies