Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

babka 22:31, 09 kwi 2015

Iwonko widzę, że mam w tej chwili taki sam dylemat gdzie usadowić stipę. Przed, między czy za Muszę śledzić jak Tobie mądrzejsi doradzą
Anusia 22:31, 09 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

No, no, masz Aniu nosa Róża piękna, pooglądałam sobie. Pozwoliłam sobie wkleić ci kilka linków, u kogo tą różę znajdziesz. Mam nadzieję, że ci się przyda

Dziękuję za linki. Tak, tylko ta róża jako jedyna przykuła moją uwagę Piękna i pięknie się rozrasta, chciałabym ją dostać i to koniecznie!
Juzia 08:01, 10 kwi 2015

Stipa za lawendą raczej.... poczekaj aż tulipki przekwitną i przesadzisz

Miskanty... a jakie w ogóle chcesz te miskanty?
Bo każdy inny
Viola 08:20, 10 kwi 2015

Iwonko, a co będzie wyższe stipa czy lawenda? Ja bym stipę bliżej róż dała, a lawendę wypuściła tak, żeby na bukszapany opadała, ale to taki mój wymysł.
W jakiej odległości posadziłaś róże?
Malgosik 08:25, 10 kwi 2015

ładna będzie ta rabatka
ale ja werbenę zamieniłabym z perowskią, bo ją zasłoni
a żeby nie było tak piętrowo, to może dać skupisko werbeny od strony tuji, a od strony jabłoni skupisko perwoskiej
nie wiem czy stipa wejdzie, lawenda się rozrośnie jeszcze
z przodu to raczej zasłoni lawendę
może ją wcisnąć tam, gdzie będzie wolne miejscy zanim rośliny się rozrosną
to znaczy jak już werbena i perowskia urosną, a będą między nimi wolne przestrzenie, to tam dać stipę, po przymiarkach oczywiście
Sebek 08:55, 10 kwi 2015

Coś czuję, że stipa będzie wędrować - na razie lawendy są małe, więc stipę daj za nimi Potem lawenda będzie miała spokojnie z 60 cm wysokości podczas kwitnienia to będziesz ją musiała przesadzić do przodu

Perovskia i werbena może rosnąć zygzakiem Jednak perovskie dałbym z przodu Miskanty koniecznie jako plecy

szemusia 21:58, 10 kwi 2015

A ja myślę, że ze stipą to najmniejszy problem - ona i tak na rok, więc jak miejscówka będzie nie trafiona, w przyszłym roku zmienisz

Nie wiem jak dużą masz lawendę. Jeśli młode sadzonki to myślę, że stipa pomiędzy, albo za. Młoda lawenda raczej nie jest zbyt rozrośnięta. A stipa dość wyrośnie do jesieni...
Kacha123 22:07, 10 kwi 2015

Nie mogę się doczekać tej rabaty i bardzo jestem ciekawa jaka będzie u Ciebie Perovskia, bo też mam przewidzianą, a chciałabym taką z niższych. Będę podglądać.
Agania 22:12, 10 kwi 2015

Iwonka, nowa rabata, ty to lubisz rewolucje...ja jak widzę róże to, proponowałabym wokół nich rośliny sztampowe, masz miskanta, perowskię, lawendę i bukszpan i tego się trzymaj, a te jednoroczne, sobie sadź tam, gdzie ci pasuje, i tak jak nimi dysponujesz
babka 22:40, 10 kwi 2015

Obejrzałam sobie Twoją wizytówkę. Energetycznie, klimatycznie, uroczo u Ciebie
Pozdrówka