Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 08:04, 10 kwi 2015

kwiatholandii napisał(a)
Sebku, moje lawendy wygladaja dokładnie tak samo jak Twoje. Mam ich chyba z 50 i żal mi ich stracić. Może rzeczywiście dolomit im pomoże. ps. trawa bombowa

Mam nadzieję, że lawendy żyją Trawnik z dnia na dzień coraz ładniejszy

Wczoraj zresztą odpaliłem ciurkadełko i z tej perspektywy kino skoszenia przy samej ziemi wygląda nawet, nawet Kula została oczyszczona szczotką i cifem, żwirku nie chciało mi się myć
W trakcie

I po
Juzia 08:07, 10 kwi 2015

Ojej... jaka zieloniutka trawka!

A ciurkadło pamiętam też zielone....a tu niespodzianka!
Żeś wyszorował ostro!
Sebek 08:33, 10 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! wiosna!

popcorn napisał(a)
Cudne fotki. Jaki trawnik!

Wiosna - nareszcie Wczoraj było bardzo wiosennie, dlatego znów spędziłem dzień w ogrodzie Aaaaaale mi z tym dobrze
Zbiliśmy z Mamą nowy grobik na warzywa (pownienem napisać grób, bo ma 1,2m na około 2,5 ) i wypełniliśmy go kompostem - co najlepsze dzień wcześniej go własnoręcznie przerzuciłem, by wczoraj znowu to robić Również róże zostaly wykulkowane Ciekawe jaki będzie efekt
Sebek 08:34, 10 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Ojej... jaka zieloniutka trawka!

A ciurkadło pamiętam też zielone....a tu niespodzianka!
Żeś wyszorował ostro!

Ciurkadełko po zimie było czarno-brązowe, bo mech na nim wyschnął - bleee Teraz wygląda jak nowe
popcorn 08:35, 10 kwi 2015

Ale pracy! Ale będzie pięknie pozdrawiam!
Sebek 08:40, 10 kwi 2015

I wczorajsze wyzwanie - wykonanie karp starych drzew sąsiadki... Jesienią było u nas ustalanie granic działek i siem okazało, że te stare karpy rosną u nas i wreszcie mogłem je wykopać bez proszenia się A było takich 6 Za pomocą łomu, kilofa i dwóch łopat wyszły z ziemi Jedną łopatę prawie złamałem... Będę teraz jej musiał delikatnie używać, bo wygieła się...

Może wreszcie koszenie w tym miejscu nie będzie katorgą Jeśli kiedyś powstanie tu płot to zagoszczą tu świerki serbskie i będzie mini zagajnik brzozowy Na razie biorę w swą opiekę trawnik, który chcę doprowadzić to lepszego stanu
beta 09:08, 10 kwi 2015

no, no...praca wre

pozdrawiam
Sebek 09:12, 10 kwi 2015

beta napisał(a)
no, no...praca wre

pozdrawiam

Wre Skoro mam taką niepowtarzalną okazję, że mam właściwie tydzień wolnego to nie mogę tego czasu marnotrawić Śmieję się, że w moim ogrodzie działa 5 żywiołów - woda, ogień, ziemia, powietrze - i ja...
beta 09:15, 10 kwi 2015

hahahaa...dobre..no to działaj nam długo i owocnie i zdjęcia cykaj
jazzy 09:57, 10 kwi 2015

Podziwiam nieustannie