Rodgesja przeżyła suszę pod paprociami i teraz jak one padły to się wyłoniła - muszę ją lepiej oznaczyć i lepiej zadbać o nią
astry dają znać o sobie robi się astrowo
obok astra po lewej jest wajgela - mam dla niej inne miejsce - nie wiem czym zastapić i nic mi nie przychodzi do głowy - szukałam po ogrodzie bo najlepiej coś by było podzielić i dodać -
Tak Aniu to te zamawiane dalie.Pisałam numerki na plastikowych widelcach i wbijałam w miejsce sadzenia karp( tych co były oznaczone)Muszę sprawdzić czy są widoczne te napisy. Szczególnie podoba mi się ta wielka ciemno-bordowa.
Musisz przyjechać to zobaczysz gdzie powciskałam nowości Clematis niestety nieznany,bo etykietkę miał pomyloną ,ale mi się spodobał to kupiłam.Dla niego miejsce już miałam zaplanowane wcześniej.
A płotek już raz był przesunięty-jak powstawał
Fotki po deszczu...
Clematis do rozpoznania,ale na zdjęciu wyszedł jakiś jaśnieszy niz w rzeczywistości.
Dzisiaj szukałam miejsca dla liliowca white perfection bo rośnie w złym miejscu moim zdaniem
liliowiec jest śliczny, cudnie pachnie no ale nie jest biały, ma wiele lemonkowo cytrynkowego koloru, może na początku kwitnienia był bielszy a może ma za dużo słońca u mnie
będzie tu przy kamieniu po lewej stronie - no i zobaczę czy to mi się spodoba
jedno jest pewne że jemu się ta zmiana nie bardzo spodoba bo zauważyłam że liliowce aż tak przesadzania nie lubią i pierwszy rok po przesadzeniu się fochają