Dorcia jesteś niezrównana,: stworzyłaś cudny ogród, robisz najpiękniejsze dekoracje jakie mam zaszczyt podziwiać, jesteś przewspabiałą babcią, fotografem i cukiernikiem. No i jak nie kochać? W Ujeździe mam nieg 01.09. Start i meta na zamku, 15,5km. Ostatni raz tam byłam będąc z Igą w ciąży. Jaszczurka modelka Ci się trafiła.
To mój pierwszy rok daliowy,nie licząc tej jednej białej którą miałam od jakiegoś czasu.Reszta to wszystkie niespodziankowe rodzaje i kolory,bo zamawiałyśmy z Anią i jej znajomą- konkretne wybierając takie które nam się spodobały, a przyszły zupełnie inne i dzieliłyśmy się losowo.Ale te które już zakwitły bardzo przypadły mi do gustu...i z ciekawością czekam na następne
Wacławie kupuj Nikona D5100, obiektyw 18-105mm on jest taki uniwersalny. Przyjeżdżajcie z żoną i w pół godziny nauczę Cię robić takie zdjęcia Świetnym miejscem do nauki robienia zdjęć byłby jesienny Wąwóz królowej Jadwigi w Sandomierzu, a jeszcze lepsze miejsce to majestatyczne ruiny, największe w Europie zamku w Ujeździe.
Za ochy i achy dziękuję
Dla łasuchów zostawiam słodkości, które poszły na prezent imieninowy dla mojego taty .
Zmęczona turystka przysiadła na murku. Czyżby było jej chłodno?
No tak, trzeba odpocząć przed podziwianiem różanki. Teraz piękna. Zamknijcie oczy. Jak wyglądała w czasie największego kwitnienia? Widzicie to?
Rabaty nie mieszczą roślin które wylewają się na ścieżkę
O tym miejscu pisałam u Anuli/Zany
Na zdjęciu wygląda fajnie, ale w rzeczywistości jeżówki i rozplenice rosną tam bardzo małe. Dla jeżówek znalazłam już inną miejscówkę a rozplenice muszą tam jeszcze pozostać. Mogę tam posadzić 3 ciemierniki bladoróżówe, ale muszę także coś co będzie atrakcyjne latem.
Gdy skończyły się pokoiki natrafiliśmy na mikro bagienko
Jednak to co zobaczyłem za nim, bagna nie przypominało
Toż to warzywnik ze zbiornikiem wody na środku
Z warzywnika wyszliśmy drzwiami które są za mną