Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:17, 21 sie 2014

Do góry
Iza czy te hortensje rosną w pelnym słońcu i czy lrzypadkiem nie były szlaufem po kwiatch pokewane? Jeśli nie to grzyb.
Dziewczyny i Sebek dobrze radzą
Postawić trawkę nad i... 20:13, 21 sie 2014

Do góry
Urlop?
Ogród z łezką 20:13, 21 sie 2014

Do góry
Kasiu dwa lata temu w sierpniu żygać mi się ogrodem chciało..... Przesadziłam z robotą. Przepraszm za wyraźenie...
Rok temu caluteńki sierpień odpuściłam, żadnych rewolucji, żadnego dosadzania i jesienią sily na kolejne reowolucje wróciły. W tym roku tak samo. Sierpień przeznaczam na drobne prace ogrodowe, za rok nawet lipiec. Bo ile można sadzić i rewolucjonizować? Ogrod nigdy nie będzie u pedentek idelany! Więc trzeba sobie dać na wstrzymanie i się nim cieszyć a nie ciągle pracować. W najbliższy weeknd będzie powrót lata i Ty nic nie rób tylko delektuj się różami i odpoczyw? A jesienią poszalejemy z cebulowymi
Buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:04, 21 sie 2014

Do góry
Irenko o miotle poczytałam, zakupię taka na sierść Tytusa na grafitowych kaflach....

Ile Ty masz tych Astrid? 5? I do tego vertigo? bosko!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:02, 21 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Adamo się naraził, lny w kulkę.... Oj Adamo popraw się

To co pisze Danusia w czyn zmień, bo wiesz jakie ma oko do kolorów i faktur roślin !

poprasowane lny wykulkowane ... za to bardzo pieczołowicie ... ehhhhhh los ...

Madżenka lawenda aż się uprasza o południową patelnię przy tarasie ... i tam wróci ... jak wreszcie znajdę stipę to dostanie ją do towarzystwa ... plus werbena pacnieta z kosmosem albo inszą subtelną i zdolną do powiewu roślinką ... marzy mi się szum traw przy tarasie wzorem Charlotte Rowe ...
a pod róże i brzozy kulki ma siem rozumieć i burgund
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:06, 21 sie 2014

Do góry
Pierwszy raz w życiu widzialam takie piekne jałowce jak u sąsiadki!
Co z tym ogródeczkiem począć 18:54, 21 sie 2014

Do góry
Aha i szacun za rabatkę i 10 cm rączki
Co z tym ogródeczkiem począć 18:53, 21 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tesiulka róża to Larissa
Ładna bezobsługowa róża i raczej pionowa chociaŻ są gałązki które się zwieszają ale nie leży na ziemi.

Pracy było z tym poszerzeniem ,ale efekt mnie całkowicie zadowolił
Nawet Emuś wczoraj spojrzał i mówi
-No mamuśka szacun

Ale jak Marzenka wymyśliła to wiedziałam że będzie dobrze

Cmoknij M'usia za "szcun" i pacnij za "mamuśk". W przeciwnym razie Cioteczka Madżenka przyjedzie z nim zrobić porzadeczek
Grembosiowo 18:49, 21 sie 2014

Do góry
grembosia napisał(a)

Z tym zlewem wiąże ciekawa historiaTo czwarty zlew w tym domu, przypomnę, mieszkam rok...
Trzy poprzednie były białe, śnieżnobiałe, ale tylko na początku, bo miały kiepską powłokę i tam to dopiero było widac plamy od wody- różowe. Potem to już wszystko łapały, w żaden sposób nie dało się tego usunąc. Każdy następny przychodził z zapewnieniem, że powłoka poprawiona, jednak tak nie było. Po trzech próbach zdecydowałam się na czarny. Na tym nie widac plam, ale trzeba go wytrzec do sucha, czyści się bez problemu, właściwie brudu nie widac.

To ja zostanę przy moim metalowym wpuszczanym w blat... Ceramiczne w łazienkach wygladaja strasznie mimo stacji uzadatniania wody...aż strach się bać co sie dzieje w naszych przewodach pokarmowych...

Z poradami się polecam, jeśli tylko bedę w stanie pomóc
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:45, 21 sie 2014

Do góry
Kochani zarobiona jestem, malujemy dalej, powrót z pracy o 18, kolacja i malowanie od 19 do zmroku... Potem naleweczki się ważą Czasu na forum brakuje. W weeeknd zaległości nadrobię.
Dziekuję że zaglądacie. W ogrodzie się nic nie dzieje ale w weekend będą fotki frontu, który już pomalowany

Zapraszam wszystkich do Wojsławic na Festiwal Traw 28.09 W ubiegłym roku były przepiękne okazy traw, zachwycające hortensje bukietowe, w tym szczepione i wszelkiej maści byliny oraz wrzosy. Ponadto warto obejrzeć Arboretum, które jest piekne o każdje porze roku. Zwykle wystawia się nasza Finka i T.Grochowski z trawami. Ceny rok temu były naprawdę dobre!

A widać, że niektóre forumowiczki dostawę nalewek na imprezę zapewnia Więc kto ma ochotę to zapraszamy na zjazd Ogrodowiska w Wojsławicach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:41, 21 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Jak już o jeżynach mowa, to może ktoś wie, dlaczego mojej (sztuk raz) pleśnieją owoce na krzaku?
To szara pleśń? Co robić, jak zapobiegać?

Bardziej bym obstawiała mączniaka prawdziwego... Tesiu nic tylko w korzeń polac i zrobić przewiew..
Moje jeżyno-maliny sadzone jesienią rok temu zdrowiuteńkie. Na nalewkę jeszcze nie uzbieram
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:39, 21 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Najlepsza z najlepszych jest dereniówka (dojrzewa na parapecie robiona w zeszłym roku), pigwówka z dodatkiem whisky, ciekawa do picia jest aroniówka, ja lubię

Aż mój M się oblizał gdy usłyszał o pigwówce z whisky
Toć my w alkoholizm popadniemy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:37, 21 sie 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
to jak tą malinówkę zrobić ?
taki prosty przepis znalazłam

1kg malin zasypac 0,5kg cukru - 2-3 oczekać potem zalac 0,5 l spirytusu , na 6 tygodni zostawic, przecedzić i zostawic na dojrzewanie

czy to tak mam robic czy sa jakies udziwnienia jeszcze? albo sciśle tajne triki

Nie mam pojęcia , to mój debiut. W przepisie moim mam trzymać je w cukrze 6 dni...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:35, 21 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Też polecam aroniówkę

Madżen doradz w sprawie pęcherznicy. Tydzień temu posadzona, ciąć ją już? Jeśli tak to ile? Teraz ma ok.50-70 cm. Chcę aby utworzyła żywopłot za limkami.

Daj jej rosnąć , wiosną przytniesz ją odstro aby się rozgałeziła
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:34, 21 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To prawie jak z moim Langusiem... ma przewiew.. od południa.. a i tak dał ciała.. bez przyjemności... ot.. głupi.. w kategorii najbrzydszy krzew.. to on.. urwałam wszystkie prawie liście.. a i tak dalej dostaje czarne kropki... na czubku nie urwę bo już nie sięgam bez drabiny Wiosną dostanie przycięcie "do ziemi".

Ale powalczę o niego.. bo jak nie strajkował to przypomina jak wyglądał.. 2,5 metra szczęścia

Czy Languś to. John Laing? Mam gona liście wiosennych chciejstw... Bo jesienne już zamówione ....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:32, 21 sie 2014

Do góry
Co tu tak cicho?
Wersja mini mini 18:31, 21 sie 2014

Do góry
Śliczna ta burgundy! Ja ją kofam miłością absolutną
większa działka będzie , trzeba marzyć zażycz sobie nowy dom na 40-tkę od M 'a

Mój powiedział wybuduj sobie sama.... I nie był świdomy co rzekł
W Gąszczu u Tess 18:27, 21 sie 2014

Do góry
Tesiulku czekamy na Twoje fotki
Ogródek Iwony 16:05, 21 sie 2014

Do góry
Tak, Madżenka ma przemyślane kompozycje No i jeszcze parę osób na tym forum też, super że mamy dobre przykłady do obserwowania i powielania!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:28, 19 sie 2014

Do góry
Ogólnogrodowiskowy zryw głosowania nastąpił sprawdzałam wyniki orzed chwilą i qurcze znów Kraków górą!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies