Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 11:46, 21 sie 2014

Mirka napisał(a)
Ja o niemocy nie chcę czytacMus panią do góry podnieś i do pielenia marszA tak poważnie to przyszłam zameldować że Różyczką korzonki wychodzą przez doniczkę ale się cieszę Pozdrówka Kasiu

Taki kop mi chyba potrzebny

Matko i córko!!! Wyłażą??? Super Pokazałaś??? Idę do Ciebie
Kindzia 11:47, 21 sie 2014

Czas mi się skończył Idę pracować

Ale nie pada już
malgorzata_s... 11:54, 21 sie 2014

Kasiu conicy ognisko pomogło. Już jej nie ma. Może racja że jak by było ładnie to bym dłubała w ogrodzie Dzięki Kasiu
Mirka 12:35, 21 sie 2014

Nie pokazałam jeszcze bo rano do nich zajrzałam a teraz w pracy jestem Kopy dwa zostawiam
gaga 12:59, 21 sie 2014

...ale pięknie Twoje hortensje i róże i dalie Twój ogród nie kojarzy się z jesienią pozdrawiam.
ewsyg 13:14, 21 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Właśnie przeglądałam moje cebule zamówione...myślałam, że kilkanaście sztuk zamówiłam...chyba jakiś amok miałam...200 sztuk! I jeszcze te moje wykopane...trza się będzie jednak sprężyć Niby to nie dużo takie 400 sztuk przy ilościach sadzonych przez dziewczyny, ale jednak ilość mnie zaskoczyła...

Delikatnie mi niechęć ogrodowa przechodzi, szansa jest, że jak czas przyjdzie gotowa będę

Mimo barowej pogody...miłego dnia dla wszystkich zaglądających

Aż mnie zaskoczyło. ilość sztuk imponująca. A ile z tym pracy. Ja kocham byliny bo one takie samoobsługowe są. Jednak cóż warta by była wiosna bez cebulowych. Też będę sadziła, ale chyba dużo mniej. Policzę z ciekawości. U nas dzisiaj paskudna pogoda, a pracy dużo i urlop się kończy. U nas codziennie pada.Ziemię zamówiłam, ale nie da się wjechać, już się raz chłopina zakopał i teraz boi się przyjechać. To też wstrzymuje pracę.
JulkAd 13:28, 21 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Właśnie do Ciebie lecieć miałam Czyli za chwilkę...

To też leciutko zaszalałaś Ja też domawiałam czosnków. Iryski też kupiłam cebulowe. Ania rzeszowska mnie nimi zaraziła. Tulipany, żonkile, przebiśniegi, korony cesarskie...a koncepcji, gdzie to wszystko wsadzić, nie ma Będę się martwić, jak trzeba sadzić będzie.

Tawułka powinna mieć półcień i wilgotno. U mnie w lipcu praktycznie na patelni i spokojnie radę dają. Ale stanowisko wilgotne u mnie.

U mnie blisko łezki rosną, to wiesz jakie tam stanowisko.

Mam dwie takie wyższe różowe do rozdania. Jedną Małgosi obiecałam, drugą spokojnie możesz zabrać do domu. Szybko się rozrastają. Wykopię Ci z kawałem ziemi, jak Julci, nawet nie poczuje, że wytargana z ziemi była. Posadzisz już teraz, wiosną będziesz mogła podzielić spokojnie na trzy. Duże są.

Teraz już do Ciebie lecę

No to tak, jak u mnie cebule będą, a koncepcji na sadzenie brak...
Potwierdzam tawułka duża i na trzy można dzielić, ja już podzieliłam i jedna ciut odczuła, ale myślę, że twarda z nie sztuka i radę da...a tak przy okazji kiedy ją przycinasz Kasiu?

Buziolki, miłego dnia
Kasik 17:32, 21 sie 2014

Kasia- wyszukaj sobie- Hortensja Dębolistna SNOWFLAKE - piękna. Ma kwiatki przeurocze, a krzak na jesień pięknie się przebarwia. - Muszę ją mieć.
malgorzata_s... 17:42, 21 sie 2014

Kasiu słonko świeci hurrrra Pychol do słońca wystawiłam i już mi lepiej
Madzenka 20:13, 21 sie 2014

Kasiu dwa lata temu w sierpniu żygać mi się ogrodem chciało..... Przesadziłam z robotą. Przepraszm za wyraźenie...
Rok temu caluteńki sierpień odpuściłam, żadnych rewolucji, żadnego dosadzania i jesienią sily na kolejne reowolucje wróciły. W tym roku tak samo. Sierpień przeznaczam na drobne prace ogrodowe, za rok nawet lipiec. Bo ile można sadzić i rewolucjonizować? Ogrod nigdy nie będzie u pedentek idelany! Więc trzeba sobie dać na wstrzymanie i się nim cieszyć a nie ciągle pracować. W najbliższy weeknd będzie powrót lata i Ty nic nie rób tylko delektuj się różami i odpoczyw? A jesienią poszalejemy z cebulowymi
Buziaki