Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:08, 04 sie 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)

On nie zakłada tych ogrodów, ludzie zakładają sami, czuwa nad ich realizacją, podpowiada, pomaga. Prowadzi w BBC Gardeners' World, działa w swoim ogrodzie. Zawodowo on nie jest projektantem, nawet nie jest ogrodnikiem z wykształcenia, stał się nim jako pasjonat uprawiający swój ogród, zwolennik ekologicznego stylu, stąd tym bardziej byłam zszokowana że tak lekko robi z tą szmatą. Jest bardziej pisarzem niż ogrodnikiem, czego się nie wypiera, a przyznaje.

bo to jest raczej o M.Donie

PS. cos komunikacja pisana nam nie idzie ....za moimi przeskokami myślowymi trudno nadązyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:06, 04 sie 2016
Do góry
jeszcze raz

Gardenarium napisał(a)
... za to z lubością oglądam prywatne przydomowe ogrody Alana Titchmarsha. W niektórych byłam

Ale te ogrody co ludziom zakłada? i pokazuje w telewizji realizacje?

mam na myśli ten program
https://loveyourgarden2.wordpress.com/

Ogrodowa symfonia 16:55, 04 sie 2016

Do góry
Sabina76 napisał(a)

To tak na szybko pokażę wczorajsze zakupy

W sumie 6 szt.: Gebruder Grimm, Graham Thomas 2 szt., Jude The Obscure, Moonlight i Pastella. Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć

Zdanie : Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć typowe dla ogrodników którzy robią błędy, kupują, wydają pieniądze, cieszą się z zakupów, ale dla ogrodu to za dobre nie jest, bo robi się kolekcja, a nie kompozycja. Lepiej by było gdybyś kupiła 6 jednakowych i zrobiła z nich grupę, a tak masz 6 różnych róż, każda inna i jak oraz z czym je połączyć?
Kombinuj, a i tak nie wyjdzie, bo będzie misz-masz typowy.
Ogrodowa symfonia 16:49, 04 sie 2016

Do góry
Masz za mało roślin a miłorząb czyli coś wysokiego - bardzo wskazany. A nawet 3 miłorzęby.

Jak zasłonić nieatrakcyjną ścianę? 16:32, 04 sie 2016

Do góry
Wizytówka, pośrodku tej strony

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=2

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=1131

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=1130
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:30, 04 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ale te ogrody co ludziom zakłada? i pokazuje w telewizji realizacje?

On nie zakłada tych ogrodów, ludzie zakładają sami, czuwa nad ich realizacją, podpowiada, pomaga. Prowadzi w BBC Gardeners' World, działa w swoim ogrodzie. Zawodowo on nie jest projektantem, nawet nie jest ogrodnikiem z wykształcenia, stał się nim jako pasjonat uprawiający swój ogród, zwolennik ekologicznego stylu, stąd tym bardziej byłam zszokowana że tak lekko robi z tą szmatą. Jest bardziej pisarzem niż ogrodnikiem, czego się nie wypiera, a przyznaje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:23, 04 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przeżyłam chwile grozy, albowiem w samochodzie wypełnionym po sufit cisami i żurawką Citronelle, jechały ze mną chyba żaby...albo myszy, coś się miotało za moim fotelem i pod nogami pasażera (stały tam żurawki). Wydawałam okrzyki... i modliłam się żeby na mnie nic nie skoczyło.... dojechałam...uff, teraz samochód kto inny będzie rozpakowywał. ja w każdym razie nie wsiadam...

Nas tak wystraszyły swego czasu ślimaki, które szelestały z kwiatów hortensji postawionych na półpiętrze. Za nic nie mogliśmy namierzyć skąd te dźwięki! Po dwóch nocach dopiero odkryliśmy intruzów!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:19, 04 sie 2016

Do góry
Przeżyłam chwile grozy, albowiem w samochodzie wypełnionym po sufit cisami i żurawką Citronelle, jechały ze mną chyba żaby...albo myszy, coś się miotało za moim fotelem i pod nogami pasażera (stały tam żurawki). Wydawałam okrzyki... i modliłam się żeby na mnie nic nie skoczyło.... dojechałam...uff, teraz samochód kto inny będzie rozpakowywał. ja w każdym razie nie wsiadam...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:15, 04 sie 2016

Do góry
Poszedł badziew w eter, wstyd i hańba normalnie, żeby takie coś? W angielskim programie? W życiu bym się nie spodziewała. Od tej pory przestałam oglądać, program jakby na siłę zrobiony... za to z lubością oglądam prywatne przydomowe ogrody Alana Titchmarsha. W niektórych byłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:07, 04 sie 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
............ Skoro nawet ostatnio Monty Don w jakimś odcinku "Marzenia w małych przestrzeniach" - położył szmatę, naciął krzyżyki i sadził tęgosze...no to ja zwątpiłam.,... i to bardzo...w Monty'ego.

oczy mi sie otworzyły szeroko ...choc to niby leniwy upalny dzień ...ozywiłam się ...nie oglądam tych programów...jeden jakos w przelocie obejrzałam nie zaciekawił mnie specjalnie ...sztuczny mi sie wydał

a Don ? hmmm starzeje się?! na starość ludziom siłę i często rozum odbiera ...szkoda że i na jego tez te przypadłości dotknęły a nagrywacze i operatory chyba bali się strofować autorytetu i poszedł badziew w eter
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:59, 04 sie 2016

Do góry
Nie mam. Piet Oudolf ma.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/290-sporobolus-heterolepis
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:31, 04 sie 2016

Do góry
Te beżowe śliczniusie Kotka wyprowadza dzieci, jak są już zdolne do wydania na inne jedzenie niż mleko Czyli na pójście na swoje.
Kolorowy ogród na piasku 12:29, 04 sie 2016

Do góry
Powiem że brakuje białej monardy do kolekcji, a ja gdzieś taką widziałam, jednak wydała mi się taka "brudna" i mało atrakcyjna. Nie kupiłam, choć też zbieram monardy.
Ogród w budowie - nieustającej 12:27, 04 sie 2016

Do góry
Leniwy ogrodnik ma fajne gadżety ogrodowe. Wstąpiłam w poszukiwaniu astra Ale pooglądałam co innego

Uwielbiam wyprawy holenderskie, zaraz po angielskich
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 12:24, 04 sie 2016

Do góry
Posypać po całości.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:19, 04 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wygląda jak mój Cloud Walker

Dziękuję, nie miał nazwy, ten drugi też nie miał nazwy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:18, 04 sie 2016

Do góry
EwaIgi napisał(a)
Witam Pani Danusiu. Nie wiem czy już ktoś pytał czy nie o te bukszpany w donicach przed domem. Mam takie same donice i powiedziano mi, że bukszpany w nich to zły pomysł, a u Pani tak ślicznie wyglądają. Co Pani robi z nimi na zimę?

Nie wiem kto tak powiedział, ale nie miał racji. Tylko nie wiem, czy racja dotyczyła, że nie pasują do tych donic, czy że nie przezimują?

U mnie na zimę pozostają na miejscach, wszystkie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:18, 04 sie 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

I bardzo słusznie, bo jest piękny, wcześnie i długo kwitnie, ja już mam trzy. A to jest Monch czy Wunder von Staffa? Szczerze mówiąc nie wiem czym się różnią, nie widzę żadnej różnicy.
Przypadkowa jeżówka śliczna, ja to nazywam "słodkie niespodzianki".

Mam odmiamę Monch. Nieważne różnice, ważna uroda Cudny jest.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:17, 04 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Danusiu
Uwielbiam te kuliste piękności

PS Nie mogłam się im oprzeć u siebie

Ja też
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:17, 04 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Podziwiam jak Ci się udaje zdyscyplinować konwalnika W ładnym rządku, równiutki..

Przedwczoraj komuś mówiłam, że czasami posadzenie czegoś byle gdzie przez przypadek daje nowe pomysły na zestawienia roślin.. to samo robi natura.. Moja najpiękniejsza rabata bylinowa to ta przy ognisku.. wszytko się samo wysiało przypadkowo..
Ale przypadki to u mnie.. u Ciebie jest wszytko przemyślane... rozchodniki z jeżówka bardzo mi się podobają.. tylko te opuchlaki co lubią to zestawienie mnie przerażają.. U mnie te cholery namiętnie jedzą rozchodniki

Po zimie kiepsko wyglądał, dopiero odżył w lipcu dosłownie w lipcu zaczął rosnąć. Teraz wiem, że nie należy go wyrzucać w maju.

U mnie przyoadki rodzą się w taczce, sklepowym wózku, jak wybieram i ustawiam

Nie jest przemyślane, no może nie wszystko.
Opuchlaki u mnie obgryzają różaneczniki, trzmieliny, bluszcz. Wydałam krocie na nicienie, jakby populacja się zmniejszyła, ale są niestety.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies