Ale kolorowe drzewka!
Ja Kasiu stoję przed dylematem co posadzić od frontu, może jakbyś chciała dorzucić coś od siebie to zapraszam.
Im więcej opinii tym lepiej
Pokazałam kruszyny to pokażę pozostałe nabytki, niektóre jeszcze nie wsadzone.
Kalina Kilimandżaro i świdośliwa Ballerina
Kalina Spring Red Compact i buczek Cockleshell
Mam nadzieję, że mój przetrzyma, jestem gotowa nakłAdać białe czapki części krzewów. Tam rośnie magnolia, też całą zimę opatulona była i kalina Eskimo pierwszy rok
Do Rogowa oczywiście chciałabym ale nie jestem pewna czy mi się uda
Przecudnej urody kalina.
Ściana z pnącej kobei.
Piórówka Black Beauty trafia na moją listę chciejstw
I na koniec taki obrazek
Jutro pochwalę się zdjęciami sadzonek rdestu i ciekawej w kolorze dąbrówki, które wycyganiłam
Toś mnie zastrzeliła .
Rabaty nie będą identyczne ale muszą grać ze sobą. I tak sobie pomyślałam - dam po jednym takim samym dużym drzewie, takie same stożki cisowe a reszta trochę różna a trochę taka sama. Np. gdzieś klonik palmowy, gdzieś dereń kousa, gdzieś kalina japońska, a dołem powtarzające się od czasu do czasu byliny i trawy. Bo te dwie środkowe rabaty to tak jakby jedna, tylko przedzielona trawiastą alejką.
No dobra, dziś zamówiliśmy 9 świerków serbskich, będą albo w weekend albo w poniedziałek. Przy okazji kupiliśmy 3 tuje Globosa Aurea - ładne, limonkowe kule. No i pojechaliśmy dokupić 3 kolejne cisy baccata - razem mam ich 6 sztuk, w sam raz na dwie rabaty w części pomiędzy domem o basenem.
Więcej drobnicy nie kupuję. Jutro mamy zamiar pojechać bladym świtem do Pęchcina wybrać drzewa. No, nie wykluczam, że przyklei się tam do mnie jakiś dereń albo kalina... .
Tylko pogoda nieco do bani... a tu działać trzeba. Musimy jeszcze dosypać ziemi i wyrównać w dwóch miejscach, przenieść domek ogrodnika w docelowe miejsce, wytyczyć choćby z grubsza rabaty, przygotować miejsce i posadzić świerki, cisy i globosy a grujecznika i klona przynajmniej przesadzić do większych donic i zadołować. No i jeśli kupimy drzewa to też przygotować im miejscówki i posadzić. A tu zimno i mokro... eh!!!