Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

galgAsia 08:20, 20 gru 2019

Miro, sezon bombowy, podsumowanie super! No i prezent też przyjemny bardzo
Widzę, że zakalinowana jesteś , powiedz proszę , czy December Dwarf pachnie czy raczej...nie? Patrzę na nią łakomym okiem, ale pojawiły się głosy, że jej zapach do przyjemnych nie należy... A jak jest u Ciebie? Sztywnolistnej nie mam w planach (jeszcze ), na razie patrzę w kierunku bodnantskiej.
mirkaka 20:16, 20 gru 2019

Mirka - dzięki za info o piwoniach - u mnie tak właśnie jest - utwierdzasz mnie że muszę zadziałać.

Lantana potrzebuje wody może nie aż tak jak heliotrop ale podlewanie konieczne i dużo zasilania.

Rdesty oczywiście będą szczęśliwsze jeśli dostaną stosowną dawkę wody - u mnie dały radę - susza już któryś rok.

To na wiosnę robimy interes - patyki za rdest - ok?

----------------

Patyki ogrodówek?
Jak się ukorzenią to nawet sadzonki za rdest
Gardenarium 20:22, 20 gru 2019

mira napisał(a)
a we wrześniu co ??????

z tej radości obleciała ogród i zrobiłam dla Ciebie bukiecik

Dziękuję. Wspaniały bukiet, obiecałam na każdy dzień terminarz- Jest Niech służy, zapisuj co masz robić. Nie wiem jak u Ciebie z pamięcią, ale ja zanim wyjdę z domu, muszę kartkę wziąć ze spisem, gdzie mam jechać i co zrobić

Wazon śliczny, jutro pokażę malutki domek szachulcowy

Instagram Ogrodowiska
Gardener27 20:33, 20 gru 2019

Szkoda tych bukszpanów, ładne kule, sporo lat rosły. Ja o swoje walczę, nie wiem na ile wystarczy mi cierpliwości ale walczę.

Miałem w tym sezonie taki kalendarz ogrodnika. Pierwszy wpis ... 14 luty ... rozpoczęcie siewów, dzień później rozpocząłem prace porządkowe na rabatach. Miałem skrupulatnie wszystko ładnie opisywać ale ... ostatni wpis mam na 15 kwietnia pierwsze koszenie trawnika, z zepsutym napędem ta czynność pozostawia wiele do życzenia I tyle popisałem

Święta już u Ciebie mocno czuć w ogrodzie, bardzo ładne dekoracje. Pierniczkami obdarowałem bliskich, szkoda że tak późno przeczytałem że mam jeszcze jedną kuzynkę
Pozdrawiam
darkowa 14:34, 21 gru 2019

O tych cichych podczytywaczach , to było o mnie ha ha ha ,więc się ujawniam..
dzień dobry Miro
lubię twój ogród i twoje pisanie i obiecuję, że będę częściej się odzywać
a tymczasem spokojnych i zdrowych Świąt
AgnieszkaW 19:00, 21 gru 2019

Miro, podsumowanie obejrzałam i...powzdychałam. Pięknie proszę pani. Dekoracje świąteczne subtelne, naturalne, śliczne

Na koniec pytanie: Czy to jakiś oczar? Przepiękny pokrój i przebarwienie. Co to?
kasiek 20:31, 21 gru 2019

Wspaniałe podsumowanie Mira - oj masz Ty dar
Urszulla 21:32, 22 gru 2019

mira napisał(a)
znów porządkuję donice tym co mam, nie miałam w tym roku chryzantem w donicach - jakoś przespałam a było tak ciepło

dopiero 8 listopada zrobił się pracowity

wszystko naraz byle wreszcie zakopać te cebule

Ładnie się przebarwiła, co to za trawka?

Czy Ty prowadzisz zapiski z sezonu że tak dokładnie pamiętasz różne rzeczy...kiedy padało, kiedy była susza?
Z przyjemnością się czytało o całym sezonie
Teraz czas odpoczynku, radosnych Świąt
Pszczelarnia 16:54, 23 gru 2019

AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko, Mira siedzi w kuchni, więc odpowiem, bo też pytałam o ten krzak przy innej fotce: to kalina angielska.

AgnieszkaW 19:27, 23 gru 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Agnieszko, Mira siedzi w kuchni, więc odpowiem, bo też pytałam o ten krzak przy innej fotce: to kalina angielska.

Dzięki, Ewo