Basiu! Zaczęłam dzisiaj cięcie swoich bukszpanów, korzystając z lekkiego ochłodzenia. Niestety fotek nie zrobiłam. Ale jak skończę cięcie to ftki na pewno zrobię
A tu takie naprędce zrobione ale jakoś tak mi się spodobały
Na trawnik nie patrzymy - nie koszony ostatnio bo na tych upałach już zaczął żółknąć. Ziemia sucha, spękana od żaru
Wczoraj wykorzystując piękną pogodę oczyscilam większość róż, ścięłam kocimietke i krzaki forsycje trochę późno, ale upały. Smieci kilka taczek.
Ale mam to z głowy.
W sobotę posadzę dęby błotne. Mam pracę w oczku i koło oczka trzeba zrobić porządek z roślinami niektóre przekwitly
Jola, a może za głęboko posadzone? Tak miałam z jedną z piwonii. W ubiegłym roku ponownie ją posadziłam ale już płycej i w tym roku mnóstwo kwiatów
Ponad pąkami wyrastającymi z karp, nie może znajdować się więcej niż 3 - 5 cm podłoża
Wczesną wiosną podsypałam je drzewnym popiołem
Były fotki piwonii w trakcie kwitnienia... Wiem przesadziłam z ich ilością Ale po przekwitnięciu też wyglądają ciekawie
Ewa masz piękny ogród, podziwiam Twoje umiejętności kompozycyjne i dar wyszukiwania pięknych i ciekawych roślin. Oczywiście zamiłowanie do siania i doniczek i detali ogrodowych - trudno nie zauważyć bo to są klimaciki które decydują o całości
wiesz, że nam sprawiłaś radość a ja się cieszę że mam kolejne sadzonki do podlewania /dostałam od Ewy sadzonkę odrost azalii pontyjskiej i tawułę śliwolistną/
Powiem Ci, że nad wyraz dobrze jak na to, że dostaje minimalną jak na swoje potrzeby ilość wody.
Jest sporo niższa, niż rok temu o tej porze, ale poza tym nic jej nie dolega
tu jej kawałek widać za kiku shidare zakurą
po prawej
ja wstałam o 5-tej i zmarzlam w ogrodzie było 10 stopni - wiele nie robiłam mam przerwę do poniedziałku
potem tnę - chyba będzie wreszcie deszcz
co to są nietypowe kolory
tej hortensji chyba nie ma w sprzedaży może będzie na wiosnę - ja lubię takie hortensje o delikatnych kwiatach a ta taka była choć w opisach pisze że
podobna do anabelki - czy ja wiem
to jest cudowny floks, mam go w ogrodzie bardzo wolno mi przyrasta jest wysoki, ma wielkie głowy i się pokłada ale za kolor wybaczę mu wszystko-
tu widać jak się pokłada i nie tworzy zwartej kępki jak większość floksów
ciekawa jestem jak Wasze, i ciekawa jestem jak ta od Gabrysi będzie wyglądała
potem pojechałyśmy do Ewy Sieriki i tam spotkałyśmy się z Aldoną
nie mam za wiele zdjęć, robiłam we wściekłym świetle w południe, aże nie mogłam się dopchać do słowa bo tak paplały - to co miałam robić zdjęcia sobie robiłam i oglądałam
Ewa jest gościem na naszym forum i pewnie nie będzie miała za złe że skoro pisze to wstawię kilka fotek z jej ogrodu - Ewa relację u Ciebie zrobię na pewno