Haniu, strasznie dawno u Ciebie nie byłam - strata niepowetowana. Twoje kompozycje jak zawsze zachwycają (zwłaszcza bylinowa na rondzie i hortensje z ginnalem)
Dokładam swoje trzy gorsze do dyskusji
mam trzy odmiany zawilców:
- splendens sadzony w zeszłym roku, więc trudno jeszcze cokolwiek orzec;
- prinz heinrich - w chwili obecnej główny bohater moich zdjęć; faktycznie lekko się rozchodzi; w cieniu nie kwitł, po przeniesieniu na słońce gwiazdorzy; nie podlewam i nie nawożę go prawie wcale, co mu wcale nie przeszkadza, ale też rośnie na najlepiej przygotowanej rabacie nad rynną
- honorine jobert - podlewany dość często, a mimo to kwitnie słabo i prawie wcale sie nie rozchodzi. Testuję go teraz na innych stanowiskach, żeby sprawdzić czy tak samo niechętny do współpracy będzie
Jak to - jak wcisnąć? dopchać kolankiem ! Może być tym z łąkotką, zdrową
Mam takie niskie z serii PRETTY LADY - Julie, Emily i Susan. Ładniutkie są, nie wiem jeszcze, co z tym rozłażeniem. Ale może jak lady, to będą umiały się zachować
To na zachętę
Derenie Sibirica w sezonie, to zwykłe krzaczory. Atrakcyjne są w nietypowych dla ogrodu porach roku.
Do wód w Kotlinie Kłodzkiej? Jeśli tak, to możesz zahaczyć po drodze do mnie. Zapraszam!
Krzewuszki Purpurea Nana lubię z powodu liści.
A całą resztę krzaków za wiosenne kwitnienie i jesienne przebarwienia.
Kiedy lilia skończy kwitnienie, to zacznie oczar.
Zachęta podziałała. Mam problem z drugim kwitnieniem szałwii. Podczas pierwszego łapią o wiele więcej słońca, a potem rozrasta się ich sąsiedztwo i jest kiepsko. Tylko, czy one dadzą rade w półcieniu?