Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:27, 14 sie 2014

Do góry
Poczytałam o jezówkach. Mam na razie czas bo pierwsze pojawiły się w moim ogrodzie w tym roku!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 13 sie 2014

Do góry
Cudowne stożki!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:47, 13 sie 2014

Do góry
Poczytałam o planach na przedpłocie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:57, 13 sie 2014

Do góry
Jeju chyba nie będę do Ciebie wchodzić do czasu przekwitnięcia vanilek...wiesz dlaczego...serce mi krwawi jak patrzę na pinky....
A w ramach poprawienia nastroju pogapię się dzisiaj na moje róże , nowe nabytki zaczynaja kwitnąć.... Ale fotek nie bo nadal maluje.....

Ale z tym trawnikiem tak myśle od dwóch dni i nie daje mi spokoju. Przecież wody mu u ciebie nie brakuje.... Nawozu chyba też nie czy nasz przyjaciel przez telefon się nie myli?
Bo na moim grabie, postawil krzyżyk a on wypuszcza liście.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:53, 13 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Poczekalbym jeszcze ze trzy tygodnie z przesadzaniem większych roślin... Mogą jeszcze przyjść upały, a wtedy będzie problem...

Rok temu na początku wrezśnia przesadzałam trawy (molinie) i też porażka... Chyba zdecydowanie lepiej poczekać do wiosny , ale jak mus to mus!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:50, 13 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Teraz nie wygląda to dobrze.. Wręcz można stwierdzić, że gorzej Ale jeśli przeżyją to w przyszłym roku powinno być jak w Sky Garden Diarmuid'a Gavina'a na CHFS Lub jak u Danusi

Werbena zaplątana w miskancie

Nie zamponę ciarek jakie miałam po zobaczeniu po raz pierwszy Sky Garden!!! Ja mam też hakone wkulkach bukszpanowych. Sebek Sky garden ma pełno grabow strzyżonych
Rododendronowy ogród II. 06:48, 13 sie 2014

Do góry
Bogdziu czy jakoś zadziałasz na te wygryzienia na azali? To opuchlaki czy ślimaki?
Ja juz nie mam sił do opuchlakow... Wszystko mam wygryzione: rh, hortensje bukietowe, trzmieliny, teraz zabrały się za laurowiśnie.... Robiłam wieczorne opryski ale jak pomyślę ile jaj już zdażyły złożyc.... Nie mam ochoty wlaczyć ciężką chemią, nicienie jak widać mało skuteczne, lałam wywarem z wrotyczy i co .... Szaleją u mnie dalej. Chyba zamówię kreta...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:38, 13 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
na czarną plamistość róż polecam spróbować oprysku z herbatki tymiankowej
[tymianek, oregano i wódka]
moja róża wygląda że zdrowieje
tylko nie miałam diagnozy co to za dziadostwo, ale były bordowo-brązowe większe plamy, potem żółknienie i zasychanie liści, zniekształcone pąki, takie poronione
teraz już idą ładne pąki, zdrowe pędy, ale jeszcze prysnę, bo pojedyńcze plamki na liściach starych są

Dzieki za porade. Być może kiedyś przejdę na naturalne środki, po pierwsze mam alergię na grzyby... I w tym przypadku walczę chemią z cholerstwem... Po drugie czarna plamistość potrafi w kilka dni załatwić przy sprzyjającej pogodzie wszystkie krzaki...więc zadziałałam czymś podobno bardzo skutecznym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:35, 13 sie 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

To ja sobie wiosną będę u Ciebie podglądać to połączenie seslerii z różami, bo przyznam, że moje połączenie stipy z nimi cieszy mnie do momentu, gdy ta pierwsza nie zacznie się pokładać. Wtedy to mnie sz... trafia i najchętniej, to bym ją podcięła, żeby pion trzymała.

Zbaczymy Justynko, narazie mam ją na oku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:34, 13 sie 2014

Do góry
Aga, Bodzia, Bdan, Małgosik, Asia dziękuję za wizytę i pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:31, 13 sie 2014

Do góry
aage napisał(a)
Mogę grzecznie podpytac gdzie zamawiacie cebule?

Ja od kilku lat w. Benex. Zamawiam też u innych ale róznie, w tym roku na razie tylko w Benex
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:30, 13 sie 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Help Mozna teraz przesadzac trawy?

Lepiej wiosną ale jeśli musisz i przeżyjesz to że teraz kiedy zdobią ogród będą brzydkie to przesadzaj
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:28, 13 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tu parsknęłam śmiechem....
I nawet Mai opowiadałam, że M mnie mało z domu nie wyrzucił z kolejnymi zakupami... a potem odkryłam internet.. i sie porobiło... ale to było bez nagrywania....

Przepis na drinka [tymianek, oregano i wódka]... proponuję tymianek i oregano na rabaty, a wódką naprawić ogrodniczkę Wszyscy będą zadowoleni U mnie cieszy sie powodzeniem wiśniówka... tylko wiśnie wszystkie zjadła koleżanka... ale pomagała mi w ciężkich chwilach... należało się jej Były pyszne.... za rok mogę robić tylko wiśnie... bez nalewki

Miałam robić malinówkę ale mi M nie kupił malin i spirupytusu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:27, 13 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie Amistar działa na czarną plamistość, ale to dużo wcześniej stosuję, w maju, czerwcu, zaraz po deszczowej pogodzie, profilaktycznie. Teraz tylko gdzie nie gdzie porażone listki od spodu widać, sporadycznie. Obrywam i nie pryskam na razie...chyba, że jej więcej będzie. Jeszcze liści szkoda...

Kasiu Amistar, Miiedzian, Topsin teź stosowałam bo miałam bakteryjną plamistość lici magnoli, i jakiegoś grzyba na wszystkich brzizach, już nie oamiętam co to bylo.
Z tego powodu chyba róże w tym roku jeszcze nie wyglądają najgorzej bo były kilkakrotnie pryskane. Pogoda dla chorób grzybowych idealna a u mnie warunki gruntowe po prostu wyśmienite...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:25, 13 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Madżen...wczoraj zakupiłam również cebule...
...czy Tobie przyślą również po 1.września?

Aga tak, 1 września to termin optymistyczny bo wysyłają wg kolejności zamówień.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:48, 12 sie 2014

Do góry
ML w swojej delikatności zachwyciły mnie na Twojej rabacie
Rododendronowy ogród II. 18:42, 12 sie 2014

Do góry
Pozdrawiam ze slonecznego Wroclawia
Pszczelarnia 07:04, 12 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Posadziłam graby fastigiata przed furtką - mają utworzyć łuk. Już je giąć na drutach, czy powinny jeszcze rosnąć? Nie wiem. Doradźcie.

Czym wyściółkować ziemię w tej części części stołu kamiennego? Korą zmieloną? Zrębkami? Nie wygląda schludnie, owocująca węgierka utrudnia sprawę. Proszę o poradę, mile widziane różne spojrzenia.

Jeśli masz czas i wene to już je wyginaj, bo fastigaty mają dosyć sztywny przewodnik, najpozniej radzę wiosna. Popsolity jest dłużej gibki, na zdjęciu nie widzę jak gruby jest przewodnik.
Ps o cygańskich chłopakach marzę, szkoda że kwitnie tylko raz, ale za to jaki efekt.
Czekam na fotki Twoich róż!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:00, 12 sie 2014

Do góry
Oś kojarzę, że hortensje rok temu ścięte do wazonu same się zasuszały mimo stania w wodzie..potrezbowały minimum 1 tygodnia. Co ciekawe im dłużej stały tym były ładniejsze
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:58, 12 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dziewczyny są na sali spece od ubezpieczeń bo musi się Adamo przenieść z ubezpieczeniem na życie ... polecacie coś ... to tak przy okazji

Nie jestem obiektywna, mnie nie pytaj bo firmę od SERCA polecę aby na wikt i opierunek z pensji M Było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies