Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Sebek 14:53, 13 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Niestety ja też... i też odwrotny skutek... jak widzę ruchomą reklamę od razu wychodzę.
Dziś o dziwo ani jednego ataku na ekranie, ale dopiero siadłam do kompa.. wczoraj miałam podeptać po wątkach, ale sie wnerwiłam i poszłam spać.
Co to jest ten Ad Block????? Mądrzy podpowiedzieć

Edit... wyskakujące okienka to drobna awaria przy pracach nad systemem... dlatego już ich dziś nie mam... i całe szczęście

AdBlock to po prostu program blokujący reklamy na stronach internetowych Instalujesz i przeglądasz wszystko bez reklam
JulkAd 16:00, 13 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Zauważyłam, że jak jeżówka rośnie kilka lat w jednym miejscu to robi sie słabsza, jest niższa a kwiaty drobniejsze. Trzeba albo nawozić, albo przesadzać. Ja zawsze przesadzałam z dużą bryłą ziemi, bo piszą, że nie lubią przesadzania. Ale jeszcze żadna mi nie padła po przesadzeniu. Piszą też, że jeżówki można podzielić wiosną na mniejsze kłącza.... jak można dzielić to i można przesadzać.
Natomiast rozmawiałam z "fachowcem" od kwiatów i potwierdził teorię, że odmianowe (fikuśne) jeżówki sie nie wysiewają, a jak sie wysieje to nie jes taka jak "matka".

A z jeżówkami jest jak z chorobą.. masz jedną... chcesz więcej Kwiaty można suszyć i używać na przeziębienia, opatrunki ran, jako preparat nieuodparniający organizm.. nie wiem tylko czy te odmianowe sie do tego nadają, ale te najpopularniejsze na pewno

Bardzo cenna uwaga...zapamiętałam, zanotowałam i pamiętać będę....zresztą moje tak posadziłam, że muszę za jakiś czas i tak przesadzić, bo rodki zasłonią...dzięki Aniu....
grembosia 16:16, 13 sie 2014

Aniu, zdjęcia podświetlonego ogrodu mnie również bardzo zachwyciły. Mnie nic ciekawego nie wychodzi, tylko, że ja mam taki zwykły aparat, a i tak jego funkcji nie ogarniam.
Muminek rośnie jak na drożdżach.
Dorota123 21:20, 13 sie 2014

Zdjęcia wieczorową porą mistrzostwo świata
agatanowa 00:46, 14 sie 2014

Ania, co za grzyb dopadł Twój trawnik? Pytam, bo u mnie pojawiły się jakieś podejrzane plamy, raczej nie od rzucenia zbyt dużej iliści nawozu w te miejsca (bo dziwne by było, że przenawożone tylko z jednej strony działki). Ewidentnie grzyb ma tam po prostu najlepsze warunki i się tam też wdał.

Masz jakieś zdjęcie z bliska? Co z tym robisz, o ile robisz?
Madzenka 06:27, 14 sie 2014

Poczytałam o jezówkach. Mam na razie czas bo pierwsze pojawiły się w moim ogrodzie w tym roku!
Mala_Mi 07:36, 14 sie 2014

W nocy była masakra.... brak pradu burza ulewa i wiatr. Wydzieralam po ciemku co sie da z gniazdek elektrycznych. Wiem juz dlaczego ta burza byla taka okropna. W poblizu przeszla traba powietrzna. Na szczęście mnie oszczędziło..... tylko ....katalpa poszla na pół. ... ale piekna w tv sie zaprezentowala. Odetniemy najwieksze gałęzie. ..i sprobujemy ja skleic.... ciekawe czy z polowy pnia ma szanse przezyc. Lepsza oskubana niz zadna.
AgnieszkaW 07:40, 14 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
W nocy była masakra.... brak pradu burza ulewa i wiatr. Wydzieralam po ciemku co sie da z gniazdek elektrycznych. Wiem juz dlaczego ta burza byla taka okropna. W poblizu przeszla traba powietrzna. Na szczęście mnie oszczędziło..... tylko ....katalpa poszla na pół. ... ale piekna w tv sie zaprezentowala. Odetniemy najwieksze gałęzie. ..i sprobujemy ja skleic.... ciekawe czy z polowy pnia ma szanse przezyc. Lepsza oskubana niz zadna.

Szkoda katalpy...
Sebek 07:42, 14 sie 2014

Hmmm, dobrze, że tylko katalpa poszła, bo jakby przyszła trąba to by niewiele z ogrodu zostało, że o domu nie wspomnę... U mnie też była ulewa, ale bez ''fajerwerków''...
Bogdzia 07:46, 14 sie 2014

Dobrze ze dom caly , katalpy masz młode w razie czego ale starą warto ratowac.