Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 15:35, 02 lip 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 15:33, 02 lip 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 15:30, 02 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Ależ cudne masz te wszystkie róże, nie wiadomo na którą najpierw patrzeć.
I ta ilość kwiatów na nich, widać, że im dobrze u Ciebie
I na dodatek mają świetnie dobrane towarzystwo innych kwiatów, wszystko współgra ze sobą.

Dziękuję Grażynko Staram się, ale z suszą nie zawsze da się wygrać...

Trzmielowy ogród 15:22, 02 lip 2019

Do góry
Piesek? Hmm, można powiedzieć, że uczę się go tolerować
Ma swoje przyzwyczajenia, np. po kąpieli wyciera swój pysk w mój rozchodnik (zadarniający) albo w dzwonek, lubi wyrywać mi uschnięte (na szczęście) czosnki i polować na trzmiele ... no i oczywiście gryźć buty.

Ale ma tak sympatyczną mordkę, że nie potrafię się na niego długo gniewać, czasem, tylko trochę mu pogrożę

Tawułki, w zeszłym roku kwitły dłużej:

Liliowce:

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:04, 02 lip 2019

Do góry
Haniu jestes niezawodna
dla Ciebie Clarkia - zdazyla zakwitnac na swieto
Ogród z łezką II 14:58, 02 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)

Muszę zacytować bo tu jest wszystko za czym tęsknię...piesio przefajny, roże cudne i szałwie jak na jakichś dopalaczach.

Cudnie masz Kasiu - u ciebie w ogrodzie w ogóle nie widac tej przeraźliwej suszy jak u mnie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:57, 02 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Kilka migawek z dzisiejszego poranka:

Tawułki od Anuli

Juki masz niesamowite. Nie jestem ich fanką, ale u Ciebie wyglądają fantastycznie Za to tawułka obok hosty (to Praying Hands?) bardzo w moim guście.

Tak się już kiedyś zastawiałam, gdzie Ty masz basen. Teraz nawet kawałek zobaczyłam Pięknie go wkomponowałaś. W większym ogrodzie tak fajnie zaaranżowany aż tak nie razi. U mnie to niebieskie monstrum stoi po prostu na środku trawnika.
Podmiejski ogródek 13:56, 02 lip 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Aaaa, najważniejsze: pergola w końcu zmieniła kolor i zasłużyła na zmianę imienia
było:

jest:

no i czemu to tak długo trwało? ktoś może mi wyjaśnić?

świetna pergola! Co to za kolor? jakaś szarośc ,ale powiedz dokładnie jaka
Przedziwny Ogród 13:44, 02 lip 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Bajecznie pięknie, szczegolnie to ujęcie z białymi różami, cudo Ale masz powojnik piękny, u mnie cos nie chciał rosnąc błekitny anioł. Lilie tez masz dorodne jak wszystko zresztą Pozdrawiam

Dziękuję bardzo Danusiu za te miłe słowa i za odwiedziny Dużo mam białych róż, bo dają fajny kontrast i tło dla innych kwiatów. Biały Anioł to jedyny clematis, który chce rosnąć w moim ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam

Moja ostoja 12:42, 02 lip 2019

Do góry
Danusiu, Urszulko - mówią, że nieszczęścia chodzą parami. Chyba to prawda
Karczownik ma się chyba dobrze, kolejnych zniszczeń na razie nie widzę, al zamówiłam sobie pomoc. Dziś ma przyjechać gość, obejrzy i może zaradzi. „Delicji”, jakie im przygotowałam wcale nie chcą skosztować.

Wczoraj przeszła okropna wichura. Deszczu prawie nic, ale ślad po sobie zostawiła. I pomyśleć, że bałam się gradu. Wiatr potrafi wyrządzić większe szkody. Oto moja katalpa:

Jeszcze nie zdecydowałam o jej losie.
Osiedlowy ogródek 12:27, 02 lip 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Słoneczna z szerszej perspektywy...

Reniu piękna przestrzeń stworzylas!!! Cudny widok i ta trawa przycieta
Idealnie A ty mi piszesz że byś na moim balkonie posiedziala, hehe biedna bys sie u mnie udusila na mojej malej przestrzeni
Dwa ogrody 12:24, 02 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Agatka chyba dobrze rozpoznała. Gdybyś troszkę bliżej mieszkała, mogłabym go wysłać, mam w kilku miejscach

ten też ma wąskie płatki, ciemnoczerwony

sliczne sa oba. Zolty na pewno kupie, ostatnio b mnie ciagnie do zoltego, ale do czerwonego tez zaczyna. jak widac starosc nie radosc
Dwa ogrody 12:21, 02 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Tak, od lewej Shalott, Margareta, Teasing Georgia, Candle Light.

nadal kwitnie

Ha, shalott i Emma sa b podobne i b charakterystyczne
A Candlelight, to jedna z moich tegorocznych zachwytow. Swieci z daleka, dlugo utrzymuje kwiat, mlodziutki tegoroczny golasek, a kwitl mega obwicie, zdrowy jak na razie, i jak pachnie Tylko boje sie, ze bedzie duza. Ile juz urosla u Ciebie?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:59, 02 lip 2019

Do góry
Cześć,
podsyłam fotki jak wygląda trawnik po 3 tygodniach od ostatniego postu + działania które prowadzę na własną rękę w czasie którym dysponuję:

Od ostatniego postu:
- zmierzyłem dokładnie trawę - wychodzi 650m2
- nie mam nawodnienia także jest makabrycznie ciężko go utrzymać. Szczególnie stronę na której jest widoczna skarpa. Jest tam eskpozycja na słońce od wschodu do zachodu
- tam gdzie są miejsca zacienione jest łatwiej
- skosiłem na 4 cm. Następnie lekkie drapanie darni grabiami + 25kg yara mila complex. Po nawożeniu podlewałem chyba z 4 godziny. Powtórka następnego dnia.
- koszenie po 7 dniach. Przyrost trawy w workach z 80l na +/- 620l w tym samym interwale czasowym.
- po koszeniu podlewanie. Następnie przez dwa dni wyrywałem na kolanach chwastnicę aby nie zakwitała. Wyszedł kosz 120l. Nie wszystko udało się wyrwać ale sporo. Teraz jak widzę pod nogami to wyrywam dalej (W przyszłym roku planuję opryskać Pumą )
- Po następnym tygodniu pryskałem chwatoxem. W nocy spadł deszcz (jedyny dzień w całym tygodniu...) ale widzę, że cześć chwatów żółknie.

Dalszy plan:
- pod koniec bieżącego tygodnia jak trawa podrośnie drugi raz będę pryskał chastoxem.
- Na koniec lipca będę nawoził drugi raz 25kg yara mila complex
- w sierpniu /wrześniu zobaczę jakie będą prognozy będę krótko kosił, rozsypywał ziemię workową (poruszył lekko po całości) + dosiewka po całości w mixie Agroland Herkules + Substral samo zagęszczająca. Dozowanie trawy wg. subiektywnego odczucia i pustych placów

Walczę jak potrafię i ile mam czasu

Mateusz
Moja działka na Dębowym Lesie 11:45, 02 lip 2019

Do góry
pełna gipsówka

|a jak tam wasze ??
Wiem,ze niektórzy sieliście z nasion...

Moja działka na Dębowym Lesie 11:44, 02 lip 2019

Do góry
W nocy troszkę u mnie popadało.W końcu.Ale za duzo tego deszczu nie spadło.Po wierzchu.Ale dobre i to trochę chociaz wszędzie podlało.

Piękny Czas liliowców
Moja działka na Dębowym Lesie 11:36, 02 lip 2019

Do góry
Ogórki już prawie codziennie przerabiam w sloiczki

warzywka rosną

Ogórecznik

Nachyłek Zagreb

Identyfikacja roślin 11:24, 02 lip 2019

Do góry
Proszę o identyfikację tych powojników Dostałam je ale bez nazwy .Nie wiem jak je przycinać
Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 11:23, 02 lip 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Jak bedziesz zbierać maczki nasiona to poproszę .Przypomnę Ci Sliczne sa fajne jako zapełniacze

Halinko, nie mam sprawy.
Tylko się przypomnij.
Niby tak strasznie długo nie kwitną,Ale gdzieś rabat miedzy roślinami podekoruja.

To trawka od ciebie.ale nie pamiętam, jaka.

a te niedaleko stawu.- dziękuje

Zobacz jak fajnie rośnie hortensja debolistna

Moja działka na Dębowym Lesie 11:14, 02 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu na tej focie z tyłu to Rapsody.... (źle nazwałam chodzi o rapsody..). Taka duża i widzę, że kwitnie ładnie,a jak ja tniesz.
W zeszłym roku jej nie obcinalam Kasia Pestka mówiła, że można ją prowadzić jak pnąca, ale wypuściła jeden badyl z tego nie obcięto na 2 metry i w tym roku ścięłam przynajmniej krótsze są.

Nie , nie Elu. to nie Rhapsody in Blue.
Oj.nie rozumialysmy sie.Ta na pierwszym planie to jest Rhapsody in Blue.

Ta z tylu na pergoli - luku. bo za ciężka na niego była. i za duza. siatce to jest pnąca róża Excelsa .Na jesieni ja przesadziłam luku.

Rhapsody in Blue przycinam nisko, aby innych roślin w rabacie nie zasłaniała.a Excelsa nie trzeba przycina.
Ville de Lyon i rutewka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies