Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:36, 23 lip 2019

Do góry
Anabell napisał(a)
Aniu!
Uff, liliowców masz w brut każdy piękny.Ja już nie mam miejsca dla nich,
boję się rozrastania, bo przesadzanie to ciężka sprawa.
Floks biały ze środkiem niebieskim kupiłam w tym roku i zmarnował się a jest śliczny.
Czytam, wszyscy lubią floksy i ja też, są naprawdę bezproblemowe.

Twój ogród też kwitnący. Pozdrawiam.

Mam dużo , fakt. Ja muszę swoje poprzesadzać, bo trochę za gesto je posadziłam, o dużo mi się podobało.
Ale to uż na wiosnę je poprzesadzam.
Floksy i ja bardzo , bardzo lubię
Tak, mam ogród kwitnący, kolorowy, taki jaki lubię.

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:34, 23 lip 2019

Do góry
porównuję foty
za długo jestem na forum
tyle co rok się powtarza.
miskanty Mornnig Light i odnowiony ptak, powodzenia i dobranoc

no zmiany jakieś są, czyli, jak raz na rok zawitam, będzie ok

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:30, 23 lip 2019

Do góry

nie udało się wykopać w czasie i rosną, a muszą zniknąć
2 próby były, ale są tak wielkie, ze nie wiem czy się mi uda

i mój kram roboczy

Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 23 lip 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Witam ale się u Ciebie Aniu dzieje

Witaj Bogusiu!
ano lato to się dzieje. Może więcej w niektórych rzeczach chciałabym aby się działo. A się ślimaczy.
Waclaw napisał(a)
Aniu, kurs fotografii daje wyniki

Dziękuję bardzo
Nowa12 napisał(a)
Twój hibiskus jest szybszy . Moje dwa jeszcze w pąkach.
Duc de brabant dosadzałam w tym roku więc będzie kwitł pierwszy raz.
Ale na to to jeszcze chwilę muszę poczekać.

Hibiskusy się rozkręcają. Ja swoich nie znam odmian. Jeszcze trochę i bylinowe zaczną.
Teraz znowu idą gorące dni, to kwitnienia przyśpieszą.
Nowa tegoroczna dalia

a ta była kupiona w uwiędłym roku
Między brzozami 22:26, 23 lip 2019

Do góry
Misia napisał(a)
Teraz zaczyna kwitnienie hortensja ogrodowa która była parę lat temu przesadzona z ogrodu mojej mamy. Na swoim wcześniejszym stanowisku była różowa, u mnie jest taka:

dodam że nic jej nie dosypywałam i dlatego tym bardziej jestem zaskoczona kolorem. Coraz więcej u mnie tego niebieskiego, może jakaś niebieska rabata będzie... hmmm

Dlatego lubię hortensje ogrodowe podobnie jak długowieczne piwonie i niezniszczalne "babcine" pelargonie pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:23, 23 lip 2019

Do góry
tu dałam molinie, jako mega wytrzymałe
i...niestety, jakoś im pod górkę
..chyba średnio wyszło z pomysłem, pierwszy rok, poczekam

odętka jest super
ale jest chwast, co ją udaje

odkryłam floksy, niby wiem, że mam
Ogród z wilkiem zamkn. 22:18, 23 lip 2019

Do góry
Nasza żłóta para

Spec od dzielenia roślin się ujawnił, bo Madzia całą hostę wykopała i to nie jedną

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:18, 23 lip 2019

Do góry
@Nallar
Lady in Red - ma ciemniejszy odcień kwiatów płonnych, mają nieco inny kształt, jest ich więcej. Większa jest też powierzchnia zajmowana przez kwiaty płodne. Co do odmian z zeszłego roku - niestety nic nie wymyślę więcej ponad to co udało mi się ustalić w zeszłym roku.

Dzisiejszy wieczór

H. sargentiana

H. sikokiana

H. macrophylla "Souvenir de Mme Chautard" (charakterystyczne "wybielenia" na niektórych płatkach)
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:14, 23 lip 2019

Do góry
bidna podcięta na maksa róża syrjska, jak ją przesadzić i gdzie?

jak polazłam, znalazłam odmianowe jeżówki, Bon coś tam

cisy do cięcia nadal
ale teraz upał, to mi przypali

trawy już niszczą cisy, straciłam 3..
ta rozplenica Moudry, jest nie do opanowania
Ogród na tle lasu malowany 22:11, 23 lip 2019

Do góry
Czas nadrobić zaległości. Obiecałam wstawić zdjęcie naszego kotka i robię to teraz, już raczej ku pamięci, bo powoli przestaje się łudzić, że wróci do nas. Zniknął ponad miesiąc temu Był z nami 6 miesięcy.Przygarnęliśmy go jako 3 miesięcznego kociaka, który przeraźliwie miaucząc z rozkrwawioną nóżką w zimowy wieczór praktycznie wsiadł nam do auta. Nigdy nie byłam fanką kotów i nie chciałam dodatkowego "kłopotu" w postaci jakiegokolwiek zwierzęcia, ale to zwierzątko samo nas wybrało, dzieci oszalały na jego punkcie i nie mogłam inaczej jak zatrzymać go. Wizyty u weta, bo nogę trzeba było zszywać, szczepienia, odrobaczenia- wypielęgnowany i wypieszczony, czekała go tylko jeszcze kastracja. Był kotem wychodzącym, ale zawsze wracał... Nawet nie przypuszczałam jak bardzo się z nim zżyłam i jak bardzo mi go brakuje. To najlepszy kot z jakim miałam do czynienia

Kocurro vel Drapek
Podwórkowa rehabilitacja 22:05, 23 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)

No takiego ujęcia to ja jeszcze u Ciebie nie widziałam. Stipa w takiej masie wygląda spektakularnie.
Co by Ci żal nie było to napiszę że też dzisiaj przesadziłam Jeżówki w ilości trzy i Runiankę.
Pamiętajcie o ogrodach 22:03, 23 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Bogusiu

Cudnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:01, 23 lip 2019

Do góry

przy pergoli cisy i buksy wycięte, uff

z oddali
cisy brzeg robią dobrą robotę
dla mnie są super
tawuły Gold Carpet też

robota była
spociłam się jak mysz, ale w sumie znowu mało widać, co zrobiłam

Ogród z czereśnią 21:51, 23 lip 2019

Do góry

Jeszcze raz wrzucam tą fotkę - tak dla przypomnienia. Bo dzisiaj sobie pomyślałam, że robię sadzonki z ogrodówek. A jakbym tam posadziła właśnie ogrodówki - nawet takie same z tych sadzonek - dwie po lewej stronie i jedną po prawej tego iglaka? ew. po jednej z każdej strony, żeby na to miejsce co nie wolno nie sadzić - chyba, że hortensje nie korzenią się głęboko??? Co sądzicie? Cień tam jest, słońca troche jest, podlać zawsze można. Blisko wejścia domu (nie głównego, ale tego którym się głównie wchodzi). Co prawda trzeba by pomyśleć nad zmianą miejscówek dla tawułek ale to dopiero jak się hortensje rozrosną. Zanim się rozrosną - na przód jednoroczne i będzie kolorowo.
Dobry pomysł? bo mnie się spodobał ale jak sie znam to zaraz wymyślę coś "przeciw"
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:50, 23 lip 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
pergola świetna

Pochwały dla męża się należą
ketmia, czyli róża syryjska, ale ją wyciąłam, nie dało się przejść
błąd w posadzeniu cierpimy obie
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:48, 23 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
pergola świetna a szyszkowe okno odlotowe

Ciut klej puścił
Jak mnie najdzie, poprawię, dzięki Grześ
stipy po cięciu
Ogród z czereśnią 21:45, 23 lip 2019

Do góry
Kasiu - dzięki za zdjęcia derenia. Zostawiam, bo się będę przyglądała.
Ogród z czereśnią 21:44, 23 lip 2019

Do góry
Kasik napisał(a)
Piękne te stare drzewa. Pomimo ze pracy jesiennej przy nich sporo, to cień który zapewniają w te upalne dni zapewne rekompensuje wszystko.

Usiąść pod czereśnią i pić chłodny czereśniowy kompocik i poczytać książkę. - to jest bezcenne.

Fajnie Kasiu, że zajrzałaś Ja też kocham stare drzewa i żałuję, że u nas prawie wszystkie już wycięte. No ale... tak to czasem bywa, a głownie mieliśmy owocowe więc tym bardziej.

W niedzielę siedziałam właśnie pod czereśnią, piłam kawkę i szydełkowałam Super relaks. Normalnie tak mi się tam marzy taka ławeczka wokół pnia. I myślę że to by fajnie wyglądało nawet.

Zaglądaj - pozdrawiam

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:43, 23 lip 2019

Do góry
effka napisał(a)
Irenko, patrzę na Twoją pergolę i jestem coraz bliżej odgapienia jej od Ciebie. Miałam robić wersję z zadaszeniem ale nic mi się nie podoba. Materiał odpada bo mało trwały, pleksi brzydkie, chyba że to gładkie jak szkło ale ono znów majątek kosztuje a pełne deskowanie dachu za ciemne.

Cudownie, naprawdę...

Ewa, poczytałam o pergolach, w założeniu mają być lekkie i przejrzyste,nie zadaszone, bo patio jest od zadaszenia; nasza opcja we własnym wykonaniu, koszty chcieliśmy minimalizować, a efekt całość miało tworzyć; na razie to świeże wszystko, ale chyba cel w zasięgu
. No i koszty, u nas była rozbiórka starej, to też kupę pracy...chciałam foty poszukać, nie znalazłam, czyli jej unikałam na fotach.
Na plus biorę, brak dachu, naprawdę tu magia słoneczna, promienie. Mam domek letni, tam tarasu full zadaszonego, więcej nie chcę.

teraz mi się podoba
jak dokończę wszystko, będzie tak jak sobie wymarzyłam
ale potrwa to, cóż

ciska wycięłam
chyba górę skrócę, bo skończy się na drabinie
nożyczkami cięłam

i kulkę

i takie kupne zasłony

Mirkowy ogród (początki) 21:31, 23 lip 2019

Do góry
Werbene Hastate po pierwszym kwitnieniu przycięłam eksperymentalnie bo mam ją pierwszy rok i znów zaczyna kwitnąć.

Kosmosy w pąkach

Serby mają nowe przyrosty Chyba im dobrze u mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies