Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:18, 01 lip 2019

Do góry
Magara napisał(a)
eh, łąki zazdroszczę i tylko Ty wiesz czemu

a moje dzwonki tak się pokładają:

zdjęcie usunę

maleńkie były w zeszłym roku, teraz z tych dwóch sadzoneczek kępa o wymiarach metr na 50 cm lekką ręką, tyle, że leżą, a zdjęcie robione przed podlewaniem
co z nimi nie tak???

Czy one nie mają przypadkiem za mokro? One są raczej sucholubne. U mnie z lawendą rosną przez przypadek, a tej rabaty prawie nie podlewam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:58, 01 lip 2019

Do góry
Grill - Team

Laweczka sie podobala

a na koniec jak sobie juz wszyscy poszli przyszli sasiedzi
jedna sasiadka przyniosla Bowle malinowe, kubeczki chohelke i chipsy
posiedzilismy do 22 -napierw pod daszkiem

a jak slonko schowalo sie troche za dom wystawilismy stoly do cienia i tak sobie siedzielismy do 22

czy ja wezme jeszcze udzial w niu otwartej furtki??
tak oczywiscie, nie za rok ale to nie byla taka ostatnia impreza u nas :
bylo wspaniale

Tajemniczy Ogród 14:49, 01 lip 2019

Do góry
Przez pierwsze dwa lata siedząc na tej ławeczce widziałam ogród, a one dopiero otwierają te swoje główki...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:39, 01 lip 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Na dziewannę brak już miejsca. Dla dzieciatych ogrodniczek sporo było porad.
Spodobał mi się artykuł Monty'ego Dona o ogrodniczych wycieczkach.
"Zwiedzanie ogrodów może być inspirujące, ale może też doprowadzić do ruiny".

"Zwiedzanie ogrodów jest szkodliwe. Nie tylko zachęca do zjadania nadmiernych ilości ciastek(...), ale tworzy też mnóstwo fałszywych wyobrażeń, które fatalnie wpływają na nasze własne ogrody".

I piękne podsumowanie:

"To, co naprawdę ma znaczenie, gdy odwiedzamy jakiś ogród- a o ile bardziej, gdy sami go tworzymy- to nie to, jak on wygląda w danym momencie, ale jakie budzi w nas uczucia". Czy nasze życie jest dzięki niemu lepsze?
Przypłaciłam przpukliną przesuwanie tego kamienia. Ale wrażenia estetyczne mi to rekompensują.

Czytałam ten artykuł uśmiechając się pod nosem
Wniosek wysnułam taki, że nie powinnam oglądać cudzych ogrodów, bo najczęściej łapię po takiej wizycie doła, haha I oczywiście te ciasteczka...
Różę sobie zostawiłam na pociechę, jak się zwie ta piękność?
P.S. Kilka dni temu słuchałam Gershwina na cześć pewnej róży, która raczyła wreszcie zakwitnąć... U Ciebie też tak szybko opadają jej płatki, czy to oznaka procesu aklimatyzacji?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:36, 01 lip 2019

Do góry
niektorzy przyjechali rowerem

nasze kaczory dostaly kaczuszke wiec musialy sie pokazowo wykapac

fotki kaczuszki nie mam jeszcze ale sliczna jest - bedziemy miec jajka

niektorzy robili fotki

inni jedli kielbaski

Chwasty w trawniku 14:34, 01 lip 2019

Do góry
Pomoże ktoś? co to takiego? jak to zwalczyć? ręcznie? jeśli chemia to co, żeby nie zniszczyć przy okazji trawy? ;/

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:20, 01 lip 2019

Do góry
bylo tak goraco, ze owce wypiely sie na gosci i czesc schowala sie w lesie a czesc poprostu impreze przespala

w cieniu najlepiej, niestety malo cienia w moim ogrodzie

jeden z parkingow
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:49, 01 lip 2019

Do góry
no i tak bylo caly dzien

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:43, 01 lip 2019

Do góry
Kasiu wiecmam jajecznice ze szczypiorkiem

Dzien Otwartej Furtki byl wczoraj
to byl chyba najgoretszy dzien roku. Mimo to nasz ogrod odwiedzilo calemnostwo gosci, Ilu??nie mam pojecia ale ciagle bylo kilkanascie kilkadziesiat osob, jedni przyjedzali, inni odjezdzali, parking byl pelniuskii straz pozarna musialaregulowac ruch.
To byl wspanialy dzien. Milismy wiele cudownych ogrodowych pogaduszek z cudownymi ogrodomaniakami.Zostalam wchwalona pod niebiosa i chyba jeszcze troche szybuje nad ziemia Udalo nam sie sprzedac duzo naszej kielbasy i mamy zamowienia na miesko z kolejnego uboju. W sklepiku tez byl ruch i tez nawet fajny utarg mialam.
troche fotek zrobilam

poranek - za chwile przyjda goscie (pierwsi byli juz o 9 chociaz impreza zaczynala sie o 10)

Ogród z rzeźbą 13:26, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Jeszcze raz Vision in Red z innej strony. Hakone w donicach zaczyna być widoczna.

wczoraj miałam napisać - te kadry są przepiękne. Pinterestowe normalnie.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:19, 01 lip 2019

Do góry
Jola_M napisał(a)

zapomniałam napisać, że tydzień temu zrobiłam takie wyjście z tarasu, bo mnie już ta ledwo rosnąca trawa i wszędobylski piach wnerwiały docelowo - będzie tu rabata dookoła ma się rozumiec

Bardzo ładnie. a jeszcze ładniej by było, gdyby koniec tej ścieżki wyrównać ze skrzynkami

nie sądzisz, że rabata w takich kolorach pięknie by u Ciebie wygladała
https://www.instagram.com/p/BzXUO9ugBP-/
Ogród do odnowy 13:14, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Absolutnie cudne zdjęcie

Jeżówki u Ciebie kwitną po całości. U mnie się troszkę ociągają.
Oczko z bajorkiem bardzo mi się podoba

pochwała z Twoich ust szczególnie cenna

Orange Passion, podobno pachnie, motyle wabi

oczko dziś tak mniej więcej wygląda

za to upolowałam elfa... albo elfkę po wypadku

Ogród z rzeźbą 13:12, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Reniu widziałam fotkę tej Twojej rzekomej Vision in Red w którymś wątku i to na pewno nie jest ona.
Jak byś chciała to mogę Ci bliżej jesieni wysłać sadzonkę, swoje podzieliłam i mam ich trochę.

Jeszcze raz Vision in Red z innej strony. Hakone w donicach zaczyna być widoczna.

Wiesz Anula, gdybyś tym razem dzieliła Vision in red to z uwagi na to co z jednej Twojej roslinki wyrasta ja chetna byłabym na połowę sadzonkiChciałąbym na rogala posadzić a te moje jakoś do dzielenia nie skore
Ogród do odnowy 13:01, 01 lip 2019

Do góry
TAR napisał(a)
u mnie dopiero poczatki jezowek, kwitna nieliczne ale pozostałe maja juz kwiaty wiec i u mnie bedzie opór

za to myslalam, ze czekoladowy kosmos nie przezyl ale z 3 sadzonek 2 szt. ładnie wyrosły. obstawiam ze 3 sadzonke albo zadeptalam albo mezaty wyrwal myslac ze chwast

U Joasi bardzo zaawansowane, u mnie dużo pączków, czekoladowy kosmos... wspomnienie tylko mi zostało i zapach pamiętam

ten za to wanilią pachnie - Sweet Summer Love

a to pierwsze kwiatki, mówisz, że z rok czekać muszę, posadziłam go w pełnym słońcu przy ścianie domu - Purpurea Plena Elegans

Moja działka na Dębowym Lesie 12:59, 01 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To fajnie ,ze rodzinka tez ciacho lubi.Ja tez.a maz jeszcze bardziej.ale już tak co tydzień nie piekę jak we wcześniejszych latach .

Mam 7 krzaków róży NewBlue ale przereklamowane. Mają wysoki pędy zakończone kwiatami. U mnie 2 sezon chyba wszystkie jesienią wykopie i posadzę w jednym miejscu razem.
A jakby ciebie
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 12:59, 01 lip 2019

Do góry
Czy można przeprowadzić aeracje na trawniku który był siany 25 maja tego roku, już się pięknie zazielenił, dobrze znosi suszę, bo regularnie podlewam, ale gdy to robię to woda stoi w miejscu i ciężko wbić widły, korzenie też nie są długie. Trawa to Barenbrug Sport, planuje też posiać pierwszy raz nawóz. Poczekać na deszcze czy działać?

Ogród do odnowy 12:57, 01 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Absolutnie cudne zdjęcie

Jeżówki u Ciebie kwitną po całości. U mnie się troszkę ociągają.
Oczko z bajorkiem bardzo mi się podoba
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 12:57, 01 lip 2019

Do góry
czosnki wsadziłam w kilku miejscach - to jest ich chwila

brak współpracy ze stipą stipa w prawo - czosnki w lewo

ale dzielnie przyjmują jej siewki

na cienistej też wsadziłam jesienią parę cebulek, a co
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:47, 01 lip 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ha, tego samego dnia dostaję Gardenersa! Dziewanna z farbownikiem to połączenie wprost do Twojego cudnego buszu! Podzieliłam sobie przyjemność na pół, dziś wieczorem kończę czytać

Na dziewannę brak już miejsca. Dla dzieciatych ogrodniczek sporo było porad.
Spodobał mi się artykuł Monty'ego Dona o ogrodniczych wycieczkach.
"Zwiedzanie ogrodów może być inspirujące, ale może też doprowadzić do ruiny".

"Zwiedzanie ogrodów jest szkodliwe. Nie tylko zachęca do zjadania nadmiernych ilości ciastek(...), ale tworzy też mnóstwo fałszywych wyobrażeń, które fatalnie wpływają na nasze własne ogrody".

I piękne podsumowanie:

"To, co naprawdę ma znaczenie, gdy odwiedzamy jakiś ogród- a o ile bardziej, gdy sami go tworzymy- to nie to, jak on wygląda w danym momencie, ale jakie budzi w nas uczucia". Czy nasze życie jest dzięki niemu lepsze?
Przypłaciłam przepukliną przesuwanie tego kamienia. Ale wrażenia estetyczne mi to rekompensują.

Przerwa na kawę... 12:39, 01 lip 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Tamaryszek zaczyna

Cudo - teraz jestem pewna, że to francuski - kwitnie na landrykowy róż

Urocze lilie, takie mogłbym mieć gdybym miała mieć

Mikołajek przepięknie wygląda, jak dużo słońca ma na tym stanowisku?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies