Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

makadamia 13:19, 01 lip 2019

Jola_M napisał(a)

zapomniałam napisać, że tydzień temu zrobiłam takie wyjście z tarasu, bo mnie już ta ledwo rosnąca trawa i wszędobylski piach wnerwiały docelowo - będzie tu rabata dookoła ma się rozumiec

Bardzo ładnie. a jeszcze ładniej by było, gdyby koniec tej ścieżki wyrównać ze skrzynkami

nie sądzisz, że rabata w takich kolorach pięknie by u Ciebie wygladała
https://www.instagram.com/p/BzXUO9ugBP-/
Jola_M 21:16, 01 lip 2019

makadamia napisał(a)

Bardzo ładnie. a jeszcze ładniej by było, gdyby koniec tej ścieżki wyrównać ze skrzynkami

nie sądzisz, że rabata w takich kolorach pięknie by u Ciebie wygladała
https://www.instagram.com/p/BzXUO9ugBP-/

Hej Asia,
bardzo trafne spostrzeżenie - nie pomyślałam o tym zdecydowanie lepiej będzie wyglądało jak przedłużę ścieżkę. Materiały jeszcze mam - zajmę się tym jak będę robić tą rabatę. A kolory jak najbardziej - ostatnio krwawniki do mnie przemawiają Taka rabata będzie fajnie nawiązywać do preriowej na przodzie - może połączę je jakoś wzdłuż tarasu
Anda 18:41, 03 lip 2019

A co ja tu tak długo nic nie pisałam? Osłonę na kubły już podziwiałam dawno temu

Ładnie się u Ciebie wszystko rozwija. I fajnie, że z Asi pomocą wpadasz na nowe pomysły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jola_M 21:57, 08 lip 2019

przydarzyła mi się zupełnie niespodziewana rabatka - mąż wkopywał kabel od pompy studni przy mniejszym tarasie i zostawił pobojowisko, które postanowiłam czym prędzej przejąć. Nawet nie protestował, bo nie chciało mu się sprzątać Narazie posadziłam lawendę i pomiędzy nią wysiałam stipę (stipa przyda się na przyszłoroczną preriową, a lawenda jak urośnie to pewnie za dwa sezony będzie tworzyć zwartą linię)

Jola_M 21:59, 08 lip 2019

Anda napisał(a)
A co ja tu tak długo nic nie pisałam? Osłonę na kubły już podziwiałam dawno temu

Ładnie się u Ciebie wszystko rozwija. I fajnie, że z Asi pomocą wpadasz na nowe pomysły

dzięki Ewa,
trochę zwolniłam teraz, bo więcej pracuję i nie ma mnie tak dużo w domu, ale powoli będę zmieniać
a dzięki Tobie mam całą listę chciejstw ogrodowych
Jola_M 22:07, 08 lip 2019

liliowce "Crimson pirate" dobrze teraz widać na tle ogników

zmiana dekoracji w koszykach, bratki dokonały żywota, a teraz mam.... no właśnie nie potrafię powtórzyć nazwy - Pani w szkółce mi mówiła, ale uleciało.....

koniec truskawek, bób do zebrania i coś dziwnego zjada moje kalarepy i rzodkiewkę (liście), a także rukolę. Jakieś dziwne skaczące badziewie
Kim 22:52, 11 lip 2019

Jola_M napisał(a)
przydarzyła mi się zupełnie niespodziewana rabatka - mąż wkopywał kabel od pompy studni przy mniejszym tarasie i zostawił pobojowisko, które postanowiłam czym prędzej przejąć. Nawet nie protestował, bo nie chciało mu się sprzątać Narazie posadziłam lawendę i pomiędzy nią wysiałam stipę (stipa przyda się na przyszłoroczną preriową, a lawenda jak urośnie to pewnie za dwa sezony będzie tworzyć zwartą linię)

Jolu lenistwo Twojego męża przerodziło się w piękne zawendowisko

Uwielbiam lawendę ale wkurza mnie jej wygląd po cięciu zostaje tylko czekać aż odbije
Kim 22:59, 11 lip 2019

Jola_M napisał(a)
liliowce "Crimson pirate" dobrze teraz widać na tle ogników

zmiana dekoracji w koszykach, bratki dokonały żywota, a teraz mam.... no właśnie nie potrafię powtórzyć nazwy - Pani w szkółce mi mówiła, ale uleciało.....

koniec truskawek, bób do zebrania i coś dziwnego zjada moje kalarepy i rzodkiewkę (liście), a także rukolę. Jakieś dziwne skaczące badziewie

Liliowce faktycznie pięknie świecą z daleka je widać
dekoracja okienna w koszyczkach urocza inwazją w warzywniku się nie przejmuj nie można mieć wszędzie idealnie
Pozdrawiam

Kim 23:10, 11 lip 2019

Jolu mam jeszcze pytanie Jak tam Twoje umbry ?
Nowa12 23:43, 11 lip 2019

Te białe, śliczne kwiatuszki to chyba rozwar wielkokwiatowy...
Tak długo miałaś bratki w donicach? To nieźle się trzymały.