Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:30, 11 mar 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
pomocnika masz ...jakie to wspaniałe

Macham Edytko

W sumie to robótka przyjemna bo krzaczki niewiele większe od niej, gałązki cienkie bo regularnie ciete - najgorsze to sprawić żeby się chciało, ale moje dziecię chyba też będzie ogrodowym frikiem bo lata po ogrodzie I wypatruje jakie się roślinki pokazują po zimie
Coś jeszcze, coś więcej... 10:22, 11 mar 2018

Do góry
Miło popatrzeć I powspominać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:20, 11 mar 2018

Do góry
Niezły team wkroczył do akcji.

Jak tam nornice? Ja wczoraj odkryłam, że już działają, podgryzły mi orliki - co mnie podkusilo wsadzić je tam gdzie granicze z nieuzytkiem?
Tu ma być ogród :) 10:17, 11 mar 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

O ile pamiętam to Gruszka, ale jeszcze podpytaj

Dzięki, zasięgnę jezyka
Tu ma być ogród :) 10:16, 11 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
u nas ogniska to standard na wsi. Bo to taka prawdziwa wiejska wies.
Ciemierniki lubią popiol. Dobrze pamietam?

U mnie łatwo z tym nie jest, szczególnie że teraz wszyscy wyczuleni na smog.

Tak ciemierniki mają zasadowe wymagania

Moja codzienność - ogród Oli 10:12, 11 mar 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Po zimie i ciąży to chyba nic dziwnego że stęskniłam się za ziemią za paznokciami

No jasne

Teraz będzie fajnie, dzidzia w wózeczku na słoneczku A mama biega po rabatach i robotę wykonuje
Nowocześnie z różAnką :D 10:02, 11 mar 2018

Do góry
U mnie w zeszłym roku większość lawendy wyglądała jak trupy A koniec końców tylko kilka wypadło, więc może z Twoja też tak bedzie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:54, 11 mar 2018

Do góry
Witaj Kasiu, ja bym odwijała. Ten wszystkie trawy poza miskantami I rozplenicami.
A po tym zapowiadanym zimnym weekendzie wezmę się za hortki, cisy , może lawendę.
Moja codzienność - ogród Oli 09:19, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A jak się tnie anabelki bo u mnie Madzia przerażona pytała jak je ścieła prawie przy ziemi z rozpędu?

Olu, masz Powera, musiałaś być wygłodniala ogrodu

Najlepiej nisko ciąć, mizerne gałązki usuwać.
Ola dajesz czadu, ja też tnę hortensje, ale mnostwo do wycięcia, może dziś skończę.
Jak Jula, grzeczna?
Moja codzienność - ogród Oli 09:05, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Po zimie i ciąży to chyba nic dziwnego że stęskniłam się za ziemią za paznokciami
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:56, 10 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zawsze problem wystrzelić się z tymi opryskami w dobra temperaturę bo teraz wiosna gwałtownie przychód.
A Ty Kasiu szczególnie teraz uważaj z tymi opryskami, a najlepiej na eMa to przerzuć

Zeszły sezon do oprysków był tragiczny, wszystko deszcze zmywały.. teraz może wreszcie się uda.

Ostatnio jestem skazana na siebie z dzieckiem pod pachą i nawet jakbym chciała (a nie chcę się pozbawiać przyjemności ogrodniczych ), to nie byłoby komu, bo ciągle eMa nie ma-a to wyjazd, a to próba, a to koncert i taka kołomyja. Ale ogólnie nie narzekam, dziś z przyjemnością podzialalam w ogródku, zanim pojechał na próbę i na chwilę przejął Kubę. Nawet szukalam ostrza do kancików, ale sprytnie schowane jest gdzieś pod plandeka na naszej ogrodowej kanapie i nie byłam w stanie się dogrzebac a rączki świerzbily
Tu ma być ogród :) 22:43, 10 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Swoją drogą czy ktoś próbował w maszynie do robienia zrąbków poszatkować miskanty, da się to zrobic?

O ile pamiętam to Gruszka, ale jeszcze podpytaj
Tu ma być ogród :) 22:42, 10 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Moje pierwszy raz tak źle zniosły zime, zresztą trawi je też choroba grzybowa, czeka mnie ostra walka o nie.
Spróbuj może kompost im podsypac I czymś zasil.

Dzieci kochają robić ognisko
My pakowaliśmy dziś ścinki seslerii do worków na bio bo akurat w poniedziałek zabierają, a one w połowie zielone były więc paliło by się to średnio A dymu by było na całą okolicę.
Za to miskanty I rozplenice na pewno pójdą do ogniska.
u nas ogniska to standard na wsi. Bo to taka prawdziwa wiejska wies.
Ciemierniki lubią popiol. Dobrze pamietam?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:41, 10 mar 2018

Do góry
Zawsze problem wystrzelić się z tymi opryskami w dobra temperaturę bo teraz wiosna gwałtownie przychód.
A Ty Kasiu szczególnie teraz uważaj z tymi opryskami, a najlepiej na eMa to przerzuć
Typografia ogrodu 22:40, 10 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jest co dygać - nie słyszałam takiego określenia, ale fajnie brzmi
Myślę dziś to samo, dobrze, że eM pomógł
haha a u nas to takie zwyczajne określenie
Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:36, 10 mar 2018

Do góry
Sezon rozpoczęty z przytupem.
Fajnie, że znowu zagladasz I pokazujesz zdjęcia.
Iryski to chyba pierwsze u Ciebie, czekam na nie bo bardzo je lubię.
Moja codzienność - ogród Oli 22:29, 10 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie dziś eM hortki ciał. Co prawda anabel ale ile roboty mniej. Z limkami bardziej skomplikowane wiec zostawiłam już sobie
My dziś w ogrodzie pełny etat całe 8h

A jak się tnie anabelki bo u mnie Madzia przerażona pytała jak je ścieła prawie przy ziemi z rozpędu?

Małymi kroczkami do celu... 22:25, 10 mar 2018

Do góry
Ja mam wszystkie rodzaje seslerii I dziś wszystkie obcielam. Hafleriana już miała malutkie kłoski u mnie, zresztą podobnie jak Sadleriana
Małymi kroczkami do celu... 22:23, 10 mar 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Paulina, trochę przeleciałam po zdjęciach i powiedz mi kiedy sadziłaś gracki, jakie duże Ci urosły, jak przyrastają ?
Drugie pytanie odnośnie róż co bys mi poleciła jako róże okrywowe, zapytam jeszcze o Twoje zdanie na temat Pashminy?

Pashminy są cudowne - mam 4 kupowane jako golaski ubiegłej jesieni, kwity bardzo obficie I długo, śmiało możesz kupować - warto!
Tu ma być ogród :) 22:06, 10 mar 2018

Do góry
Elinka napisał(a)
Dziewczyny a sciete miskanty na kompost sie nie nadaja bo piszecie ze palicie . Ja szykowalam na kompost dac .

Gdyby je poszatkować to czemu nie, ale takie w całości to nie bardzo.
Ja w zeszłym roku wszystkie ścięte trawy dałam na spód skrzyń warzywnych, teraz już nie mam jak zagospodarować.

Swoją drogą czy ktoś próbował w maszynie do robienia zrąbków poszatkować miskanty, da się to zrobic?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies